• Mopsan

    Epilepsitråden 8

    Rebecka81 skrev 2009-07-06 15:55:40 följande:
    Nu vet jag inte om det bara är jag som är lite konstig, men jag är helt övertygad om att i stort sätt alla föräldrar någon gång blir så arga på sina barn att de vill smiska till dem. Men som tur är har ju de flesta den spärren att de inte gör det! Men jag tycker inte du ska ha dåligt samvete, det är en "naturlig" reaktion när ens barn struntar i vad man säger och bara hånflinar :( jag har också haft den känslan när ungarna bara skiter totalt i vad jag säger och ler lite drygt, för att sedan testa igen om jag blir lika arg...jag tror det hör åldern till...eller?
    hmmm ja känner mig som värsta psykopatiska barnmisshandlaren bara av tanken... Han har ju aldrig vart sån här innan utan allt detta startade med medicinerna. Visst trotsig och utmanande, tänjer gränser, tjaffsar emot, säger och gör dumma saker. Det är en sak men det här det är så otroligt osannolikt. Det är liksomm inte mitt barn. Tack gode gud så har han vart rätt "normal" resten av dagen och vi har haft det jätte mysigt. Känns skönt iaf att veta att jag inte är riktigt så psykos som jag då först befarade
  • Mopsan
    Jontesfru skrev 2009-07-06 17:06:25 följande:
    MopsanNär barn är i den ålder som din Lusk är så kan de faktiskt göra så o bete sig just så bara för att de är i den åldern!!!! Det är en hel del pojkar, men även flickor, på förskolan som gör sånt. o beter sig så som du beskriver. Sen kanske medicinen förstärker just det beteende som de har i den åldern???. Lamictal har ju en hel del biverkningar....
    Hoppas du har rätt. Känns dock som en tröst trots allt. Alltså jag har börjat fundera på adhd är det nånting som de kan få? Är det inte nått som är medfött? För som sagt börjat fundera på om det inte är nått sånt han har fått.
    "men det var inte meningen" grrrrr gör mig galen.
    tack
  • Mopsan
    lillis23 skrev 2009-07-06 17:11:10 följande:
    Hej igen!Tack för allt stöd. Jag vet inte vad jag ska säga mopsan, vilken helvetes situation ni har. Elliot är ju bara ett år (fyller på torsdag) och han är rätt lugn. När han var sjuk senast var han helt sjövild, sparkade, skrek, slog och höll på, men normalt sett är han inte sån. Måste vara helt sjukt jobbigt:( Tänker på din kompis, tycker inte hon verkar vara en schysst kompis som håller på sådär. Kompisar ska ge energi och inte stjäla det.Min kära sambo var nog inte inne för att kolla mig, utan öppnade nog mer datorn och såg att jag skrivit. Men han sotis så...var skitdålig stämning igår, han surade och ändå tyckte han att det var pinsamt och uppträdde konstigt. Han har aldrig nånsin tagit första steget och bett om ursäkt och det är så jobbigt. Jag mår iallafall mkt bättre idag och tänker ta hand om mig i första hand.kram på er
    Hmmm jag stör mig lite på din sambo. Påminner så mkt om min man förut.
    Hoppas ditt soliga humör håller i sig lääänge Min väninna...... var här idag igen och tjöta lite skit om sitt hår och dåliga kärleksliv....... känner mig som en riktig surkärring men ärligt vet inte va fan ja ska säga till henne. Visst jag fattar att i hennes värld är det stora jobbiga saker men hallå lite skulle hon väll dessutom kunna intressera sig för mig? Ja menar grabben ep, dottern förkylningsastma och japp hon är förkyld nu, ekonomin är i bott gubben tar liksom alla jobb han kan emellan sjukhus besöken för att hålla oss flytande vi var egna företagare innan men det har vi fått lägga ner, alla här som lever i en relation kan väll skriva under på att det inte är lätt att vara sams hela tiden heller när man kämpar med detta. så där är det inte heller så lysande, gjort mig av med alla hästarna listan kan göras lååång.
    Då kanske jag mitt i allt detta har gjort mig förtjänt av åtminstonde lite prat tid. Men nej dåligt kärleksliv och misslyckad frisyr ska jag lyssna på i timmar sammtidigt som jag ska se efter ungarna o hon blir irriterad över att de avbryter o dessutom gnabbar på min son. Och glömmde bort vi ska åka på spa, åka på och supa skallen av oss i göteborg osv osv enligt henne. Hur i helvete har hon tänkt sig att det ska fungera. 1. barnen då visst kan de vara me pappa men hallå lillan är 1år och lusk vet ni ju alla hur det är med. 2. pengar vart skulle jag hitta pengar till det o skulle ja verkligen vilja lägga det på en sån sak? NEJ! 3. hallå jag är tvåbarnsmor!!! det sissta jag vill är att åka till gbg supa skallen av mig o dansa topless på ett bord. (tror iofs inte nån annan vill se mig o taxöronen göra det heller) MEN det kvittar hur mkt ja försöker förklara detta så hrrrm det går liksom bara inte in.
    Känner mig bara så trött och förbannat ensam. tro fan jag sitter och häckar här så fort jag får en chans.
  • Mopsan
    Jontesfru skrev 2009-07-06 17:48:44 följande:
    Jag tror du märkt av ADHD tidigare om han haft det. Jag tror att det är så att hans medicin förstärker det beteendet som är en del av uppväxten och att det blir typ 100% mer än det varit utan medicin, men det är bara min teori... Förhoppningsvis blir det bättre när medicinen har varit ett tag till.
    Jag gillar helt klart din teori. Tack.
    Men desto högre han kommer i doserna dessto mer aggresiv blir han. Jag funderar på om det blockar eller speedar nått i hjärnan som gör honom sån här.
  • Mopsan
    happy2 skrev 2009-07-06 18:12:56 följande:
    Mopsan,, jag har Har diagnosen ADHD på köpet, diagnoserades för 6år sen nu,,ADHD är medfött,, Hur gammal är din son förresten, när debuterade hans ep,, tänkte att de bästa är att gämföra hans person då och nu,, Men jag tror som anna att de är nog medecinerna som gör "kortslutning" en extrem biverkning,,
    hmmm jag är kass på allt utom ep. men misstänkte att det var medfött. Han fick ju första i nov -08 andra i början av jan -09 sen rullade det bara på. Han började bli lite krångligare i typ februari/mars sen i mars började vi medicinera och han blev värre o värre. Sen slutade vi med trimonil o började med keppra i början funkade det bra men så fort doserna steg blev han värre o värre. Nu tar han lamictal och vart rätt bra i humöret men nu när det höjjs blir han ännu en gång värre o värre.
  • Mopsan
    Jontesfru skrev 2009-07-06 18:38:48 följande:
    MopsanVilken bra vän... njae en konstig sak... har en vän som jag känt hela mitt liv. mina föräldrar o hennes var/är bästa vänner så vi fick varann på köpet. Hon är operasångerska och om ni tänker på en sån vad ser ni framför er? ta alla fördomar o multiplicera med 100 så har ni henne! Vi umgås inte förtillfället. orkar inte höra om hur jobbigt det är att Erik hela tiden springer o har sig. (ja någon förståelse att jag tycker det är jobbigt att hon beklagar sig för det som jag allra helst skulle vilja se Axel göra det har hon inte!) nu har jag ju världens goaste CP-påg, men jobbigt är det att se dem. Hon håller mest kontakt genom SMS men jag svarar inte förtällfället.
    Låter mysigt min är kvar sen vi var 13år. hmmm nej det blev inget långt filosofiskt svar här Lusken håller på och brakar loss.
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-07-06 20:56:46 följande:
    Så nu är vi hemma igen från Lund och har varvat ner med lite kinamat och Burger King mat (Izabelles val).Kom till Lund vid kl 15 ungefär, helt slut och färdig var jag när jag kom dit, hade laddat till tusen och hade allt klart för mig.Kom förbi sköterskan som släppte in oss utan problem, laddade ändå på inför henne med allt vad jag hade.Sen kom läkaren ganska snabbt efter, hallå vi är i Lund, det ska ta timmar ju! :pHan tittade honom i öronen och halsen, lyssnade på lungorna och beordrade ett crp prov fast att han inte var sjuk. Så han fick stickas med min lille plutt men sa inte ett ljud trots att det inte gick att fylla de 2 första rören och hon fick sticka om honom igen.Sen höjde han morgondosen till 2.5 ml och så har han kvar sina 3 ml på kvällen.Det var det enda som hände.Sen sa han att jag ska söka i Kristianstad i fortsättningen.... :( Berättade då om alla dåliga erfarenheter jag haft där och att jag inte litar på dem för 5 jävla öre! Spelade ingen roll tyckte han för de var minsann läkare de med....Tog upp det här med video-eeg men nix det är sånt man får ta med neurologerna... Och då försvann ju direkt mitt andra "krav" långtids-eeg...Så bara att åka hem igen och hoppas på att anfallen håller sig borta...Ang. vagnen så ser det så mörkt ut och det stressar mig till tusen här nu.... 3 månaders väntetid till utprovning!! och sen är det kanske leveranstid på vagnen med sen!! Fan jag höll på att trilla av stolen på tåget när jag ringde hjälpmedelscentralen i Lund. Går alltså inte snabbare att gå via dem, hon tyckte mest jag var dum som ringde och försökte det...Så nu ska jag stressas och våndas i några månader till....Mino laddade som en tok på vägen hem, han har sina saker för sig nu har jag kommit fram till.... Han sparkar som en tok med benen och fäktar med armarna... Det har han gjort innan de stora anfallen innan, men på något vis så måste jag ha lyckats avleda honom eller något för det kom inget stort, men det kan ju komma nu i natt eller nåt, eller så var det bara en sak han gjorde utan mening, men han har varit så timmarna innan anfall innan.. Alltså på kvällen...Fan tänk om han får anfall på väg till Stockholm eller när vi är där och får det på dagtid och slår sig?? ÅNGEST värre!!Usch, nu har jag svammlat massor här, men jag är stolt över mig själv att jag gick så hårt åt läkaren och sa till om höjning på medicin och började kräva saker även om han sa att jag får ta sånt med neurologerna, det var inget han kunde något om..
    Tyvärr är det ju så att det är ursvårt att få någon att vilja göra nånting. När det är så himmla mkt lättare att lampa över arbetet på någon annan. Riktigt tråkigt. MEN vad du duktig du och Mino vart ändå. Ni fick en dos höjning iallafall. det är ju inte fy skam. Nu hoppas vi att Mino "nöjer" sig med lite tix och trix.
    Så himmla starkt av dig att ta tag i det och åka dit ge dig en själv en stor klapp på ryggen. STORA KRAMAR!

    Lusken kämpar som en tok mot ep:n just nu har JÄTTE myokloner jag tror varje gång det är GM som kommer så står han på alla fyra och frustar och man ser att han kämpar. Hittils idag har han klarat dem.
    Min duktiga lille lusk en sån ur gosig liten kille. (tycker jag för han sover nu ) Innan han somnade så var han så mysig och kurig. Känner mig alldeles varm innombords precis som dagens exorsist rajd aldrig hänt.
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-07-06 21:32:17 följande:
    Nämen Lusken då!!Skönt att han lyckades kämpa emot. Usch det måste ta på honom allt som händer nu... kommer ju bara ihåg hur Mino var igår...Tycker du är stark med som orkar! Din "väninna" kan ju gå och "dränka sig i sjön". Fan vad sur jag hade blivit om någon gjort så mot mina barn och mot mig.Men jag förstår att det är skitjobbigt att säga ifrån och svårt.Ja jag är nöjd med mig själv ändå och därför fick jag äta kinamat, det är min belöning! :)Det är enkelt som fasen att lämpa över på någon annan, det är de bra på verkar det som.. Men frågan är vad man ska göra nu.. Läkaren på sjukan har ju semester! :( Men ska nog be om en tid till henne så fort som hon är tillbaka om detta fortsätter.Annars skulle vi inte dit förrän slutet av augusti eller september.Håller tummarna nu för att han inte har fler anfall och att allt lugnar ner sig.Läkaren ifrågasatte även hur jag kunde vakna på natten av anfallen... Hallå jag har en babyradio och så känner jag det på mig och vaknar. Händer att jag vaknar trots att det är något och går och tittar till honom...
    Men gud vadå hur du kunde vakna av det???? Lite frustrerande *grrrr* tro fanken man vaknar. Har märkt att jag nästan alltid vaknar bara några minuter innan Lusk får ett GM oavsett tid på dygnet.
    Haha dränka sig i sjön tack tack ja tack Men alltså det är ju så djävla svårt att behöva "skälla" på en vuxen människa över sånna saker man själv tycker är självklara.
    Jag är imponerad av dig och din styrka. Som jag ser det så har jag iallafall gubben att ta ut all min ilska på och som även avlastar mig med ungarna. Din styrka är motiverande för mig ska du veta. Ja se till att få en tid å det snaraste.
    Stora kramar
  • Mopsan
    happy2 skrev 2009-07-06 23:44:23 följande:
    Schnappi bra jobbat fast de inte  belv så mycket respons som önskat kanske,,Jo jag har en liten funderare här,, de är så at tjag har en ganska nära vän vars son fick sin ep depud vid 11 mån ålder i samband med feber trodde dom först ,, Men efter att ha kämpat i lite mer än 1 år med att få han krampfri utan resultat, De har inte heller kunnat säga villken storts ep han har och uppkomsten av den, så ska de göras ett gentest eller vad de va, men de testet görs intei svergie utan de skickades till USA tror jag för man har tydligen kommit fram till att någon gång under foster stadiet hände något som ändrade hans dna karta eller gen karta,, och om de skulle vara den sortens uppkomst av ep så är möjligheterna att få han krampfri välldigt svårt tydligen,,Tänkte på er som inte fått spesifik på vad för storts ep era barn har och de barn som är extremt svår behandlade i sin ep kanske hört talas om detta,,
    inget jag hört talas om men ska träffa dr "bigshot" på torsdag kan kanske klämma in en liten fråga och höra med honom. Jag återkommer i den här frågan.

    Föresten en lite "lustig" incident idag. Som sagt är livet här kaos artat hur mkt? jo så pass att räkningar inte blir betalda i tid bland annat *pinsamt ja*
    Idag har vi haft stor raid bland papprerna här och ringt runt och förhört oss för hur det ser ut på sina håll osv. Mamma var gullig och tog ett mkt obehagligt samtal till ett inkasso företag. Där hon förklarade situationen osv tjejen ifråga beskriver mamma som underbar och förstående och i slutet av samtalet hade tjejen i fråga sagt hälsa mopsan opps! Tusen tack till denna trevliga tjej
Svar på tråden Epilepsitråden 8