Sommarljus skrev 2009-07-09 13:25:24 följande:
Det förstår jag :) Men tillsatta ägg i livsmedel behöver ju inte självfallet komma fr Sverige..? så då kan man väl med säkerhet äta bakverk här osv, men vara lite försiktig med levsmedel med tillsatt råa ägg där ursprunget är osäkert?
Varifrån skulle äggen komma då?
Jag har nog aldrig någonsinn sett ägg från ngt annat land i en svensk mataffär... Har du?
Smulan80 skrev 2009-07-09 13:25:59 följande:
Fast på den sidan står det ju inte något om att vara gravid och äta ägg. Utan det är ju i allmänhet vad man ska tänka på för att undvika salmonella.
Exakt.
Miracle09 skrev 2009-07-09 13:28:07 följande:
Det gäller nog inte överallt i världen heller. Jag bor i Spanien och vi får färska ägg från svärföräldrarnas hönor och har inte fått salmonella. Har faktiskt inte hört att någon skulle ha fått det här faktiskt. Min barnmorska sa heller inget om råa ägg eller majonäs. Vi gör ofta egen aioli hemma.
Nej, säkert inte!