Inlägg från: Straby |Visa alla inlägg
  • Straby

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    När barnet är 1 år behöver dom mycket stimulans, och dagisset är bra på detta. Som sagt innan av andra, tycker jag mer synd om ett barn som är hemma med mamma eller pappa sina första 3-4 eller kanske även 5 år. Så mycket dom missar i kontakt med andra barn och andra vuxen. Och att åker till barnaktiviteter någon timma om dagen ersätter detta inte. Barnet lär sig att tänka på andra, vänta på sin tur, vara socialt och mycket mer på dagisset, egenskaper som är en mycket bra base för restan av livet.
    I sverige är det så bra fixat, tänk om du hadde född i ett land som bara har 3 månader eller endå kortare mammaledigt??? När jag flyttade hit var jag skreckslagen av tanke att vara hemma så länge. Min man och jag har delat på ledigheten, jag var hemma 8 och han 6 månader med både barn, och det var perfekt. Vi hadde råd med längre, men man märktte att det var dags för våra söner att borjar på dagis. Och dom har älskat det från dag ett!!

  • Straby

    CloudBerry the 1st skrev 2009-05-30 21:16:46 följande:


    Att vänta på sin tur och dyl. går knappast lära en 1-åring, en 3-åring däremot är annat.
    Det håller jag inte med, om jag ser på vårt dagis hur duktiga dom småttinger är med att lära sig att vänta på sin tur och sådan. Dom kan mer än vad man tror.....
  • Straby

    CloudBerry the 1st skrev 2009-05-30 21:25:06 följande:


    Ja jag ändrade mig lite i inlägg 147
    Du fick i allafall många reaktioner, lycka till med att läsa alla
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?