Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf
    Familjetrollet skrev 2009-06-17 10:18:20 följande:
    liggvagnen är sent åttital,ev tidigt 90-tal.om jag minns rätt så är den årsmodell -89
    Mailade att den snarare är från 80-talet och fick till svar:

    Tack för info!  Vi fick den av en vän en gång i tiden. Fick 
    uppfattningen att den var äldre. Men 70-tal säljer väl bättre?

    Med vänliga hälsningar

    Martin =

    En liten fuling med andra ord

    Fast jag svarade:

    Ja, det kanske det gör fast jag är inte så säker längre. 80-talarna är på
    framfart, helt klart.

    /Anette
  • jagäraf

    Nu har jag haft besök av Boothwalker och snackat barnvagnar, barnkläder, nappar och annan kringutrustning i 4-5 timmar! Det var så roligt. Booth har nu cyklat vidare på tandemcykel mot nya äventyr på denna soliga ö

  • jagäraf
    Ekorrfamiljen skrev 2009-06-17 20:24:02 följande:
    Kopierar in mitt inlägg från Kreativa barnvagnsnördar-tråden:Yes! Yes! Yes!! Den är MIN!!! Kanonskick och kanontrevligt folk som sålde den. Vi blev bjudna på fika och satt ute på deras soliga uteplats och pratade 1 timme o 45 minuter.  Klart värd varje krona!  Just nu provsitter Vendel den och den är rymlig till honom, trots att han är ganska stor egentligen.. *lycklig*   www.blocket.se/gotland/Barnvagn_Emmaljunga__7...
    Asch, borta från Blocket. Grattis men vad var det för något? Något fint förstår jag.
  • jagäraf
    MissMio skrev 2009-06-18 14:05:54 följande:
    Jag har en marinblå Rondo med mörkblått foder i, det är små vita blommor, nästan som rankor, på fodret. Jag har fått för mig att den är från början(-mitten) på 80-talet, men nu när jag var inne o kollade på hemsidan för retrovagnar så skall etiketten visst visa att den är från 70-talet. Det är en silverfärgad etikett med guldtext på chassit.Bilden i galleriet är inte den bästa, har inte fixat till det på länge, men kolla om det kan vara en liknande!!! 
    Jag och Boothwalker diskuterade det där med etiketter igår och kom fram till att de nog inte är att lita på.

    Jag vet inte vilket år Rondon kom men en av mina kompisar fick sin son i aug 1980 och jag har fått för mig att Rondon var relativt ny då. Men jag brukar ju oftast ha fel
  • jagäraf
    AlexandraK skrev 2009-06-18 18:05:27 följande:
    Fick hem min 66-kronors (tradera) Briovagn från ca 89-90 idag. Den är verkligen inte min stil - tycker den är rätt ful. Varför köpte jag den?! Har bestämt mig för att tvätta och putsa upp den. Sen ringa till Malins Minne - ett hem för missbrukande mammor som ligger en liten bit härifrån. Kanske dom vill ha den? Även fråga om dom vill ha bebiskläder. Kläder jag inte vill behålla till nästa bebis.
    Det tycker jag verkar vara en bra idé, alltså att skänka till välgörenhet.

    Matlagningsdags!
  • jagäraf

    Vad gulliga ni är mot mig

    Det var jättekul att träffa dig också, Boothwalker. Och så skoj att få visa vagnarna för någon som verkligen uppskattar dem. Händer inte allt för ofta, tyvärr.

    Du åkte hem en dag för tidigt från ön, Booth, idag verkar vädret bli otroligt fint. Vindstilla, klarblå himmel och temperaturen verkar bli helt okej. Vi ska tillbringa dagen i Visby tillsammans med amerikanen som kom igår eftermiddag.

    Katharina, jättefin vagn du har/kommer att få. Jag hade till för några månader sedan, inte hört talas om vagnsmärket Fisher. Men så fick jag några kopior av barnvagnsbroschyrer och där fanns ett blad med just Fischervagnar. Fast dessa var från slutet av 90-talet.

    Det ser ut att vara rejält med rost men vad jag kan se på bilderna så borde det gå att få bort det mesta. Det verkar inte som att rosten gått igenom alltför mycket, ser inte "bubbligt" ut, så det bör fungera med Svinto. Sen kan du som sagt ta någon form av bilvax efteråt, då brukar inte rosten komma tillbaka lika snabbt igen. Vagnen kommer säkert bli jättefin!

    I början av nästa vecka ska jag titta på en Emmaljunga från 1963 - med "sportvagnsinsats", alltså även sittdel. Turkos ska den visst vara. Spännande!

  • jagäraf

    Yukio, klänningen går framåt. Snart är det bara blixtlåset kvar och det får vänta. Bilen är trasig, gubben på fastlandet med andra bilen och stan är över milen bort. Dock ska jag dit i eftermiddag för att hämta Alexxias chassi som MissMios pappa kommer med men då tar jag bussen och kommer inte i närheten av tygaffären så det får som sagt bli lite senare i veckan. Bild av klänningen kommer förhoppningsvis senare, jag tror den blir jättesöt.

    li bi, om det är avtagbara hjul på din vagn så kan du gå till en barnvagnsaffär och köpa nya "bussningar". De är en liten insats i plast som ska sitta i navet. Om hjulen är fasta som de är på många Emmaljungavagnar av tidig modell så har jag tyvärr ingen lösning på problemet. Kanske någon annan vet. Har du förresten någon bild av din vagn, alltid kul att se.

Svar på tråden Retrovagnstråden 16