• Mamma till viljestark dotter

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Skapade en ny tråd, eftersom den gamla var stängd. Hoppas ni hittar hit

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-23 19:53

    Juli

    JennyE85 BF 20/7 Tvåäggstvillingar, Gullspång
    GullpuckotMe BF 24/7 Tvåäggstvilling, flickor , Finspång
    Pyrena77 BF 26/7 tvåäggstvillingar

    Augusti

    Dunjacka, BF 3/8, tvåäggstvillingar
    Mamma till viljestark dotter, BF 17/8, tvåäggstvillingar
    14 oktober, BF 17/8, tvåäggstvillingar
    spacebeare BF 18/8, tvåäggstvillingar, Emelie 070205, Knivsta
    Gufflon, BF 19/8 planerat snitt ca 24/7 i v 36. enäggstvillingar, dalarna
    Jarovean BF 20/8, tvåäggstvillingar
    Michelle07, BF 22/8, tvåäggstvillingar, Michelle 070425, Södra Hälsingland
    Bondfia, BF 21/8, någon form av tvillingar, Anton 000803, Nils 031013, Carl 060112, utanför Falköping
    Tedrickaren BF 24/8, två äggstvillingar, Moa 070227,Göteborg
    Elvian BF 25/8 tvåäggstvillingar, Inga tidigare barn
    gizmolove BF 26/8, tvåäggstvillingar
    Sesamfröet BF 28/8, tvåäggstvillingar?, inga barn, Malmö
    Ninaneha BF 29/8, tvåäggstvillingar (pojke+flicka), Emily 960405, 000318 Jonte, Uppsala
    Tvillingar09 BF 25/08 tvåäggstvillingar, första barnen Malmö

    September

    Lyckis80 BF 2/9, enäggstvillingar?? Agnes 061010, Vänersborg
    Promenadmästaren BF 5/9, Flicka April 07. Göteborg
    miow BF 4/9, tvåäggstvillingar, Isabelle 070309, snart Hässleholm
    simvin76, BF 5/9 ??tvåäggstvillingar??
    ajjolina BF 5/9, ??tvåäggstvillingar?? Elvira 071102, Stockholm
    eoe78 BF 8/9, enäggstvillingar, Salem
    mitapita71 BF 18/9 lutar åt tvåäggs men vet inte, Tindra (vår ängel) f/d 060615, Towa f 070828, Jönköping
    Mariia1 BF 23/9, tvåäggs?? , Pojke -06, Norrbotten.
    Vit Tiger BF 26/9, tvåäggs(?)
    Lisamatiilda BF 27/9, enäggsflickor , Ett barn, Pelle f. sept 07.
    Sessa79 BF 30/9 tvåäggs ?? Har två barn en kille 04 o en tjej 07

    Oktober

    Jonkis BF 12/10, tvåäggstvillingar, Knut 071004, Uppsala12345?»
    Mirandatvillingstorasyster BF 20/10, enäggstvillingar pojkar, Miranda 070228 Lidköping

    Födda
    Casso: v 33+5, pojkar, akut snitt. David 1812 g, 42,5 cm, Simon 2552 g, 45 cm

  • Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2
  • Lisamatilda

    Gizmo, hoppas det sätter igång snart.

    Som en parantes i debatten:) Jag vill absolut veta om något av mina barn hade downs eller liknande.  Inte för att vi skulle avbryta på något sätt utan för att jag skulle vilja vara förberädd. Vissehten om kön är dock bara ren nyfikenhet:)

    Jag ska på TUL på torsdag och ska be och böna om att bli igångsatt.

    Skrev först bö och bena och fick tänka flera minuter på hur man säger:))) Orkar inte mer:)

    Kram på er
    Lm

  • Mariia1

    Gizmo: Instämmer med de andra, hoppas att du snart har dina små här! Vilket fantastiskt jobb du gör!

    LM: Jag hade ett samtal med läkaren ang. fvp. Under min graviditet med sonen så funderade jag mycket kring en hel del "sjukdomar"/syndrom osv. tror mycket beror på att jag under den tiden läste till sjuksköterska och hade tillgång till en hel del litteratur (vilket jag förvisso fortfarande har, men har en sundare inställning till böckerna nu ). Hade nästan bestämt mig för fvp av samma anledning som du "bara för att veta" och kunna förbereda sig på ett bättre sätt. Hursomhelst sa läkaren då att det spelar ju inte någon roll vad fvp visar, för om än det inte skulle visa ngt, eller en kromosomavvikelse så kan man ALDRIG förbereda sig på hur livet som förälder till just den lille krabaten, eller i detta fall de små krabaterna, som lever i magen kommer att bli. Så då bestämde jag mig för att leva i ovisshet denna gång också... För det är ju onödigt, då man som i mitt fall har jäkligt svårt att bli gravid, och sedan riskera den graviditeten med fvp... Haha "bö och bena" Skulle också önska att de satte igång mig, jag är SÅ trött nu på denna kropp!! Men tyvärr tror jag ju inte dom gör det i v.35+4 så det är "bara" att härda

    Ha det gott allihop!

  • Jonkis
    33+2

    Lisamatilda skrev 2009-08-24 21:45:14 följande:
      Skrev först bö och bena och fick tänka flera minuter på hur man säger:))) Orkar inte mer:) Kram på erLm
    Känner igen det där... hjärnan går på högvarv och man kan emellanåt inte tänka EN ENDA logisk mening. Bokstäver hoppar eller försvinner, eller framförallt kan hela meningar försvinna när man sitter och pratar! Ännu ett POSITIVT graviditetssymtom Men håll ut gumman, nu är det kanske inte många dagar (veckor) kvar tills de finns i din famn istället för I MAGEN!!! Angående dina "plitor" vet jag inte vad det kan vara, kanske (suprise) en vanlig graviditets åkomma!! (förlåt, skämtar lite om det men tycker det är så mycket som är "normalt" hela tiden... förvisso positivt för inte vill man ha det motsatta!!! ) Ring o prata med din Bm, nästan bäst så får du nog svar

    Ska själv ta mig ett rejält snack med doktorn på nästa TUL, om en eller två veckor, väntar fortf. på kallelsen. Tycker att jag fått ett sent datum för snittet, jag kommer då att vara i v.38+2. Fasiken ända inne i v.39 ju.. och har svårt att föstå hur de kommer vilja ligga kvar fram till dess!!!

    Gizmo: Håller tummarna för dig nu... att det verkigen är DIN tur!!!
    Mariia1 skrev 2009-08-24 22:11:27 följande:
    Skulle också önska att de satte igång mig, jag är SÅ trött nu på denna kropp!! Men tyvärr tror jag ju inte dom gör det i v.35+4 så det är "bara" att härda Ha det gott allihop!
    Ta och njut en liten stund till av din vackra STORA kropp för snart är den ett minne blott.. ... se där ja, så fick man till ett litet rim så här på tisdagsmorgonen

    kram på er, J
  • gizmolove

    Miow: Jag ar mest orolig for att risken for komplikationer okar plus att det gor ondare. Brrr.

    Lisamatilda: Mina utslag ar nagot som heter puppp (googla det sa hittar du flera sidor speciellt fran usa om amnet) och det drabbar speciellt vita kvinnor som vantar fler an ett barn och oftast under den sista tiden i graviditeten. Mina utslag kom i v 36 tror jag. Mitt borjade pa magen men har nu spridit sig till armar och ben. Potatis mjol lindrar nagot och sa har jag en ayruvedisk (hur stavas det?) salva som ocksa hjalper. Kortisonet som lakaren skrev ut hjalper inte alls.

  • Casso

    gizmolove: otroligt bra kämpat. heja! Nu kommer de nog snart.

    Lyckis 80: Stort grattis! Vilken fantastisk kropp du har som klarade att bära bebisarna så länge så att de blev stora och mådde så bra när de kom! Supermysiga namn!

  • Vit Tiger

    34+5

    Har inte hunnit gå in här lika flitigt som vanligt det senaste dygnet

    Lyckis80: Grattis!! Och de var stora också! Blir lite rörd och tårögd...

    Mariia1: Härlig historia om den rosa mössan!

    Ang. FVP: Hade inte velat göra det i vilket fall som helst, och då kändes det ingen idé att göra det första NUPP/KUB heller. Min syster gjorde fvp som gick tokigt och var nära att mista sin dotter, vilket avskräckte mig ännu mer. Som tur var gick allt bra till slut och dottern är nu två år.

    gizmolove: Trodde de skulle ha satt igång dig vid det här laget, men det beror visst på vilken kommun man bor i. Har hört att de låter en gå längre i Stockholm än i andra kommuner, men vet inte om det stämmer?

    Det verkar som att många vill att de ska komma ut nu. Jag är lite tvärtom, jag vill att de ska stanna till minst vecka 38, det skulle kännas tryggare på nåt sätt. Sen mår jag ganska bra, sover gott om nätterna och har (mig veterligen) inga förvärkar, inte som känns i alla fall. Fast jag är ju bara i vecka 35 ännu.
    Jag drömde att jag var inne på förlossningen inatt. De skulle ge mig en massa bedövning och lustgas och grejer trots att jag inte ville ha något och inte tyckte att det gjorde speciellt ont. De sa att de lika gärna kunde sätta igång mig nu, men jag ville inte och bad om att få åka hem och återkomma om några veckor, då jag kände att det inte var riktigt dags. Sjukhuspersonalen var lite hysteriska i drömmen och försökte övertala mig att stanna och bli igångsatt, medan jag var helt lugn och ville åka hem och kände mig övertygad om att det var flera veckor kvar tills det var dags.

  • Vit Tiger

    Jag råkade publicera av misstag innan jag skrivit färdigt, så här kommer fortsättningen...

    ...Kanske betyder drömmen något? Kanske att det ännu dröjer några veckor?

    Jag var hos barnmorskan idag, och hon sa att när det gäller vissa sjukhus så skickar man remiss till sjukhuset för förlossningsplanering för alla tvillinggravida, även om den ena/de har huvudet neråt och man alltså inte behöver göra kejsarsnitt. Har någon av er varit med om det? Jag tycker det känns ganska tryggt, för jag är lite orolig för det där med hur det hela sätter igång. Det är på Danderyd jag ska föda (har garanterad plats där tack vare att de samarbetar med min privata mödravård), och man gör tydligen så där. Då kanske de bestämmer datum för eventuell igångsättning? Vill helst inte bli igångsatt, utan går hellre tiden ut i så fall, men det får vi väl se hur det blir.

    Sen hade jag blodsocker i lägsta laget (3,8) så hon uppmanade mig att fortsätta äta mina 6-7 frukter om dagen (är ruskigt sugen på frukt hela tiden). Dricker också minst 4 liter vatten om dagen på grund av en enorm törst, men det sa hon också var normalt med två. Så nu känner jag mig lugnad även på den fronten. Ska först på nästa TUL om två veckor, och det känns som en evighet dit.

  • Lisamatilda

    Mariia1, hade inte velat göra FVprov men det ofarliga Nupptestet tog vi. Kanske framförallt för att vi haft ett hjänbråck och måste hitta liknande men tidigt. Sen tror jag ändå att man kan läsa in sig ganska mycket och i allafall ha kunskaperna om tex downs. Givetvis kan man då inte föreberda sig mentalt.

    gizmo, kanske kan det vara samma.... Men jag har inte så mycket. Har du mycket?
    Måste vara jättejobbigt.

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2