Lätt rosa fläskfilé
Men det är ju trikiner som finns i griskött... Därför ska det vara genomstekt.
Men det är ju trikiner som finns i griskött... Därför ska det vara genomstekt.
Ja men det verkade gälla många delar av köttriket, bortsett från nötkött.
Allmänt känt (trodde jag iaf) är att man inte ska äta just griskött rosa pga risken för trikiner. Iofs oerhört ovanligt i Sverige.
Nåja, oavsett, så tror jag inte det är någon fara för TS.
La Lola skrev 2009-06-07 21:42:56 följande:
Det vet jag inte hellet något om faktiskt, men jag kan väl tänka mig att det inte är så hälsosamt att bli sjuk pga dem ändå om man är gravid. Det läker ju ut av sig själv ofast, men å andra sidan kan man bli väldigt sjuk. Ja det kan t o m vara dödligt. Och det borde vara än värre än fosterskador. Men det är bara min personliga åsikt.
La Lola skrev 2009-06-07 21:46:38 följande:
Det var något nytt. Har jag aldrig hört talas om. Jag är utbildad kock och vi fick lära oss att griskött SKA vara genomstekt.
Ja jag reagerade också eftersom jag är utbiladad kock och har fått lära mig hur viktigt det är att det är genomstekt. Men tja ja, man får väl lita på att kockarna vet vad de håller på med nu för tiden...
Men skulle jag vara på restaurang och få rosa fläsk, jag skulle utan tvekan skicka tillbaka det.