Inlägg från: Marina Elena |Visa alla inlägg
  • Marina Elena

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Alle skrev 2009-05-30 22:05:56 följande:
    Jag är inte ett dugg osjälvständig eller lever på min sambos pengar och inte han heller, men vi var hemma 22 månader med sonen, och 14 med dottern - delade lika på ledigheten.Vi har massor av dagar kvar, att väl förvalta.Hur vi gjorde det? Genom att ha bra koll på vår ekonomi, mätta munnen efter matsäcken och inte överkonsumera,  så klarade vi oss med att ta ut endast 4 dagar per vecka första året och sedan endast 5 dagar efter det.
    vi kommer också bara ta ut 4-5 dagar per vecka när nästa bebbe kommer, jag ska vara hemma hela tiden i 2 år
  • Marina Elena
    susannemalmö skrev 2009-05-30 22:13:24 följande:
    Nja, jag tror det är ganska lika. Kvinnorna vill gärna vara hemma och männen är rätt bekväma med att slippa ta sin del av ansvaret.
    haha..män som inte är hemmamän är bekväma? jag tycker det är mer bekvämt att vara hemma än att jobba faktiskt
  • Marina Elena
    camillimill skrev 2009-05-30 22:16:05 följande:
    Kvinnorna är ju hemma för att männen inte KLARAR att ta sin del av ansvaret, snarare..
    vilka fördomar mot män
  • Marina Elena

    fattar inte ens varför man diskuterar om andras val..en del tycker dagis är bra, andra inte..o varje familj gör som de tycker är bäst!

  • Marina Elena
    susannemalmö skrev 2009-05-30 22:20:19 följande:
    Ok, då hade jag ju valt att se till att min man monade och tog sin del av ansvaret hemma, det är så det ska vara enligt mig. En vuxen normal människa kan lära sig städa om ingen annan gör det år honom.Det är kul att ni som går hemma nu en efter erkänner att det handlar en del om att ni vill vara hemma och slippa arbeta.
    ja, för mig gör det då det..det är skönt att vara hemma med barn o få städa, laga mat, tvätta mm utan att vara dödstrött efter en arbetsdag..ha mer tid o träffa släkt o vänner..o så tycker jag det är bra för barnen att få vara hemma o träffa andra barn tillsammans med föräldrar, inte utan dem
  • Marina Elena
    bluedabade skrev 2009-05-30 22:22:06 följande:
    Marina Elena skrev 2009-05-30 22:20:56 följande:
    Varför diskuterar man här över huvud taget på FL?? Det är väl det sidan är till för...??...
    ja, men för vissa verkar det ju typ vara på liv o död ifall inte alla gör som dem själva..
  • Marina Elena
    Gurkan skrev 2009-05-30 22:22:21 följande:
    Har inte läst hela tråden men tänkte ändå göra ett inlägg.Som pedagog har jag märkt är att de med sämst inkomst (däribland även ensamstående) är de som oftast kämpar hårdast för att ha barnen så lite som möjligt på dagis. Har träffat på en hel del 1 åringar med tio-elva timmars dagar 4-5 dagar i veckan och dessa barn tillhör nästan alltid föräldrar som bor ihop och har medelinkomst till hög inkomst (ju högre inkomst desto värre brukar det vara). Allt som oftast trivs barnen bra på förskolan och konstigt vore väl annars, vi är utbildade i att se till barnens bästa och barns utveckling och vad vi personligen tycker det lämnar vi utanför jobbet. Att en del barn inte ens har börjat gå innan de börjar på förskolan är inget jag som pedagog lägger någon värdering i.Vad tycker jag personligen?Att måste man inte lämna en ettåring på dagis så ska man heller inte göra det. De har inget utbyte av det. De leker inte med varandra i den ålder, de leker bredvid och de härmar men de leker inte med varandra. Jag, personligen, tycker att det är hemskt för en ettåring med så långa dagar som tio-elva timmar. De hinner knappt träffa sina föräldrar innan det är dags att sova!Nu har jag generaliserat och jag är professionell nog att inte blanda in mina privata känslor i jobbet.Ett inlägg reagerade jag starkt på och det var i början av tråden där någon skrev att alla inte är förunnade att orka ta hand om ett barn 24/7. Om barnet inte har några svårigheter (medicinska, neurologiska och dylikt) så tycker jag det är skrämmande! Skaffar man barn ska man klara av att ta hand om dem 24/7!
    det var ett bra inlägg
  • Marina Elena
    susannemalmö skrev 2009-05-30 22:27:18 följande:
    Jo, kvinnor över lag borde bli bättre på att släppa in männen och inte tro att e vet bäst. Och män borde bli bättre på att inta bara nöja sig med att inte bli insläppta, det gäller ju faktiskt deras barn. De är väl inte en hög menlösa töntar som inte kan ställa krav om det behövs?Ska kvinnan ha nästan alla föräldrardagar krävs det ju att mannen aktivt skriver över dagar på henne.
    varför? om det passar både kvinna o mannen bäst att hon är hemma o han jobbar, varför ska man då börja tjafsa
  • Marina Elena
    ZandraClaesson skrev 2009-05-30 22:33:11 följande:
    CloudBerry the 1st skrev 2009-05-30 22:32:12 följande:
    Många barn lär sig av andra barn. Läste om en pojke som inte kunde åla. När han sedan såg ett annat barn åla härma han honom o ålade som bara den sen.
    så barn som är hemma träffar aldrig andra barn?
  • Marina Elena
    ZandraClaesson skrev 2009-05-30 22:34:34 följande:
    Marina Elena skrev 2009-05-30 22:33:46 följande:
    Men vid 1år börjar många dagis.
    jag hoppas de inte BOR på dagis utan har tid utanför dagis också då de tillsmamans med föräldrarna får träffa släktingar o vänner
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?