• La Lola

    Lätt rosa fläskfilé

    En tugga är ingen fara!
    Risken för toxoplasma gondii är trots allt liten.

    Hade filén varit fryst innan?
    Då är det ingen fara alls eftersom toxoplasma dör av frysning.


    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    caramel skrev 2009-06-07 21:17:30 följande:
    Nej, den var inte fryst. Vakumförpackad. De andra gästerna åt med god aptit, kanske var det bara jag som märkte att den var lite rosa? Är så j-la nojjig!!
    Sluta nojja.
    Risken är som sagt liten.
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    Miss Maya skrev 2009-06-07 21:40:29 följande:
    Men det är ju trikiner som finns i griskött... Därför ska det vara genomstekt.
    O toxoplasma gondii.

    www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    Miss Maya skrev 2009-06-07 21:45:22 följande:
    Ja men det verkade gälla många delar av köttriket, bortsett från nötkött. Allmänt känt (trodde jag iaf) är att man inte ska äta just griskött rosa pga risken för trikiner. Iofs oerhört ovanligt i Sverige. Nåja, oavsett, så tror jag inte det är någon fara för TS. La Lola skrev 2009-06-07 21:42:56 följande:
    Jo, men toxoplasma gondii är fosterskadande.
    Det har jag aldrig hört att trikiner är?
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
Svar på tråden Lätt rosa fläskfilé