Inlägg från: chicago1 |Visa alla inlägg
  • chicago1

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag har tre barn min älsta fick börja då hon var två år, mitt andra barn börja då han var ett år å  tre månader och mitt tredje barn börja då han var nästan två.
    Mitt första börja för att jag ville ge mitt nadra barn lite egen tid och för att jag ammade varannan timme dygnet runt och behövde få sova ibland.
    Mitt andra barn började för att han inte var nöjd hemma han grina då vi lämnade storesyster och åkte hem han ville stanna kvar så han fick börja. Å då jag nyss fått jobb och min man var hemma med honom sista tiden och han kunde ej vara borta från sitt jobb en längre tid.
    Å mitt tredje barn fick vara hemma till han var nästan två men även han ville stanna på dagis långt innan han fick börja då vi lämnade hans syskon.

    Att dom börjat tidigt var alltså trot vad många säger barnens val, sen leder det ju till sparade föräldrar dagar så att dom kan ha längre ledighet tex på somman förra somman var jag hemma fyra månader och i sommar är min man hemma tre månader och nästa sommar ska jag vara ledig i typ tre månader.

    Så att barn börjar på dagis vid ett är inte helt fel i mina ögon det beror bara på hur länge och hur ofta dom är där. Är dom där fem dar i veckan mellan 7 och 17 tycker jag att det verkligen är fel om man absolut inte måste och det har jag svårt att se att man måste. Men jag tycker å andra sidan att dom tiderna är fel även om barnen är 5 år.

    Mina barn är nu snart 7 år snart 5 år och snart 4 år och dom går typ tre dar i veckan  ca 7 timmar varje dag har ledigt i ca två veckor vid jul och tre till fyra månader under somman och det kan vi göra tack vare att barnen börjat på dagis när dom gjorde det


Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?