Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 16

    Good morning! Först här uppenbarligen. Är lite stressad idag, ska ha utställning nr 2 i morgon och i eftermiddag ska vi börja köra ner vagnar. Vädret känns inget vidare alls, regnet hänger i luften men det ska tydligen bli närmare 25 grader i morrn så det får vi hoppas på.

  • jagäraf
    spuff skrev 2009-05-29 09:32:30 följande:
    Godmorgon!Synd att man inte är på Gotland då och kan gå på utställning idag...
    Fast du hade fått vänta till i morgon Ja, det är synd, de som kommer till Gotland i sommar får gärna kontakta mig och komma och hälsa på. Skulle vara jätteskoj!
  • jagäraf
    spuff skrev 2009-05-29 09:41:53 följande:
    Är det ingen som ska ta och köpa den här? kopochsalj.eniro.se/query/category_id/2030000...
    Skulle mycket gärna men det finns ju så långt bort. Frakten skulle väl kosta "skjortan och halva armen" gissar jag.

    Förresten ska jag köpa Emmaljungan för 75:-. Ska hämta den på måndag. Oavsett skick känns det som ett fynd.
  • jagäraf
    spuff skrev 2009-05-29 09:46:23 följande:
    Spännande. Frågade du om skicket?
    Nej, jag gjorde aldrig det. Jag ska ändå över till Täby och även om det kostar några spänn att åka till Uppsala så blir det i slutändan så lite pengar. I värsta fall kan jag väl plocka reservdelar från den. Skärmarna är ju inte helt fel.

    Nemia, jag ringde inte heller utan mailade. Kanske hon inte svarar just för att vagnen är såld?
  • jagäraf

    Nemia, vad är det för tvillingvagnar? Nya eller retro? Hur ska du göra nu, ska du inte säga upp lokalen längre eftersom du köper fler vagnar?

  • jagäraf
    Nemia noj skrev 2009-05-29 14:24:01 följande:
    Jag af. Du som maila brio ett par gånger hur formulerar man ett brev till dom med frågor om olika vagnar, år och modeller?? (Gäller nyare vagnar) men behöver lite formulerings hjälp.(Även ni andra oxå i tråden å )
    Jag tycker du kan skriva precis hur som helst, de är ju bara vanliga människor de på Brio också. Skriv att du har en sån och sån vagn och vill veta vad det nu är du vill veta. Inga konstigheter alls.
  • jagäraf
    Markatta skrev 2009-05-29 21:16:14 följande:
    Hej!Jag har en retrovagn som jag älskar, en Emmaljunga med både liggdel och sittdel. Jag tror att den är från 70-talet, men jag tänkte fråga er experter vad ni tror?Bild finns i mitt galleri, om ni vill kolla...Vore kul om man kunde ta reda på mer exakt när den är ifrån...
    Något av de första åren på 70-talet gissar jag. Kolla om det finns något Emmaljungamärke på chassit, av färgen på detta brukar man kunna härleda året. Vagnen har med största säkerhet inget namn, Emmaljungavagnar på den tiden hette olika nummer istället för namn.
  • jagäraf

    En bild från Vi Föräldrar nr 5 1970, barnvagnstest. Påminner om din vagn Markatta även om den vita randen inte finns. Jag tror som sagt att din vagn är från de första åren på 70-talet eller t o m kanske från slutet av 60-talet. Fast jag brukar ha fel

  • jagäraf

    Emmaljunga är svåra att identifiera tycker jag. Jag har en beige med rött foder (bara liggdel) som har liknande form och den är från -70 enl Nemia som jag köpt den av. Sen har jag en mörkblå som har lapp på chassit. Färgerna på lappen säger att den är från -69 eller från -74. Jag vet inte själv alls men någon här i tråden sa att det var -74. Vad som gjorde att hon sa det vet jag dock inte.

Svar på tråden Retrovagnstråden 16