• aspenbäck

    5 min metoden fungerar!!!

    Vill bara skriva av mig lite, har haft världens krångel med våran snart 11 månaders lillkille att somna. Han har inte kunnat komma till ro på ngt sätt och jag har hållt på att vela fram och tillbaks med honom, han har fått ligga hos oss i sängen men inte kunnat somna, då har jag lagt honom i sin säng men inte där heller så har jag hämtat honom igen osv. Läggningen har säkert tagit 1-1 1/2 timme. Till slut fick jag nog och har stålsatt mig och kört 5 min metoden ( ca ) Första dagarna skrek han i vansinne, men somnade till slut, Igår gjorde han ett litet plutteskrik, men somnade och idag bara la jag honom ner i spjälsängen pussade honom och sa godnatt, och han min lille älskling somnade lugnt och tryggt för sig själv! Ville bara dela med mig
    Jag vet att 5 min metoden är omdisskuterad här på FL men för oss funkade det super bra. Det tog en vecka!

  • Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!
  • clarens
    Mieria skrev 2009-06-04 22:33:38 följande:
    om ditt barn PÅTVINGAS ett visst sömnmönster ja. Allvarligt nu. Är du bara ute efter att provocera eller förstår du verkligen inte vad hon skriver?
    nej, jag är absolut inte ute efter att provocera, däremot vill jag svara på det som verkligen skrivs.
  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 22:35:42 följande:
    Det handlar kanske lite om tankesättet kring det hela? Om du sitter och klämmer så överlever ditt barn om det tar en minut extra medan du ropar att mamma är på väg! Din intention är att bli klar och gå och ta hand om ditt barn! Om du medvetet vägrar gå och ta hand om ditt barn utan att det finns något fysiskt förhinder kan jag inte förstå det.
    ok spädbar förstår inte om jag skriker jag är på väg det skulle lika gärna kunna betytt ngt annat.
  • Queen70

    Hemskt nog har det funnits såna trådar här på FL. Senast såg jag en mamma med en 4 veckors bebis som vill ha tips om 5 mm.


    Apmor2 skrev 2009-06-04 22:34:32 följande:
    ok vet inte vem som pratar om ett sånt litet barn
  • clarens

    linda 84 skrev 2009-06-04 22:33:43 följande:


    jag korrigerade ju för fan nyss mig själv och menar ju att VISSA BARN!!!!!!!!!! VISSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jag har väl aldrig varit hemma hos dig och sett hur ni har det?! kan du SLUTA?!
    ja, och jag svarade på ditt inlägg innan du korrigerade det. ska jag bara strunta i vad du skriver för att inte reta upp dig?
    nej, jag tänker inte sluta för att du ber mig.
  • Mieria
    Apmor2 skrev 2009-06-04 22:37:31 följande:
    fast jag är övertygad om att clarens och jag själv förstår vad ni säger vi håller inte med för det är inte så vi utövat ngt.. eller clarens vad säger du, försummar du dina barns behov?
    Jag har svårt att förstå hur man kan säga "jag tröstar inte mitt barn när det gråter" samtidigt som man anser att man tillgodoser sitt barns behov. Besvara frågorna nedan.

    Gråter barnet för att det har ett behov av tröst?

    Får barnet tröst när ingen kommer?

    Det är helt enkelt inte logiskt.
  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 22:36:25 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 21:58:25 följande: se själv. manipulerat, påtvingat sömnmönster genom en metod utförd av egoistiska skäl. och jag ska heller inte vara stolt över detta. nej, jag är inte stolt, men glad!att vi sover gott om nätterna!
    var du glad då. är ditt samvete rent, så är det ju bra. inget att tjafsa om då, eller hur?
    som sagt- VART NÅNSTANS sa jag att det var DITT barn det gällde? då himla intressant att du tar det personligt trots att jag förklarar mig, och till och med ursäktar mig om jag formulerat mig tokigt! det säger ju mer om dig än om mig, tycker jag.
    för fredens skull- låtsas att jag menade ditt barn då. så! känns det bättre? är vi klara med de här sandlådefasonerna nu, för jag har lite tvätt att ta hand om...
  • Mieria
    Apmor2 skrev 2009-06-04 22:38:41 följande:
    ok spädbar förstår inte om jag skriker jag är på väg det skulle lika gärna kunna betytt ngt annat.
    Spädbarnet hör sin mammas röst och tonläge : )
  • Apmor2
    Queen70 skrev 2009-06-04 22:37:30 följande:
    Ibland har nöden ingen lag som du säger. Min unge har också fått gråta några minuter ibland om jag just setat på muggen eller stått intvålad i duschen...MEN, men det ÄR ändå så att sådana situationer skadar tilliten. Är det engångsföreteelser så kan denna tillit repareras genom att barnet sedan får se att mamma faktiskt kommer vid alla de andra tillfällena. Men om det är nåt som sker regelbundet att man låter barnet ligga å gråta för att man ska hänga klart tvätten eller nåt så kommer det att skada relationen och skapa en otrygghet hos barnet. Och när vi då talar om 5 mm som går ut på att den stora tryggheten i livet, den som världen kretsar omkring för bebisen(mamma), helt plötsligt en kväll slutar att svara på dess signaler..om och om och om igen. Detta är mycket traumatiskt och förvirrande för barnet.
    jag letade upp ditt inlägg tidigare, kanske du skulle leta efter mitt inlägg så att vi pratar om samma sak.
  • Nille3

    Kan någon förklara för mig hur man wxakt går till väga med 5 min metoden. Kanske borde prova...

  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 22:40:38 följande:
    Jag har svårt att förstå hur man kan säga "jag tröstar inte mitt barn när det gråter" samtidigt som man anser att man tillgodoser sitt barns behov. Besvara frågorna nedan.Gråter barnet för att det har ett behov av tröst?Får barnet tröst när ingen kommer?Det är helt enkelt inte logiskt.
    du kanske ska läsa inlägget jag skrev efter vår vapen vila.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!