Lax i ugn
Jag och min man ska också äta lax idag!
Så extremt gott...
Man behöver nödvändigtvis inte låta laxen puttra i ugnen. Något som är verkligen är "to die for" är att ta lax tillsammans med antingen: Cremé fraiche, grädde (man kan ta grädde med mindre fettprocent också, om man vill vara nyttig
) el. liknande... och grönsaksbuljong + någon krydda. Jag brukar använda: dill, rosépeppar eller citronpeppar som krydda. Alltså j*klar vad gott detta är! Jag brukar låta laxen tillsammans med cremé fraichen/grädden puttra i en stekpanna med detta. Man kan också göra det i ugnen.
Men oftast när jag gör lax i ugnen så lägger jag bara upp laxfiléerna (tinade) i en ugnsform, häller på lite olivolja och kryddar med antingen dill, rosépeppar eller citronpeppar (ovan nämnda) och strör på lite havssalt. Oh my god... kan knappt vänta tills maten är klar idag!