• Utlandssvensk

    När startade ni upp adoption nummer två?

    Hej!

    Är lite nyfiken pâ hur ni andra gör/gjorde som väntar pâ/har fâtt syskon.

    - Hur länge hade ni varit hemma med barn nummer ett när ni startade upp processen för barn nummer tvâ?
    - Hur länge fick ni vänta pâ syskonet?
    - Hur gammalt var första barnet när syskonet kom? Åldersskillnad mellan barnen?

    Vâr dotter är snart 10 mânader och vi har haft henne i 8 mânader. Vi har nu i dagarna startat upp processen för barn nummer tvâ för att vara säkra pâ att 'hinna med' innan vi blir för gamla och för att det inte ska bli alltför stor âldersskillnad mellan barnen.

    Hur gör / gjorde ni andra? Är lite nyfiken....

  • Svar på tråden När startade ni upp adoption nummer två?
  • Thaibebis

    Hej!

    Vi hade varit hemma i 1 år och 2 månader när vi startade upp syskonutredningen. Vår son är nu 2 1/2 år och kommer med all säkerhet hinna fylla både 3, 4 och kanske 5 år innan syskonet äntligen kommer hem.

    Vi håller just nu på att samla papper till Thailand så det kommer dröja länge innan vi får nästa barn...

    Lycka till med er syskonadoption.

    / Sandra

  • LG74

    Hej!

    Vi startade hemutredning nr två då vi varit hemma med vår son i drygt ett år, sommaren kom emellan så vi startade efter den. Sen var vi dumma nog att tro att adoption nr 2 skulle gå snabbare än vad den gjorde så vi väntade ett halvår innan vi skickade handlingarna... Väntan med handlingar i landet blev 32 månader. Fast det är vi otroligt glada för idag för annars hade vi ju inte fått just VÅR lillebror och son!! Kevin var drygt fem då vi hämtade Felipe 19 månader. 3 år och 5 månader emellan dem i ålder.

    Vårt medgivande var vid syskonadoptionen 0-24 månader, och landet gk oss för ett barn som fyllt ett men inte två.

    Lycka till!!

  • Ethi

    Vi hade varit hemma i 1 och 3/4 år med storebror innan vi började hemutredningen för syskon. Storebror var då lite drygt två år. Vi fastnade i sverigekön efter medgivandet så väntan från utredningsstart till bb blev drygt 1 år, trots att vi egentligen bara väntade 4 mån på bb. Vi hämtade lillebror nästan exakt på dagen tre år efter att vi var där och hämtade storebror. Storebror var då knappt 3,5 år, lillebror 8 mån och åldersskillnaden dem emellan är 2 år och 10 mån.

    Lycka till!

  • Lillsyrran

    Vi hade varit hemma i lite drygt 1 år när vi startade upp med syskonutredningen, Då var sonen 1,5 år.

    Nu har vi precis fått lillasyster. Sonen är nu snart 3 år och lillasyster är 13 månader.

    Så för vår del gick hela processen mycket fortare än vad vi hade räknat med. Trodde att sonen skulle hinna bli 4 år innan syskonet kom. Men livet blir inte alltid som man tänkt sig. Och vi har ju naturligtvis fått världens härliga barn.

    KRAM

  • Manchester

    Vi skulle ha startat ny hemutredning när vi varit hemma drygt ett år. Nu kom liksom livet emellan och jag blev gravid en månad innan vi skulle ha haft första träffen. Så istället för adopterat syskon ca 2,5 år efter hemkomst med första barnet, som vi räknat med, så fick vi hemmagjort syskon knappt två år efter hemkomst. Ålderskillnaden är nästan precis tre år. Förutom nackdelen med rejäl trotsålder under graviditeten och första tiden med nytt spädbarn så känns det rätt lagom. De är tillräckligt nära i ålder för att kunna leka bra tillsammans, men skillnaden är samtidigt tillräckligt stor för att storasyster ska förstå att lillebror är liten och kan behöva saker hon inte får. Lillebror inser också vanligen att han kan vara för liten för saker storasyster får och klarar av.

    Nu funderar vi på barn nr tre (har startat utredning, men ännu inte bestämt om vi ska skicka någon ansökan). Om det blir av så kommer storasyskonen att vara minst sju och fyra innan minstingen kommer. Vi hoppas på att kunna få ett barn som är minst 18 månader yngre än sonen. Mindre ålderskillnad än så tror jag blir för tätt. Då kommer barnen själva kanske inte riktigt att uppfatta att de är olika gamla och de blir nog också onödigt mycket jämförda med varandra.

  • Lilla Mumintrollet

    Hur länge hade ni varit hemma med barn nummer ett när ni startade upp processen för barn nummer tvâ?

    Vi har adopterat från Kina och vi starade upp adoption nummer två då vi varit hemma i 11 månader. Vi fick det nya medgivandet i handen 1 månad efter vårt hembesök. Och tre veckor senare gick handlingarna till landet.

    Hur länge fick ni vänta pâ syskonet?

    Vi trodde det skulle ta ca 16 månader innan vi skulle få barnbesked, men det tog 9 månader och vi var hemma med vår andra dotter 11 månader efter det att vi skickat iväg våra handlingar till landet.

    Hur gammalt var första barnet när syskonet kom? Åldersskillnad mellan barnen?

    Vår första dotter var 3 år då vi hämtade lillasyster som då var drygt 8 månader. Det är 2 år och 4 månder mellan våra döttrar. Och det har varit en bra åldersskillnad.

    Lycka till!!

Svar på tråden När startade ni upp adoption nummer två?