Inlägg från: alla barn |Visa alla inlägg
  • alla barn

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    bondi skrev 2009-05-30 19:42:36 följande:
    MENDet finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?Ha en fin kväll
    Jag funderar också över hur de föräldrar tänker som låter sina små älsklingar börja på dagis så pass tidigt. Jag tycker det skulle kännas mycket konstigt att börja arbeta så tidigt och låta några andra människor som inte ens älskar mina barn ha ansvar över dom. Men jag vill ju inte ens lämna min 2-åring än. Helst vill jag vara hemmamamma, men har nu insett att barnen troligtvis måste börja på dagis för att inte betraktas som "annorlunda". Alla ungar är på dagis nuförtiden, inte en kotte finns hemma på gården längre. Tråkigt.
    Så jag får nog ge mig och skola in det bästa jag har om några år. Men en 1-2 åring på dagis, nej aldrig. Dom har det mycket mycket bättre hemma. Tycker ni inte att det känns konstigt att lämna bort de små flera timmar per dag och inte ha någon koll?
    Mig skrämmer det i allafall. Jag lämnar gärna mina barn till syskon, föräldrar och andra nära och kära som vill ta hand om dom ibland.Men det är skillnad det mot dagis. Innan de börjar på dagis vill jag att de ska kunna tala för sig och vara utan blöja.
  • alla barn
    Meli skrev 2009-06-04 20:45:40 följande:
    Många som skolar in säger att "oj så mycket barnet utvecklats" Men vaddå då, alla småbarn utvecklas ju i rasande fart, och det har knappast med dagis att göra. Jag ser mina två minsta utvecklas varje dag och det är så kul att jag får vara med att se dessa framsteg, och hjälpa fram dem. Och känna hur nära vi kommer varandra.Personligen tycker jag att dagis är bra och kul, men verkligen inte för 1-2åringar som inte har något som helst behov av att vara utan sina föräldrar. Det behovet kommer först senare. Jag tror tvärt om det är en stor trygghet att springa iväg och leka på Öppna, och att lite då och då komma och få en kram.
    Håller helt med dig, mycket bra inlägga
  • alla barn
    Norrland09 skrev 2009-06-06 21:04:28 följande:
    Varför tjatar man om att dagis är så hemskt EGENTLIGEN!?!VAR finns de ledsna, osäkra, otrygga dagisbarnen? Vem har sett dem med EGNA ögon? Jag som faktist har barn på dagis ( i flera omgångar) har aldrig sett dessa barn men tydligen så ser hemmaföräldrarna väldigt mycket misär eftersom de säger att det är SÅ HEMSKT på dagis. ... eller är det så att man tror att man själv vet vad som är bäst för ALLAS barn och därför dömer innan man ens vågat skaffa sig en ärlig uppfattning...??
    Jag har arbetat på dagis innan jag fick barn, så jo jag har sett många barn ledsna, osäkra och otrygga barn på dagis med mina EGNA ögon.
  • alla barn
    Norrland09 skrev 2009-06-06 21:04:28 följande:
    [citat]
    En annan sak undrar jag oxå över - Varför är det inga dagisföräldrar som gnäller på hemmaföräldrar men i princip ALLA hemmaföräldrar gnäller på dagisföräldrarna?

    Jodu, det ska jag tala om för dig att det verkligen är, både här på FL och ute i verkliga livet.
    Folk har varit på mig och tyckt så synd om mina barn både när dom bara var mellan 1,5 -2,5 år för att dom inte än fått börja på dagis. Men som sagt jag har arbetat på dagis och vet hur det är där, så jag vet att mina små har det betydligt bättre hemma. Men de får börja på dagis sen dom också skulle jag tro.
  • alla barn

    sommar barn skrev 2009-06-07 00:02:28 följande:
    [citat]
    alla barn skrev 2009-06-06 23:18:46 följande:
    Vad gjorde du då?

    jag slutade att jobba där. nejdå, jag har bara varit springvikarie på en massa olika avdelningar

  • alla barn

    jag gjorde mitt bästa, men det räcker inte långt, med många ledsna småbarn i en barngrupp om 18-20 barn och 3 - max 4 personal som mest under dagen. nej, jag mådde dåligt av det.

  • alla barn

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Det borde nte vara ok.

  • alla barn
    Hackemamma skrev 2009-06-27 16:14:39 följande:
    alla barn skrev 2009-06-27 15:30:30 följande:
    Nä, det borde finnas möjlighet för alla att välja att stanna hemma när de är små.
    Absolut!
  • alla barn
    Jeanette89 skrev 2009-07-24 14:16:52 följande:
    Iaf min son tycker bäst om att leka med andra barn, han leker hellre med andra barn än leker med sina föräldrar.Han blir helt vild när han är med sina kompisar och blir lätt rastlös annars.Jag ser på dagis hur barnen leker samma lek brevid varandra vid 1,5års ålder.Tror inte alls på att små barn inte behöver vänner, de utvecklas socialt redan från början oxch behöver leka med andra för att bygga upp ett socialt liv.Den informationen tror jag iaf på och den har jag läöst på intrenet samt att min svärmor som är barnskötare har bekräftat det.Alla gör väl olika med sina barn och tolkar dem olika!
    Självklart behöver barnen träffa andra barn. Dom ska väl inte isoleras för att dom inte går på dagis.
    Men en liten 1-2 åring har det definitivt bättre i en lugn hemmamiljö, men för den skull så är det ju bra för barnet att träffa andra barn. Det är ju det som är så synd att det knappt finns barn hemma i stugorna nu för tiden. Alla är ju på dagis. Tur att man har nästan ett halvt dagis hemma.
  • alla barn

    ZanniZ Me skrev 2009-08-17 18:03:26 följande:


    Man släpper inte sina känslor och det handlar inte om att man e respektlös osv..... men du har tydligen gett dig faasen på att JUST din åsikt är rätt och det är där det blir så fel..... du säger att de är nonsens att säga att barnen mår bra av det och att det går så bra mm..Men det finns en del barn som mår bra av det och du får tycka vad du vill...du undrade hur vi tänker... jadu.. JAG tänkte att när mitt barn var 1 år så ville ja ha honom på dagis för att han skulle få lära sig att leka med andra barn samt äta mat med andra barn och se hur dom beter sig och se hur man egentligen gör.... samt få fasta rutiner och mycket nöje.jag ångrar inte att ja satte han på dagis vid 1 år och 1 månad för jag ansåg att min son mår bra av det och jag märkte det på dagarna att han mår bra av dagis där de har rutiner och ett upplagt schema som inte jag har.... jag skulle aldrig kunna prestera det som dom gör på dagarna..... jag skulle aldrig orkar ha spikade tider för mat osv.... för på dagis får de FLESTA färdig mat från ett storkök men ja får laga maten och hemma är det andra saker som kan komma ivägen så jag kan tyvärr inte ha dom rutinerna med mitt barn som dagis har.....jag tycker inte att jag är nån dålig mamma dock för att jag valde att ha mitt barn på dagis vid ett års ålder... samt det som ja tycker är skönt är att få extra tid för mig själv. Men det är jag de.....
  • alla barn

    OJ, ursäkta, det blev fel i inlägget ovan. Jag blev bara så förvånad när jag läste inlägget och kollade in på "pressidan" och såg att 2 bebisar var födda samma år och att man då lämnar in den lite större bebisen på dagis, när man ändå ska vara hemma med den lilla......ja, sånt kan jag aldrig begripa.
    Tänkte inte komentera, men eftersom jag råkade trycka iväg inlägget före, så satte jag mina tankar på pränt.

  • alla barn

    ZanniZ Me skrev 2009-08-18 00:19:49 följande:


    problem med det? jag vill kanske ha lite egentid med den lilla och fokusera på henne ju.... sen som sagt så mår min pojk bra av att va på dagis..pojken går 15 h i veckan bara så jag lovar dig... HAN ÖVERLEVER utan mig ett fåtal timmar!
    Visst tror jag att han överlever utan dig, men jag kan ändå inte förstå hur man kan göra så. Så är det bara. Alla gör som dom vill och de flesta verkar ju göra som du, skaffa barn tätt och skyffla över den lite större på dagis. Själv tänkte jag tvärt emot, skaffade barn tätt bl.a för att slippa lämna dom på dagis. Haha, så olika vi föräldrar är/tänker och tur är väl det.
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?