• Mamma till viljestark dotter

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Skapade en ny tråd, eftersom den gamla var stängd. Hoppas ni hittar hit

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-23 19:53

    Juli

    JennyE85 BF 20/7 Tvåäggstvillingar, Gullspång
    GullpuckotMe BF 24/7 Tvåäggstvilling, flickor , Finspång
    Pyrena77 BF 26/7 tvåäggstvillingar

    Augusti

    Dunjacka, BF 3/8, tvåäggstvillingar
    Mamma till viljestark dotter, BF 17/8, tvåäggstvillingar
    14 oktober, BF 17/8, tvåäggstvillingar
    spacebeare BF 18/8, tvåäggstvillingar, Emelie 070205, Knivsta
    Gufflon, BF 19/8 planerat snitt ca 24/7 i v 36. enäggstvillingar, dalarna
    Jarovean BF 20/8, tvåäggstvillingar
    Michelle07, BF 22/8, tvåäggstvillingar, Michelle 070425, Södra Hälsingland
    Bondfia, BF 21/8, någon form av tvillingar, Anton 000803, Nils 031013, Carl 060112, utanför Falköping
    Tedrickaren BF 24/8, två äggstvillingar, Moa 070227,Göteborg
    Elvian BF 25/8 tvåäggstvillingar, Inga tidigare barn
    gizmolove BF 26/8, tvåäggstvillingar
    Sesamfröet BF 28/8, tvåäggstvillingar?, inga barn, Malmö
    Ninaneha BF 29/8, tvåäggstvillingar (pojke+flicka), Emily 960405, 000318 Jonte, Uppsala
    Tvillingar09 BF 25/08 tvåäggstvillingar, första barnen Malmö

    September

    Lyckis80 BF 2/9, enäggstvillingar?? Agnes 061010, Vänersborg
    Promenadmästaren BF 5/9, Flicka April 07. Göteborg
    miow BF 4/9, tvåäggstvillingar, Isabelle 070309, snart Hässleholm
    simvin76, BF 5/9 ??tvåäggstvillingar??
    ajjolina BF 5/9, ??tvåäggstvillingar?? Elvira 071102, Stockholm
    eoe78 BF 8/9, enäggstvillingar, Salem
    mitapita71 BF 18/9 lutar åt tvåäggs men vet inte, Tindra (vår ängel) f/d 060615, Towa f 070828, Jönköping
    Mariia1 BF 23/9, tvåäggs?? , Pojke -06, Norrbotten.
    Vit Tiger BF 26/9, tvåäggs(?)
    Lisamatiilda BF 27/9, enäggsflickor , Ett barn, Pelle f. sept 07.
    Sessa79 BF 30/9 tvåäggs ?? Har två barn en kille 04 o en tjej 07

    Oktober

    Jonkis BF 12/10, tvåäggstvillingar, Knut 071004, Uppsala12345?»
    Mirandatvillingstorasyster BF 20/10, enäggstvillingar pojkar, Miranda 070228 Lidköping

    Födda
    Casso: v 33+5, pojkar, akut snitt. David 1812 g, 42,5 cm, Simon 2552 g, 45 cm

  • Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2
  • Vit Tiger

    v. 36+4

    Ny vecka, ja.... Jag mår väldigt bra, så det känns inte så farligt (har bl.a. upptäckt väldigt sent i graviditeten hur bra det är med mineralvatten mot halsbränna - rekommenderas!). Det jobbigaste tycker jag är att min fru jobbar heltid och kanske måste kasta sig i en taxi om något händer. Hon jobbar dock på 20-30 minuters promenadavstånd från hemmet, så det är nära. Och till sjukhuset tar det inte mer än 10-15 minuter med bil.

    Lisamatilda: Vad menar du med att det kan hända saker i magen på slutet - du menar att det finns risker med att gå långt? Vilka är de i så fall?

    pyrena77: Det är precis vad jag har tänkt, att det ändå blir lättare efteråt ju större de är. Därför går jag gärna tiden ut, eller åtminstone till vecka 38 eller så, när jag ändå mår så bra. Men det kan man ju som sagt inte bestämma själv.

    Men precis som Jonkis säger blir det ingen snygg bikinimage av det här direkt. Har ordentligt med bristningar, och fler lär jag väl få fram till förlossningen. Men lite får man väl betala för privilegiet att få två på en gång.

    På onsdag blir det besök på förlossningen på Danderyd (ska bli spännande). Vi har inte skrivit någon förlossningsplan ännu, och det känns som det är dags att göra det nu. TUL är först nästa tisdag, det känns så sent med tanke på att det då gått över fem veckor sen det föregående TUL. Jag vill veta hur stora de är nu!

    Kämpa på alla stormagade!! Snart är alla barnen här...

  • Lisamatilda

    Vit Tiger, jag tror olika läkare skrämmer upp en på olika sätt. Kan också vara skildnad på enäggs och tvåäggs.  Jag har tex spenderat hela natten på förlossningen med CTG varannan timme för att jag hade hugg i magen. De är rädda att moderkakan kanske höll på att ge med sig. Den har ju en väldigt stor belastning i och med att de delar samma. Nu verkar allt bra och jag fick gå hem men är inte ett dugg mindre nervös. Vi har varit med om en del saker som gör att tanken "det händer inte mig" finns inte. Säger någon 5 % risk till mig tycker jag det är jättehögt. Det som hände vårt första barn var en på 10 000.

    Med största sannolikhet går det nog bra men för min del får de gärna komma nu.:) Jag vill veta att de har det bra:)

    Ska sova... jisses vilka obekväma sängar det var på BB där jag sov.

    Kram på er
    LM

  • Jonkis
    Lisamatilda skrev 2009-08-31 11:21:07 följande:
    Vit Tiger, jag tror olika läkare skrämmer upp en på olika sätt. Kan också vara skildnad på enäggs och tvåäggs.  Jag har tex spenderat hela natten på förlossningen med CTG varannan timme för att jag hade hugg i magen. De är rädda att moderkakan kanske höll på att ge med sig. Den har ju en väldigt stor belastning i och med att de delar samma. Nu verkar allt bra och jag fick gå hem men är inte ett dugg mindre nervös. Vi har varit med om en del saker som gör att tanken "det händer inte mig" finns inte. Säger någon 5 % risk till mig tycker jag det är jättehögt. Det som hände vårt första barn var en på 10 000. Med största sannolikhet går det nog bra men för min del får de gärna komma nu.:) Jag vill veta att de har det bra:)Ska sova... jisses vilka obekväma sängar det var på BB där jag sov. Kram på erLM
    Men gumman! vilken natt.. din stackare! Kom de fram till vad "huggen" kunde bero på? De pratde inte något om ev. igångsättning eller så? Förstår att med det innehåll du bär med dig i din ryggsäck så har och besitter du många tankar o funderingar som gör att du inte vill "ropa hej" innan det hela är över. Men förstår att det måste vara så påfrestande. Håller alla fingrar o tår på att det är du som står på tur för att få gå dina bebbar till mötes härnäst! Stor kram J
  • Vit Tiger

    Lisamatilda: Förstår dig verkligen - tidigare erfarenheter kan göra en väldigt orolig. En nära vän till mig miste sina tvillingar i vecka 25, och jag var jätteorolig när den veckan började närma sig. De hade gjort IVF hur många gånger som helst innan på grund av fertilitetsproblem dessutom. Nu har de dock en fyra månaders dotter och är väldigt lyckliga.

    Om dina tvillingar har samma moderkaka måste man ju mycket riktigt vara vaksam på dem! Men när du gått så här långt är chanserna otroligt goda för att allt ska gå bra - så jag hoppas du orkar hålla ut och inte oroa ihjäl dig! Skickar många positiva och stärkande tankar...!

  • Lyckis80

    LM: Din stackare! Låter som en mardrömsnatt! förstår din oro! Mina gossar delade ju också moderkaka, och om det är till någon som helst tröst gick det ju bra och de har mått toppen! Håller tummarna för att dina oxå gör det! Sa de om de skulle hålla någon extra koll nu??

  • Lisamatilda

    Tack Lyckis, tedrickarn och Jonkis.

    Känns lite bättre nu. Nästa koll blir på måndag då vi enligt deras räkning är 37 fulla veckor. Enl Selbing och mig är det då 37+4 så då ska jag på allvar diskutera igångsättning.

    Ett annat betydligt mindre problem:) Mina stödstrumpor som är specialsydda är alla sönder. Så har de höjt priset till 400 kr/par :) suck!! Är det någon som köpt stödstrumpor som går upp på låret, men som inte är specialsydda?  Dessa var som stayups.

    Ha en skön kväll
    Lm

  • spacebeare

    jäklar LM du har det inte lätt
    alla ni som är kvar på den här sidan av staketet - det går över tillslut kommer de ut!
    kramar på er alla

  • Michelle07

    Kikar in för att se hur ni har det. Ni är så tappra allihopa och verkar vara vid gott mod trots krämpor och oro!

    LM med dina erfarenheter förstår jag absolut din oro. Om oron tar över så är det faktiskt ett starkt argument som läkarna lyssnar till om du vill ha en tidigare igångsättning. Och förresten - sängarna på BB och förlossningen är i alla fall lite skönare när bebismagen är borta och du har dina småttingar hos dig Ett tips till er alla är att ta med en egen kudde, det var guld värt för mig!

    Våra tjejer blir 3 v på onsdag, det känns overkligt att dom för bara några v sedan var i min mage. Tova väger nästan 3 kg nu och Ebba 2600, vaken-stunderna med några sekunders ögonkontakt är såå mysiga! Nu njuter jag av att kunna ta promenader, få sova skönt, gosa med lill-flickorna, leka med storasyster o allt annat man saknade under graviditeten. Kämpa på lite till allihopa så är ni också snart här! Många styrke kramar till er allihopa!!!!

  • Lisamatilda

    Ja jag tror jag kommer att tjata till mig det nästa måndag. Men förhoppningen är ju att allt kommer igång innan.

    Kram
    LM

  • Casso

    LM: Jag köpte stödstrumpor typ stayups på apoteket. Funkade kanon och kostade nog inte mer än hundralappen. Kämpa på nu och hoppas bebisarna kommer snart.

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2