kallmarinerad fläskfile recept?
Hej
Vi ska ha gäster på Lördag och har köpt hem fläskfile. Jag skulle vilja förbereda den någon dag innan och äta den kall. Har ni något gott recept? Och vad kan man ha till? Tips TACK ! : D
Hej
Vi ska ha gäster på Lördag och har köpt hem fläskfile. Jag skulle vilja förbereda den någon dag innan och äta den kall. Har ni något gott recept? Och vad kan man ha till? Tips TACK ! : D
Den här är god
www.guldkorn.com/default0.asp&varpresenturl=/std/cmmt/c_recept.asp&varpresentqs=iRecipeID=309&redir=1&from=&bhcp=1
Sen brukar jag göra en potatissallad med fetaost,oliver och soltorkade tomater till.
600 g kokt, skivad potatis
250 g fetaost i tärningar
100 g Kalamata-oliver
100 g soltorkade marinerade tomater, strimlade
2 krossade vitlöksklyftor
1 skivad rödlök
1 dl olivolja + oljan från tomaterna
2 msk rödvinsvinäger
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Varsegod
Om föresten gör potatissalladen, så brukar ja göra på vanliga svarta oliver. Jag tycker det är godare
Det lät ju riktigt riktigt gott.
Tror ni man kan använda fläskytterfile istället? Vi har nämligen köpt det till sambons födelsedag.
Och kan man göra potatissalladen dagen innan också?
Det borde fungera med ytterfile också, men ta lite mindre salt kanske bara för den är nog saltare kött.
Sen potatissalladen blir bara godare om den får stå en dag innan
Varför skulle det vara saltare? Är väl rått kött ni pratar om?
Jag ska äta saltreducerat så jag tar nog som det står så blir det säkert bra med det. :)
Låter perfekt och om han den där jag delar hus och hem med går med på det så blir det nog detta.
Kallt Vitlökskött.
1 kg fläskfile, ytterfile, oxfile m.m
Helsteks utan kryddor och får sen svala i foliepaket. Skivas i tunnare skivor 2-3 mm.
Marinad:
5 msk matolja
5 msk soya
5 pressade vitlöksklyftor
2,5 tsk grillkrydda
2,5 tsk grovmalen svartpeppar.
hackad gräslök efter smak.
Blanda ihop marinaden och slå det över köttet (i en påse). Marinera 2-3 timmar men ju längre det ligger desstu mer smak ger det.
Jag steker ibland köttet dagen innan och marinerar sen bara samma dag men det funkar att göra kvällen innan om man gillar mycket vitlök.