Inlägg från: Fröken Freken |Visa alla inlägg
  • Fröken Freken

    Några Göteborgare som hoppas på plus i sommar?

    Cinza skrev 2009-08-05 21:36:07 följande:
    Ja vi tre kan ju alltid hålla liv i tråden. Det tycker jag låter som en ypperlig idé. Jag känner så väl igen mig i det att det är tröttsamt att hålla på och tolka varje litet tecken. Jag håller på och driver mig själv till vansinne med det. Dessvärre är det nog bara att leva med för min del. Jag kan helt enkelt inte låta bli. Det låter trevligt med en segeltur. För vår del är steg 1 bil eller rättare sagt körkort. Varken jag eller mannen har det. Det börjar bli dags nu, men det är inte heller så lätt på CSN. Tre gravar bort från min son ligger en annan liten pojke och det har varit någon där och stulit saker från hans grav. Hur tusan kan man göra så? Jag var där idag och tittade så alla Elias saker var kvar och det var de. Så skönt! Len: Hoppas försöken blir lycksamma.
    Nej men fy vad grymt. Flera gånger om dagen frågar jag mig hur andra människor är funtade, speciellt de som skändar en grav. Det är så grymt att det förslår. Hoppas de låter bli Elias.

    Jag förstår dig Cinza, det är svårt även för mig som inte är i din situation att låta bli att räkna, känna efter, testa och allt vad det innebär. Men samtidigt så kan jag finna det ganska roande, tiden springer i väg och det är ju så spännande varje gång även om man blir besviken gång på gång. Man blir lätt beroende. Som min man säger åt mig;
    "My precious test, I just have too pee one more time"... Well, jag bjuder på det för jag har insett hur knäpp jag blir ibland.

    Kul med fler som studerar, vad läser du för något? Om det är till någon tröst så har inte jag heller körkort ännu men jag jobbar på det, sakta men säkert.
    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken
    Cinza skrev 2009-08-05 21:46:20 följande:
    Jag läser till ssk och har tre terminer kvar. Hur långt har du kommit? Skönt att inte vara ensam om att vara körkortslös...
    Jag läser ju till lärare och jag har mer eller mindre hela utbildningen kvar framför mig, avklarat 2 terminer hittills så jag har 2 ½ år kvar.
    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken
    Cinza skrev 2009-08-05 21:57:50 följande:
    Fröken Freken skrev 2009-08-05 21:52:38 följande: 2,5 år går fort skall du se! Vilka ämnen har du tänkt att undervisa i och på vilken nivå?Nu skall jag gå och titta på "So you think you can dance" och drömma mig tillbaka till min egna tid som dansös...
    SYTYCD är bra men Patrik vill inte se det efter att uttagningarna är klara, han tycker det är roligast när folk gör bort sig. Var du professionell dansare?

    Jag läser för 0-6:an, dvs. 6-12 år med dominans på naturvetenskap och teknik men även lite av SO-ämnena. Jag vill helst jobba i klass 0-2 eller 3-4 sedan när jag är klar.
    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken

    Synd, har 2 tjejer i min bekantskapskrets som jobbar som dansare i dag. Den ena som danslärare på heltid och den andra inom showbuisness på heltid. Kommer du specilisera dig som ssk när du är färdig?

    Jo just lärare med större kompentens i de ämnena och för de åldrarna är ganska eftertraktade har jag hört, så man får hålla tummarna för att man får jobb här i regionen sedan så man slipper flytta.


    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken
    Cinza skrev 2009-08-06 17:37:31 följande:
    Som det känns idag kommer jag läsa påbyggnadsutbildningen i intensivvård. När jag känner mig redo skulle jag vilja jobba på barn-IVA. Dels för att det verkar mysigt och dels för att jag vill kunna hjälpa andra föräldrar som tvingas genomgå samma hemska förlust. Ja förhoppningsvis finns det jobb här sedan. Jag har väldigt svårt att tänka mig att flytta.
    Spännande, min man jobbade på NIVA i Uppsala i många herrans år och stormtrivdes. Det är ju sällan lugnt på en intensivavdelning om man säger så. Det måste samtidigt vara väldigt givande att få jobba med sjuka barn även om det måste vara oerhört tufft men jag tror att har man själv gått igenom en kris som ni har fått göra så är det nog lättare för dig att vara ett stort stöd för föräldrarna.
    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken

    Hallå Fru R och välkommen Pandan!


    Tro det eller ej tjejer, jag har äl nu i dag eller i morgon, jag känner alltid av äl ett par dagar innan! Då fick jag uppenbarligen inte mf förra gången, väldigt märkligt eftersom jag faktiskt plussade och sen fick en störtblödning på BIM+8. Jag förstår mig inte på min kropp längre.

    Händer nåt skoj i helgen annars då?


    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken
    Len Gbg skrev 2009-08-07 10:40:01 följande:
    Fröken Freken: Japp, vi är från Skåne från början, både jag och min sambo. Är född och uppvuxen i Trelleborg men sedan studenten har jag flyttat omkring mycket och bott i Malmö, Lund, Kristianstad och Jönköping innan jag till sist hamnade här. Nu flyttar vi nog inte ifrån Göteborg för vi trivs så oerhört bra här uppe! Var i från Skåne kommer du då? Jag har ÄL nu. Har fått utslag på stickan sen i onsdags kväll och fick fortfarande utslag på stickan i morse... (Visste inte att man kunde få utslag under hela tre dagar!?) Så nu ger vi gärnet till ett försök nummer 2. Jag får nog också finna mig i att min kropp kommer att luras, känns som jag inte alls har något att säga till om där! Idag ska vi till Borås djurpark. På måndag börjar Johannes inskolning
    Åhh vad jag hatar när texten blir grå!!!

    Jag är själv från Kristianstadstrakten men jag lämnade Skåne efter studenten och sedan har jag bott i många olika städer och länder. Som det är nu så känner vi också att vi aldrig kommer lämna Göteborg, har dock bara bott här i 1 år men trivs så bra. Skall dock skaffa oss ett sommarhus på Österlen i framtiden, skönt att ha något att smita iväg till.

    När jag har ÄL så känner jag av det i upp till 2-3 dagar innan självaste ÄL. Började känna av redan i onsdags och igår fick jag de klassiska flytningarna som bara har eskalerat så visst vore det toppen om det faktiskt tog denna gången. Vi har myst oftare än vanligt utan att faktiskt veta att det var ÄL var på g.
    Håller tummarna för er! Alla här, ja utan Cinza som ligger ett par veckor förre oss har ju Äl nu i dagarna, kul om alla plussade.
    Ang. det här med missfall så pratade jag med en annan tjej som hade varit med om samma sak som mig, där ÄL kom 18 dagar efter MF och där var det konstanterat att hon hade haft ett MF så det är väl inte helt ovanligt att kroppen kommer igång direkt igen och det är ju skönt.

    Har ni varit på Borås Djurpark tidigare? Vi var där i söndags och var riktigt nöjda, Cornelia hade hur skoj som helst. För oss blir det lugnt i helgen, vi inväntar svar från Målaren när han kan komma och måla. Killen som bodde i vår lägenheten innan vi flyttade struntade i att fixa med väggarna innan han stack och det ser för jävligt ut rent sagt, stora hål här och där så därför har vi blivit lovade att få ommålat i hela lägenheten men de har fortfarande inte fixat det och vi flyttade in 1 maj. Så kan de inte komma och fixa det nu i augusti så har jag sagt att vi själva får sätta igång fast Mölndals bostäder får betala för vi kan inte bo halvuppackat längre. Så kanske blir det att måla, annars bara njuta innan allt sätter fart med kalas, bröllop, resor och skola.
    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken

    haaha glöm första meningen, texten var grå när jag skrev.


    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken
    Len Gbg skrev 2009-08-08 21:24:20 följande:
    Åh nej! Jag som höll tummarna stenhårt för dig! Är initialblödning uteslutet?Själv har jag gjort vad jag kunnat denna gången. Nu är det bara att invänta BIM och hoppas. Är för övrigt HELT slut efter att ha tapetserat och målat hallen och alla lister i huset... Men vårhall blev sååå fin nu och jag känner mig riktigt nöjd. Nu väntar soffan och TV'n innan det blir dags för sängen. Haha, ska bli skönt att bara lägga sig ikväll och inte behöva tänka på bebisverkstad. Ja... vi har varit väldigt flitiga! Hihi! Hoppas ni har en skön lördag tjejer!
    Vad kul med förnyelse! Blev säkert hur fint som helst. Jag vill också måla och fixa och trixa! Jag blir tokig på hur det ser ut här hemma.

    Har förresten äl i dag, har haft grymt ont i magen så i morgon kan man pusta ut igen och slappa lite men det är bra träning om inget annat.
    Cinza skrev 2009-08-08 23:16:17 följande:
    Len Gbg: Initialblödning är jag inte helt säker på vad det är, så utesluta det kan jag inte Så kul med fin hall. Vi funderar också på att fixa lite här hemma. Fru R: Nej det har långt ifrån kommit igång. Några droppar bara.Jag gjorde nåt lite korkat idag. Jag försökte känna på livmodertappen och jag har ganska långa naglar. Kan det vara därför jag blöder tror ni?
    Hoppas verkligen inte att det är mensen som är på intågande. Har du långa naglar så kan det självklart vara därför.
    Du är din egen lyckas smed
  • Fröken Freken

    Vad tråkigt att höra Cinza. Det enda jag har kommit fram till under det senaste halvåret är att kvinnokroppen är ett mysterium. Det är som sagt bara att ta nya tag, våran (oss här inne) tur kommer ju också.


    Tapeten var jätte snygg Len, du har mycket bra smak! Kul att det gick bra hos dagmamman. Det är alltid spännande och mycket känslor inom en eftersom man aldrig vet hur det kommer att bli.


    Ha en härlig dag! Jag pysslar med en massa som skall fixas här hemma nu inom den närmsta framtiden..


    Du är din egen lyckas smed
Svar på tråden Några Göteborgare som hoppas på plus i sommar?