• lövet2

    5 min metoden fungerar!!!

    TS - Tråkigt att ingen kunde berätta för dig om humana sätt att behandla barn som ska sova i stället. Det är ju så, att om "fel" person tipsar om något som låter bra, då kan man råka gå på vilka dumheter som helst.

    Om/när du så småningom upptäcker de oväntade bieffekterna av 5mm på ditt barn, så hör av dig till mig. Det tog bara ca ett år för vår dotter att få tillbaka tryggheten och tilliten ordentligt efter att vi genomfört kuren på henne, och efter 12 år försvann nattskräcken också. Kanske jag kan ge dig några tips?


    See you around!
  • lövet2
    elinasteen skrev 2009-06-04 16:45:31 följande:
    Förlåt om jag lägger mig i, men det är väl bara superbra om folk tipsar varandra om olika metoder?
    Ja, visst är det, men måtta med allt. När det gäller uppfostringsmetoder kan man tipsa om örfilar, låsa in barn i garderober och allt möjligt, men det är nog inte många som tycker det är särskilt bra tips ...
    See you around!
  • lövet2
    elinasteen skrev 2009-06-04 17:07:33 följande:
    det låter ju faktiskt väldigt logiskt ska prata med min syster o även tipsa henne om denna sidan, då hon är ganska ny i internetvärlden tack så mycket för förklaringen!
    Förklaringen du fick var väldigt bristfällig.
    1. Metoden kräver att barnet inte ska kunna ta sig någonstans själv. Din systers 3-åring skulle alltså i princip behöva låsas in för att det ska funka.
    2. Eckerberg (som uppfunnit metoden och gett ut broschyrerna) menar att föräldrarna absolut inte får trösta sitt barn utan bara titta in och visa sig snabbt.
    3. Komplikationer (som att barnet kräks av skräck eller t ex kissar el bajsar ner sig) ska tas om hand på särskilt sätt, vilket kräver att man läser på i broschyrerna.
    4. Enligt en undersökning här på FL började ca 25% av barnen att sova mycket sämre efter metoden. Många drabbades av mardrömmar och allmän otrygghet.
    See you around!
  • lövet2
    elinasteen skrev 2009-06-04 17:10:34 följande:
    tips om att ge sina barn örfilar? det skulle jag för h*lvete inte prova bara för att nån tipsar om det?!
    I mina ögon är det humanare än att använda 5mm.
    See you around!
  • lövet2
    engstrom2007 skrev 2009-06-04 21:54:48 följande:
    Barngråter!!!!!! Roligt det ska bli för er varje gång ert/era barn vill ha något i affären, den har ju lärt sig att mamma gör allt bara jag gråter. Istället för att försäkra sig om att barnet har fått allt den behöver och sen om den är missnöjd få barnet att förstå att det är bra nu, nu ska vi inte göra annat en sova t.ex. Det finns tussen sätt att ge sitt barn kärlek och trygghet det omfattar inte bara att lyfta upp sitt barn när det gråter. För mig visar jag det genom att inte agera för att vissa att allt är bra det finns inget att vara rädd för. För dig är det inte så, lika olika som vi är lär våra barn också bli och det är inget någon av oss lider av.
    Been there - done that. Jag skiljer på om en baby behöver kärlek, sällskap, tröst, mamma eller om ett barn vill ha godis. Gör inte du det?
    You seem very vulnerable ...
  • lövet2
    Anna81 skrev 2009-06-04 22:11:57 följande:
     Huvudsaken är ju att det funkar för dom inblandade..
    Är det verkligen huvudsaken? Är inte huvudsaken att barnen behandlas som människor och inte som känslolösa värdelösa saker?
    You seem very vulnerable ...
  • lövet2
    southernbelle skrev 2009-06-06 00:26:37 följande:
      Somn behovs for barnets utveckling sa far inte barnet tillrackligt med somn sa behover man gora nagot for att fa dom tillrackliga timmarna (sen om det ar samsovning, metoder eller vad som helst spelar ju mindre roll). Mitt barn sover ca 8 timmar per dygn och det ar absolut inte bra med tanke pa att det verkligen paverkar hans dagliga liv.
    Jag anser det helt fel att stirra sig blind på klockan och räkna timmar. En av de stora orsakerna till att folk tar till sömnmetoder, tror jag! Jag har själv gjort samma misstag då och då, t ex när mitt 5:e barn redan vid 2 månaders ålder började sova endast 8 timmar/natt plus 2x15 minuter på dagtid. Sammanlagt 8½ timme/dygn alltså! Något borde rimligtvis vara fel - fast hon verkade må jättebra, förstås. Det var ett evigt gnällande på henne (som jag tog som sömnbrist först), men när jag väl slutade stoppa henne i sängen/vagnen och puffa, buffa, gunga osv hela tiden, så slutade hon gnälla. Hon ville inte sova, för hon var pigg! Fick hon leka på sin filt eller vara social med familjen, så var hon hur nöjd som helst.
    Och hon utvecklades mycket snabbare och bättre än sin storebror, som fortfarande när han var över halvåret sov 18-20 timmar/dygn. Visst mådde han bra och var frisk, men han sov ju bara! Det fanns ingen tid för honom att leka och lära sig saker ...
    Let me do this; I have a better chance!
  • lövet2
    Apmor2 skrev 2009-06-06 21:18:29 följande:
    så det är bara gråt i samband med 5mm som är farligt för barnet?
    Nej, det som är dåligt för barnet är att växa upp med föräldrar som medvetet struntar i när barnet är hungrigt, ledset, otryggt eller rädd. Den erfarenheten bidrar inte direkt till någon tillit till vuxenvärlden eller någon bra självkänsla. Att vara beroende av en person som medvetet behandlar en elakt och grymt - bara för skojs skull - sätter sina spår hos vilket barn som helst ...
    Surprise - you´re not dead!
  • lövet2
    Apmor2 skrev 2009-06-07 09:23:05 följande:
    Nu har jag läst på om gråt (igen)! Eftersom iaf jag inte pratar om spädbarn utan i princip om toodlers
    Min gissning är att alla utom du har diskuterat spädbarn. Mitt inlägg gäller också just spädbarn, och inte ett småbarn som förstår om jag säger "Mamma kommer strax! Du får vänta lite!". Och nej, en 5-åring mår inte dåligt av att vänta. En 3-åring gör det inte heller. En hjälplös baby som inte själv kan komma till mamma om det gäller något viktigt, och som inte förstår om man säger "Kommer strax!", mår däremot dåligt av det. Särskilt om det upprepas systematiskt och av ingen annan anledning än att föräldern känslokallt bestämmer sig för att strunta i babyns gråt.
    Surprise - you´re not dead!
  • lövet2
    Apmor2 skrev 2009-06-07 09:39:02 följande:
    ts pratar om en 11månaders alltså ett barn som snart är ett år inte ett spädbarn!
    Jag vet inte vilken ålder en "toodler" ska vara, men i Sverige delas yngre barn in i spädbarn/baby (0-1 år) och småbarn (1-3 år).
    Surprise - you´re not dead!
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!