Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 16

    ElisaDay skrev 2009-06-05 20:57:23 följande:
    haha, jag förstår varför du blev förvirrad..jag menar.. brun liggvagn med blå sittdel och blå liggvagn med brun sittdel.. hah jag hade till och med svårt att säga rätt när jag ringde butiken.. :PKunde dom inte typ swoppat delarna så det blev brunt med brunt och blått med blått ;)
    Jaha.... fast jag fattar fortfarande inte...
  • jagäraf
    ElisaDay skrev 2009-06-05 16:16:29 följande:
    Tack tack tack för tipset!!!Jag tror jag ska ta och ringa och fråga om den bruna liggvagnen med blå sittdel. Nynäshamn är inte allt för långt borta för mig!! :D
    Aha, nu (kanske) jag förstår. Du skrev brun liggvagn med blå sittdel (den som fanns på foto, Emmaljunga från slutet av 70-talet) men menade blå liggvagn med blå sittdel (som bara fanns beskriven i texten)?
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2009-06-05 21:07:40 följande:
    ja fast blå med brun väl?
    Ja, det krånglade ihop sig en gång till, blå med brun skulle det vara. Nu förstår jag i alla fall.
  • jagäraf
    Okänd skrev 2009-06-06 05:40:20 följande:
    Hej! Är ny i denna tråd. Har precis, enligt min mening, köpt världens snyggaste Emmaljunga liggvagn från 1968! Vi håller som bäst på att "pimp my ride" (obs, vi tar inte bort något / några originaldelar). Nu har vi dock kommit till däcken...Vet inte om däcken (själva gummit) klarar denna sommar (sprickor osv). Kan man ens byta såna stora däck, om ja, var? Någon som vet? Var in till en cykelhandlare som sa "nej!".
    Nya däck är svåra att få tag på. Vad jag vet finns det ingen som säljer barnvagnsdäck i Sverige. Ibland dyker det upp på Tradera/Blocket men ytterst sällan. Däremot kan man beställa från Holland. Obs! "Banden" betyder däck http://www.ouderwetse-kinderwagens.nl/
  • jagäraf
    Vipera skrev 2009-06-06 10:28:19 följande:
    Men du, det är väl bara att göra som jag, byt språk på siten till engelska?! Så heter det inte banden längre. Säg inte att du sitter och kan holländska? Tack för eventuellt livräddande länk, katastrof om en retro slänger ett däck ju!
    Nä, jag kan inte holländska Jag har också bytt till engelska när jag kollat på sidan men jag ville inte gå in i den diskussionen eftersom jag inte kom ihåg hur man gjorde. Gubben min hjälpte mig då.

    Om någon från Sthlm eller Gotland ska beställa från den sidan får ni gärna kontakta mig så kanske vi kan sambeställa för att få ned portot.
  • jagäraf
    AlexandraK skrev 2009-06-07 19:02:48 följande:
    Titta vad jag vann! =) Någon som vet vad det är för någon? Ålder?www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=9331...
    Den finns med i min Briokatalog från 1990 och det är en Brio Trendie. Enl färgschemat fanns den i marin färg men din är väl ljusare än marin så den är säkert från något annat år helt enkelt.
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2009-06-08 18:26:35 följande:
    Både hjul och handtag kan tvättas med svinto... Obs, det ska löddra!
    Var JÄTTEFÖRSIKTIGA med att tvätta plasthandtag med Svinto. Det blir repigt!
  • jagäraf

    Alexxia, Misery skriver ju att din vagn nog inte är en Trendie. Jag har nu kollat även i 1989-års katalog och där finns en vagn (nyhet det året) som ser exakt ut som Trendien (som är nyhet året efter och då är vagnen från -89 borta...). Det enda som skiljer Trendien från Brio Classic som den från -89 heter är att "spetskanten" på suflettens ovansida, alltså det som hänger lite rynkigt högst upp, verkar vara i samma material som insidan av liggvagnen och inte som yttertyget. Lite svårt att se eftersom min broschyr är en svartvit kopia. Den fanns i alla fall i dimblå och royalblå poplin men på bilderna syns det tydligt att de bägge har vitt sånt där "rysch" medan på Trendien som kom året efter har ryschet yttertygsfärg (den broschyren är i färg). Vad jag kan se har din vagns rysch samma färg som yttertyget... Ja, i slutändan är min slutsats att jag inte har en aning om vad din vagn heter. Du kan kanske fråga säljaren från vilket år den är?

    Märkligt att de gör två så otroligt lika vagnar åren efter varandra och kallar dem för olika saker? Min gubbe är inte hemma och jag kan inte skanna så jag kan inte visa. Tidigast på torsdag.

  • jagäraf
    Tessax skrev 2009-06-08 22:25:55 följande:
    Mina har aldrig blivit repiga, bara lite mer matta som Alexxia säger.
    Jag har bara testat en gång och den kändes inte alls lika glatt som tidigare vilket jag tog som repig och vågar inte testa igen. Jag tänker att "skit och smuts" säkert fastnar lättare om den är sträv.
  • jagäraf
    Okänd skrev 2009-06-08 22:32:57 följande:
    Här är en bild på hur plasthandtaget blev efter att sambon varit framme med lacksprayfärg:www.familjeliv.se/hem/okand/gallery/phppfkcwn...Det blev riktigt bra, som nytt. Enda nackdelen kanske är just det: att det ser lite väl nytt ut Det kanske går att ordna med mattare färg om man vill ha det så.Fasiken vad glad jag är över att jag hittat denna tråd, känns nästan som en ny hobby på g!!! (Jag är nybörjare och detta är "min" första vagn)
    Oj, vilket fint resultat! Får man fråga vad det är för färg din sambo använt, vad den heter och var han köpt den?
Svar på tråden Retrovagnstråden 16