• LeWi

    kan man kavla ut marsipan 1-2 dagar innan?

    Jag tror det finns en rätt stor risk att de torkar ut om du kavlar dem så långt innan.
    Jag antar att du kommer "lägga ihop" tårtorna dagen innan? (de blir ju oftast godare om de får stå till sig). Gör du det så går det ju fort att kavla ut marsipanen och täcka dem. Färga marsipanen bör du göra i rätt god tid så den får ligga till sig. Färga nån nyans ljusare än hur du vill ha slutresultatet för ofta mörknar färgen lite när man jobbar med marsipan. (Enklare att ta i mer färg än att dra ifrån!)

    Kavla på något bra underlägg - bakunderlägg, smörpapper eller liknande och använd florsocker så att det inte fastnar. Om du penslar insidan av locket tunnt med smält smör/margarin så minskar det risken för att tårtan ska "svettas".
    Det brukar kallas för att "fodra" tårtan - gör man det kan man chansa och täcka dem redan dagen innan.
    Kavla marsipanen jämnt till ca 0.5 cm tjocklek och sen lyfter du hela underlägget och välter locket över tårtan.
    Får du bubblor så jobba försiktigt från mitten och ut och släta ut dem. Man kan lyfta lite i kanten för att få till det bra...

    Lycka till!


    I reject your reality and substitute my own.
Svar på tråden kan man kavla ut marsipan 1-2 dagar innan?