Inlägg från: alvaereva |Visa alla inlägg
  • alvaereva

    Någon som gör egen sushi?

    Jag brukar ha purjolök, lax, avocado, gurka, morot. Testade en gång med såna där såkallade "crabsticks" men det är ju skitäckligt.
    Har bara gjort sushi några gånger så det var kul att se att man kan använda typ majs och feta! Ska testa imorgon då jag gör nästa laddning!

  • alvaereva
    Neko skrev 2009-06-03 10:28:46 följande:
    Hur använder du purjolöken? Lät spännande =) Crabsticks och omelett har jag sett flera gånger på restaurang men aldrig provat eftersom jag är äggallergisker. Men jag inbillar mej att stekt tofu är lite som ägg, ser ut att vara samma konsistens iaf =P Rapportera gärna hur det gick =D
    Purjon lägger jag först i en kastrull med vatten, ihop med morot och gurka (moroten först, sen efter en stund purjon och sist gurkan) och låter det typ sjuda lite eller vad man säger. Det ska inte koka iallafall. Sen tar jag upp alltihopa och låter det rinna av. Därefter lägger jag det sådär i rullarna som man brukar göra.

    Crabsticks innehåller typ en halv promille krabba och resten är färgämnen och fiskrens så du har inte missat något där! Ägget är också lite sådär mökigt
    Ska rapportera imorgon!
  • alvaereva

    Nu är sushin gjord! Ska äta den ikväll

  • alvaereva

    Den blev JÄTTEGOD!!

    Min man sa att det var den godaste sushi han ätit faktiskt!
    Man kan ju tro att han säger så för att vara snäll, men så är det nog inte. För förra veckan sa han att min mangogryta var bland det äckligaste han ätit

Svar på tråden Någon som gör egen sushi?