Inlägg från: Anonym (Lichen sclerosis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lichen sclerosis)

    Jag har Lichen i underlivet. Någon mer?

    Har ni Lichen ruber? Jag fick diagnosen Lichen sclerosis i våras. Vita, strama partier på insidan av blygdläpparna. Det sätter sej inte inne i vaginan, men man kan växa ihop. Jag tvättar med mandelolja, använder vitt vaselin och dermovat. Jag är lite ihopväxt mellan de inre blygdläpparna och masserar där för att hindra ytterligare ihopväxning.
    Klådan har blivit mycket bättre, nästan bra,  med mandelolja och dermovat.  Jag försöker också ha kjol och lösa hängiga byxor så mycket som möjligt. Det hjälper mycket, jeans med tjocka sömmar som möts precis i grenen är hemskt. Att sitta för länge är jobbigt även med lösa byxor för att grensömmen alltid skär in. Jag får dra sömmen till sidan när ingen ser.

    Cykla är riktigt jobbigt, jag har skaffat cykelbyxor med vaddering men man vill inte gärna förklara för nån varför man har cykelbyxor för en vanlig liten cykeltur....
      Jag har inga problem med att ha penetrerande sex, men jag får ont av att bli smekt och stimulerad på och runt klitoris för länge eller för ofta, och jag kan bara få klitorisorgasm..... Frustrerande. Det har också blivit lite ihopväxningar runt klitoris så att jag har tappat en del känsel i den, som om den hamnat för långt in under alla veck. Men jag hade väldigt lätt innan så det går fortfarande bra. Jag oroar mej för framtiden men just nu går det ganska bra med Dermovat 2 ggr/veckan och vaselin med i väskan jämt.
     Jag är femtio och gift.

Svar på tråden Jag har Lichen i underlivet. Någon mer?