• trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:09
    27673 visningar
    724 svar
    724
    27673

    5 min metoden fungerar!!!

    Trevligt att det funkar för dej ts, och tydligen för ditt barn. I ditt fall så slapp ju ditt barn skrika sej blodig, men fallen ser olika ut   Jag ratar metoden, thats it.


  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:11

    Jag blir ganska trött på folk som skriver "metoden fungerar"! Klart den gör! Men hur jävla bra är den för alla barn som måste genomlida helvtet då?

    Jag läste ditt inlägg en gång till, och såg att barnet ditt visst hade fått skrika sej "vansinnig" Sorgligt. Sorgligt att du inte hittade några snällare lösningar.


  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:12
    clarens skrev 2009-06-04 15:10:53 följande:
    skrika sig blodig? usch finns det såna fall?
    Skrika så dom kräkts, inte blodig kanske...men att kräkas är väl nog?
  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:17
    ZandraClaesson skrev 2009-06-04 15:16:18 följande:
    min son KAN INTE ligga och mysa. Det går verkligen inte. Han kryper iväg och håller jag fast honom. Inte hårt men bestämt så blir han bara förbannad. Alla barn är olika.
    Jag sitter på golvet och håller Nemos hand, när han ska nattas. Går alldeles  utmärkt. Nemo gillar inte heller att mysa.
  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:18
    Apmor2 skrev 2009-06-04 15:17:22 följande:
    visst och det är därför man testar sig fram!!
    Man behöver ju inte testa skrikmetoder.
  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:21
    Angel1978 skrev 2009-06-04 15:19:37 följande:
    nattning ska ta max 15 min. Skulle inte acceptera att en nattning tar flera timmar.. Inte som regel. naturligtvis finns det alltid undantagskvällar, men de enstaka tillfällena räknar jag inte..Det ska vara i princip:i sängev en kort saga/sånggod natt och gå ut ur rummet..
    Varför accepterar man inte det??? Alla barn somnar för för fan olika fort. En del tar 15 minuter på sej, andra 2 timmar. Som förälder får man acceptera det.
  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:24
    Apmor2 skrev 2009-06-04 15:22:13 följande:
    återigenmetoden har tolkats på olika sätt, det jag har läst är att man låter barnet skrika, inte gråta. Har inte någonstans sett bevis på att barnet tar skada av att skrika, gråta eller gnälla, men om barnet gråter så är det klart att man ska trösta.
    Det kanske är samvetet man bör hålla koll på. Har man samvete nog att testa 5 mm, fine. Jag har inte hjärta till det - jag sitter hellre och smeker Nemos hand i 2 timmar.
  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:27

    Och jag förstår inte hur man kan ha hjärta till att lämna sitt knyte ensam heller....Jag fattar inte och kommer aldrig kunna fatta Trist.

    Snart är våra små knyten tonåringar - då vill dom inte hålla handen längre. Då åker dörren in i nyllet på oss föräldrar, med orden "låt mej vara"!
    Så varför inte ta vara på läggningsstunderna med våra små - medans vi får och kan!?


  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:28
    ZandraClaesson skrev 2009-06-04 15:26:16 följande:
    ja, men jag förstår att vissa tycker det verkar hemskt o låta barnet skrika sig till söms. Tyckte jag med i början. Det riktigt sved i hjärtat. Men efter 2-3dagar somna han utan skrik. Så det va det värt. (: låter kanske konstigt. hehe
    Men varför ska det vara en "qvick fix" vid läggning? Har du inte tid att sitta bredvid? Läsa saga eller vad som helst?
  • trista­nia
    Äldre 4 Jun 15:30
    clarens skrev 2009-06-04 15:27:11 följande:
    jag tror att det är bra för barnets självkänsla att somna själv.varför? jo, för att insomnandet kan te sig obehagligt och får man då hela tiden hjälp med att somna bekräftas denna rädsla för sömnen. föräldern säger med sin närvarande kropp att "ja, detta är farligt, men jag är här och hjälper dig" .kan barnet däremot somna själv i sin säng på kvällen lär det sig att detta inte är ngt farligt eller obehagligt utan snarare ngt skönt och nödvändigt. jag har två kompisar som blev nattade med samsovning upp i skolåldern, de vågade inte sova borta och har faktiskt fortfarande svårt att somna. en av dem måste somna framför tvn för att senare under natten stappla in till sin säng.jag vill heller inte ligga bredvid mina barn tills de somnar eftersom jag vet av egen erfarenhet att det kan dra ut väldigt på tiden och jag vill göra annat på kvällen än ligga och slumra ihop med dem. till er som tror att hur man nattar sitt barn hänger ihop med hur mkt man älskar dem kan jag bara säga att jag tror att ni har fel.
    Bullshit! Jag har 4 barn, 3 av dom är stora nog att somna själva, och jag har aldrig lämnat dom vid läggning. Men dom har självkänsla så det räcker och blir över ändå
    Det där du snackar om är bara en sägen.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!