Inlägg från: tristania |Visa alla inlägg
  • tristania

    5 min metoden fungerar!!!

    Apmor2 skrev 2009-06-04 15:29:33 följande:
    det finns olika tolkningar på metoden, läs bakåt i tråden så ser du tolkningarna som jag har arbetat efter.Och tror du att det är bäst för dig o ditt barn att du späder på hans osäkerhet så får du givetvis tro det och sitta timme efter timme och hålla hans hand.Jag vill lära mina barn att man kan vara trygg i sig själv och att mamma finns där om det är ngt !
    Eftersom jag har gjort likadant med mina andra 3 barn, som har en oerhörd självkänsla, så vet jag att det du säger inte är sant.
  • tristania
    Norrland09 skrev 2009-06-04 15:31:57 följande:
    Mieria - Jag ställer samma fråga som dig. VARFÖR kan man inte ta sig tid att natta barnet? Finns det någon anledning till varför man inte kan sitta med sitt barn den tid det tar innan det somnar?Ok om man har flera barn och är ensamstående. DÅ förstår jag varför man inte kan sitta med den ena och stryka kinden. Men om man är två föräldrar och kan ta varannan kväll....Min dotter är 2 år och kan inte somna ensam. Vi fick, efter mkt tjat från andra , ett idiotiskt anfall att testa skrikmetoderna. Jag klarade av det i 2x2 minuter. Hon var helt utom sig. Tårarna forsade ned för kinderna, hon darrade av panik, hyperventilerade och var alldeles högröd o svettig. aldrig någonsin i mitt liv att jag utsätter ett barn för detta igen! Jag SKÄMS över de fyra ynka minutrarna i hennes tvååriga liv! Sen den kvällen ligger vi hos henne. det tar allt från 15 min till 60 min innan hon somnar, för det mesta 15 min. Jag offrar gärna den tiden av dygnet för hennes skull. När lillebror/syster kommer är hon 3.5 och jag hoppas hon då förstår att det går fint att somna själv, annars får jag vyssja dem samtidigt helt enkelt. Eller lägga den lill* först och storasyster sen. För skrika kommer hon aldrig mer behöva.
    Tack
  • tristania
    Apmor2 skrev 2009-06-04 15:29:33 följande:
    det finns olika tolkningar på metoden, läs bakåt i tråden så ser du tolkningarna som jag har arbetat efter.Och tror du att det är bäst för dig o ditt barn att du späder på hans osäkerhet så får du givetvis tro det och sitta timme efter timme och hålla hans hand.Jag vill lära mina barn att man kan vara trygg i sig själv och att mamma finns där om det är ngt !
    Att ta sej tid med läggningen, att vara där för sina barn när mörkret faller - det ger en enorm trygghet.  Jag har som sagt 4 fina, härliga och väldigt trygga ungar
  • tristania
    Mieria skrev 2009-06-04 15:34:33 följande:
    Måste det hon säger vara osant för att dina barn gav positiv respons på en annan metod? Era barn är väl olika individer??
    Hon menar på att jag spär på mitt barn en otrygghet genom att hålla handen i 2 timmar, och där finns ingen sanning. Därför tror jag givetvis på mitt sätt.
  • tristania

    Citat från Clarens:

    det finns olika tolkningar på metoden, läs bakåt i tråden så ser du tolkningarna som jag har arbetat efter.
    Och tror du att det är bäst för dig o ditt barn att du späder på hans osäkerhet så får du givetvis tro det och sitta timme efter timme och hålla hans hand.

    Jag vill lära mina barn att man kan vara trygg i sig själv och att mamma finns där om det är ngt !


  • tristania
    Norrland09 skrev 2009-06-04 15:38:48 följande:
    Min dotter är inte rädd för sin säng eller rädd för att somna som nån påstod och att föräldern stärker det intrycket. skitsnack. Däremot vill hon inte vara ensam, var sig i vaket eller sovande tillstånd. En arbetskompis lilla pojke på fem år kommer alltid till dem på nätterna. Mamman fick nog och sade åt honom att "nu måste du sova i din säng, vi får inte plats allihop här!"Pojken tittade på henne med sorgsen blick och svarade"Varför får ni vuxna sova tillsammans när jag som är liten måste sova ensam...?" Små barn med stora tankar.
  • tristania
    Apmor2 skrev 2009-06-04 15:42:55 följande:
    ja och jag har en underbar trygg son som lärde sig att vara trygg i sig själv tidigt och ja la ner flera timmar på att förstärka det i samband med nattning.Man föds med olika personlighet och dina barn kanske inte var otrygga eller nervösa, men det finns dom som är nervöst lagda och genom att sitta o hålla dom i handen tills dom somnar skulle ha förstärkt deras osäkerhet. Det handlar om att anpassa och att identifiera vad som behövs för ens barn, men grunden är väl att man vill uppfostra självsäkra och självständiga individer och jag tror att det är ngt man ska jobba med fom det dom föds.För även spädbarn har en fantastisk förmåga att lära sig saker.
    Men kom inte och säg att barn mår bra av att skrika sej till sömns - trots att dom är olika! Aldrig.
  • tristania
    linda6 skrev 2009-06-04 15:46:53 följande:
    själv fick jag höra att jag skulle lämna bort mitt barn och söka hjälp!!!! fan vilka idioter det finns på den här sidan asså...helt sinnessjukt
    Håller med dej.
  • tristania
    clarens skrev 2009-06-04 19:50:38 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 19:11:21 följande: jag kan inte säga att jag är för 5mm och har självt inte använt mig av den, men jag tycker du är fullständigt oresonlig när du kallar den för barnmisshandel på allra högsta nivå. jag rekommenderar dig att tänka igenom det du skriver innan du postar det. det är en väldigt allvarlig anklagelse du kommer med här. tycker du inte det själv?
    Jag tycker oxå att det är misshandel. På högsta nivå.
  • tristania
    Apmor2 skrev 2009-06-07 07:54:14 följande:
    hahaha roligaste jag hört hitills, självklart är det så men vem har sagt att ts, eller någon annan på denna tråd har gjort det?
    Ser faktiskt inget roligt alls med det inlägget som lövet skrev...det är tragiskt
  • tristania

    Detta skrev lövet:

    Nej, det som är dåligt för barnet är att växa upp med föräldrar som medvetet struntar i när barnet är hungrigt, ledset, otryggt eller rädd. Den erfarenheten bidrar inte direkt till någon tillit till vuxenvärlden eller någon bra självkänsla. Att vara beroende av en person som medvetet behandlar en elakt och grymt - bara för skojs skull - sätter sina spår hos vilket barn som helst ...

    Skulle det vara något att skratta åt...?


Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!