Inlägg från: spuff |Visa alla inlägg
  • spuff

    Retrovagnstråden 16

    Garageänkan skrev 2009-06-10 19:24:55 följande:
    Hej på er. Jag har sytt och lappat, tvättat och polerat min bruna Ora liggvagn så den är som ny. Nästan, så ny man kan bli från 1974 och använd till tre barn... Det jag saknar är ett sånt "rör mig inte" hjärta. Helst brunt eller grönt eller rött och inget sånt nytillverkat. Så om ni ser ett sånt (ni som hinner va på tradera och blocket) så fixa gärna ett åt mig... Vet någon om det säljs genomskinliga regnskydd för liggvagnar? Jag hittar bara svarta och signalgula här hemma i affärerna. Signalgult går fetbort. Någon som vet vad man hade för skötväska på 70 talets mitt? Funkar det med nätkasse? Eller ska man ha nån axelremsväska i typ retrosportstil, tänk en oldschool puma väska?
    Jag har sett genomskinliga regnskydd då och då på Blocket och Tradera. Själv har jag gamla original regnskydd som är genomskinliga, men liksom hårda och tar mycket plats (till sittvagn). Men hur stor är din vagn, jag har nåt annat regnskydd som skulle kunna funka, rutigt

    Nätkasse är väl rätt tidsenligt, men dåligt om det regnar, sy en vanlig kasse eller visst kan du ha en axelremsväska. Jag kör en sån klassisk Marimekkoväska just nu, massa bra fack.
  • spuff
    Lallan skrev 2009-06-13 14:10:11 följande:
    Såg en Emmaljunga Viking ( tror jag) sittvagn på loppis idag för 75kr. Sittdelen var i toppskick vad jag kunde se. Hade tyvärr ingen mobil med mig så att jag kunde ta kort men det är precis i närheten om någon skulle vara intresserad.
    Men åh, attans att det inte var liggdel...det är en sån jag letar efter.

    Tack bw, för att du kom ihåg, typ
  • spuff
    Boothwalker skrev 2009-06-13 19:47:00 följande:
    Jaha. Trodde det var sittdelen du ville ha. Men du kan ju köpa den ändå och kanske hitta liggdel sen...
    Jag har chassi och liggdel som inte är komplett. Skulle gärna ha en sittdel också iofs...har bara en utan klädsel.
  • spuff
    Lokatt skrev 2009-06-13 20:07:53 följande:
    måste bara visa vad jag köpt för regnskydd att ha till retrovagnar, främst emmaljunga duon med stänkskärmar och så SX som faktsiskt är samma chasi som på bilden Vet ej om ni gillar det, eller om det är för mordernt eller något, men jag älskar det och att det är härligt retroinspererat (även om det inte fanns några just sånna här på 70-talet) www.litenpalandet.se/popup.html...
    Fiint!
  • spuff
    Lokatt skrev 2009-06-13 20:11:32 följande:
    skönt att just du tycker det med tanke på vagnen som det främst är köpt till
    Åh, det kommer passa perfekt. Nu ska vi bara se till att få hem den där vagnen till dig
  • spuff
    Tessax skrev 2009-06-14 19:31:25 följande:
    Det är min gamla vagn och jag sa -78 till henne. Den var jättefin invändigt i blå frotté, avtagbart och nästans som nytt. Himla synd att de klädde om den.... undra om det gamla innerfodret och vindskyddet finns kvar.
    Ånej, vad synd att de "förstörde" den, jag har alltid velat ha en vagn med avtagbart frottéfoder.
Svar på tråden Retrovagnstråden 16