Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 16

    Cecci78 skrev 2009-07-02 23:00:48 följande:
    Ja, det är likt, tyvärr har jag bara liggdelen. Kostade å andra sidan bara 100 kr så jag är ganska nöjd ändå.Jag af, din har bra mycket större hjul väl?
    Lite större hjul har nog min. Sen är nog både din och lokatts lite äldre för era har målat chassi nedtill och det har inte in.

    Boothwalker, vagnen ser mycket vitare ut på bilderna än i verkligheten. Den är vit med svart hundtandsmönster. Står på hedersplats brevid flygeln i vardagsrummet nu
  • jagäraf

    Jag har förresten köpt en dockvagn idag. Tyvärr inte retro på långa vägar utan säkert bara några år gammal. En enkel billig modell för 20:- på loppis. Ska ha den som kontrast till min 60-talsdockis.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2009-07-05 08:19:55 följande:
    Är det nån mer än jag som brukar få frågan om jag ska ha massa barn när jag berättar hur många vagnar jag har. För skulle jag nu få femlingar så lägger jag dem förstås i varsion vagn och försöker promenera omkring med dem allihop. Det är ju inte mer logiskt att man skaffar en specialvagn så man kan köra vagnen själv...Jag får frågan nästan varje gång jag berättar att jag har många vagnar. Hur tänker folk?
    När jag gick på konstskolan förra året hade jag en italiensk klasskamrat, en kille i 35-årsåldern. När han hörde att jag hade 18 vagnar (vilket jag hade då) frågade han om jag hade 18 barn...?! Han såg ut att mena sin fråga!
  • jagäraf
    Lokatt skrev 2009-07-06 15:34:00 följande:
    men din har ju en skötväska som hänger på den på bilden!
    Nej, det är ingen skötväska, det är sufletten som hänger där bak på min. Det fanns ingen skötväska. Eller minns jag fel? Jag har för mig att det var som en suflett, kan t o m minnas ljudet hur det lät när man vek över den så att det blev suflett. Hmmm, sviker minnet mig? Ska se om jag har fler bilder att jämföra med.

    Garageänkan, så spännande! Har du gått över tiden, är det därför du sätts igång?
  • jagäraf

    Helt OT men minns ni att jag skrev att jag sydde på en klänning för någon vecka sen och skulle bara sätta i blixtlåset? Idag blev den klar "tack vare" allt jädrans regnande. Modellen är 60-talsinsprirerad och tyget är äkta 70-talstyg. Otroligt härlig kvalitet, säkert hur miljöfarligt som helst (inpregnerat med kemikalier alltså).

  • jagäraf

    Garageänkan, usch låter hur jobbigt som helst! Skönt att det snart är överstökat och jag hoppas du kommer må bättre snart igen.

    Lokatt, just sånt tak liksom vill jag minnas att det var. Fast jag kan minnas fel, kanske var någon kombination suflett/tak/skötväska Jag minns inte ens var jag gjorde av den så den åkte kanske till tippen den också.

  • jagäraf

    Jag minns den inte alls som dålig utan för mig höll den. Men det är sjutton att jag inte kan komma ihåg om det var suflettak eller väska. Fast jag vill verkligen tro att det var ett tak. Jag kan som sagt liksom komma ihåg hur det lät när det "kuggade över" när man drog taket bakifrån och över till sittdelen. Jag hittade en bild till men den ger tyvärr inte så mycket mer ledning. Jag minns att jag tyckte vagnen var otroligt snygg i alla fall men jag har aldrig varit någon riktigt paraplyvagnsfan.

  • jagäraf
    Lokatt skrev 2009-07-06 22:18:50 följande:
    det ser ju ut som det hänger en väska på oxå, kolla strax ovanför tyget, två vita remmar och sen kolla tradera bilden, väskan ser ut att hänga där med på den med sånna remmar.Det man ser tydligt ser ju nu när du sagt det helt klart ut som sufflett. Välldigt fin! Jag har planer på att sy någon liknande modell. Använde du mönster eller hur gjorde du?
    Ja, det kanske är en väska som hänger där bak också!

    Jag sydde klänningen efter ett "simplicitymönster". http://www.simplicity.com/index.cfm?page=thumbnail.cfm&cat=6&type=0&sec=66&browTypeId=&StartRow=28 längst ned till vänster, nr 6723. Lite halvkomplicerat, all text på engelska vilket jag egentligen inte har några problem med men det var ju så mycket faktatext. Dessutom består klänningen av hur många delar som helst, inkl innerfoder. Men när jag väl fått ihop allting blev det bra och det var dessutom kul att klura ut hur det skulle vara.

    Jag har inte sytt någonting på många, många år förrän nu i sommar. När mina äldsta barn var små i början av 80-talet sydde jag lite kläder åt dem men det var då. Men i sommar har jag sytt två klänningar och jag har tyg till två till. Det är ju riktigt skoj! När man dessutom hittar billigt tyg blir det ju ännu roligare. Tyget till den här klänningen kostade 100:- plus fodret 50:- samt blixtlås 36:-. Tråd använde jag vanlig vit som jag hade hemma. Jag har köpt annat tyg på Ikea som jag ska sy andra klänningar av och tyg till en klänning kostar ca 50-60 kronor och den modellen kräver bara ett par knappar och det har man kanske hemma så det blir billiga klänningar.
Svar på tråden Retrovagnstråden 16