Inlägg från: Nalle Puh73 |Visa alla inlägg
  • Nalle Puh73

    kallmarinerad fläskfile recept?

    Varför skulle det vara saltare? Är väl rått kött ni pratar om?


    ♥ William och Elias, Mina älskade trollungar. William 050507 Elias 080623 ♥
  • Nalle Puh73

    Kallt Vitlökskött.

    1 kg fläskfile, ytterfile, oxfile m.m
    Helsteks utan kryddor och får sen svala i foliepaket. Skivas i tunnare skivor 2-3 mm.

    Marinad:
    5 msk matolja
    5 msk soya
    5 pressade vitlöksklyftor
    2,5 tsk grillkrydda
    2,5 tsk grovmalen svartpeppar.
    hackad gräslök efter smak.

    Blanda ihop marinaden och slå det över köttet (i en påse). Marinera 2-3 timmar men ju längre det ligger desstu mer smak ger det.
    Jag steker ibland köttet dagen innan och marinerar sen bara samma dag men det funkar att göra kvällen innan om man gillar mycket vitlök.


    ♥ William och Elias, Mina älskade trollungar. William 050507 Elias 080623 ♥
  • Nalle Puh73
    Zenobia skrev 2009-07-11 21:00:52 följande:
    Om det är den ytterfilén som säljs vakuum pakiterat, så är det salt i den.
    Oj det visste inte jag. Men är det salt i allt vacuumpakat eller bara den? Nu har jag lärt mig nåt nytt.
    ♥ William och Elias, Mina älskade trollungar. William 050507 Elias 080623 ♥
  • Nalle Puh73
    annikapannika1 skrev 2009-07-11 21:10:14 följande:
    Jag tror du har fel där faktiskt. Jag har aldrig märkt att det skulle vara saltat kött som jag köpt.Inte som kassler och skinka iaf.
    Tycker också det låter underligt.
    ♥ William och Elias, Mina älskade trollungar. William 050507 Elias 080623 ♥
  • Nalle Puh73

    Kollade min benfria vaccumpakade kotlettrad (som ska vara samma som ytterfile bara mindre bitar) och inte är den då saltad.


    ♥ William och Elias, Mina älskade trollungar. William 050507 Elias 080623 ♥
Svar på tråden kallmarinerad fläskfile recept?