kallmarinerad fläskfile recept?
Varför skulle det vara saltare? Är väl rått kött ni pratar om?
Varför skulle det vara saltare? Är väl rått kött ni pratar om?
Kallt Vitlökskött.
1 kg fläskfile, ytterfile, oxfile m.m
Helsteks utan kryddor och får sen svala i foliepaket. Skivas i tunnare skivor 2-3 mm.
Marinad:
5 msk matolja
5 msk soya
5 pressade vitlöksklyftor
2,5 tsk grillkrydda
2,5 tsk grovmalen svartpeppar.
hackad gräslök efter smak.
Blanda ihop marinaden och slå det över köttet (i en påse). Marinera 2-3 timmar men ju längre det ligger desstu mer smak ger det.
Jag steker ibland köttet dagen innan och marinerar sen bara samma dag men det funkar att göra kvällen innan om man gillar mycket vitlök.
Kollade min benfria vaccumpakade kotlettrad (som ska vara samma som ytterfile bara mindre bitar) och inte är den då saltad.