• elegi

    Tråden för oss som har barn med bla. ADHD (10)

    Tråden för oss som har barn med bla. ADHD


    ADHD tråden...nr. 10 där vi fortsätter att stötta varandra i vardagen
    och fortsätta att skriva av oss, stötta och glädja varandra om våra underbara älsklingar.

    Välkomna gamla som nya med eller utan diagnos

    *ADHD trådens länk och tipstråd*
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m45425441.html
    *ADHD trådens presentationstråd*
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m45425251.html
    *Medicintråden ADHD*
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m42076119.html
    *ADHD trådens favvorecept*
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42350938.html

    På den här sidan kan man göra ett ADHD test för barn direkt på nätet, vet inte hur tillförlitligt det är men man får ju ett hum iaf.
    www.psykologitest.se/test/adhd.php

    Hittade denna och tyckte den passade in, vet dock inte vart jag fått tag på den från början
    <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

    Annorlunda barn


    Till alla er barn som är annorlunda
    Till alla er barn som inte alltid får stora A
    Ni är utvalda och därför så otroligt bra
    Med era gåvor kan ni oss andra berika
    Just olikheten har gjort er unika.
    Ni är barn med eget tänkande och stor kreativitet
    Har förmåga att lyckas där vi andra går bet

    Till alla er barn som är annorlunda
    Till er barn som ingen tycks förstå
    Ni som väljer att egna vägar gå
    Ni kallas av många för ouppfostrade
    bråkiga och överaktiva
    kan ingen förstå att ni bara är
    energiska och intensiva
    Det är vi andra som måste öppna ögonen och se
    Hur otroligt mycket ni har att ge


    Till alla er barn som är annorlunda
    Till alla er som är idérika , nyfikna och spontana
    Ni lär erfara att livet blir en berg och dalbana
    När ni sedan växer upp,
    blir ni en viktig grupp,
    Det som för oss andra då gör er så speciella
    Är just förmågan att ni kan vara individuella
    Till vårt barn som är annorlunda
    VI ÄLSKAR DEJ PRECIS SOM DU ÄR !



    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-15 22:31
    Ny Medicintråd

    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m44816725.html
  • Svar på tråden Tråden för oss som har barn med bla. ADHD (10)
  • leeena

    W har nu börjat med Concerta,och jag jublar för mig själv när jag tycker mig märka att den faktiskt hjälper!! han är "lugnare" här hemma,alltså inte som en zombie som jag såg framför mig innan vi börjat utan lugnare till humöret och inte lika "uppjagad" som förut...Det är lättare att prata med honom och man får inte ett ilsket svar så fort man säger något som inte riktigt passar.
    Från skolan har jag ännu inte hört något,men han har själv berättat att killen i klassen som han bråkat med förut har gett sig på honom MEN han har INTE gjort något tillbaka och INTE fått något jättestort raseriutbrott som följd....Det är bara så skönt att höra!
    Dessutom,så har han slutat bita på sina kläder! Han har under flera års tid tuggat sönder vartenda plagg han haft på sig ,och idag var det han själv som sa att " har du märkt att jag inte biter på kläderna längre?
    Det hade jag inte tänkt på men det stämmer ju, hoppas bara att det håller i sig då jag är så less på att ständigt slänga trasiga tshirts...
    Enda nackdelen är att han äter ännu mindre än förut,och han är ju redan smal och behöver äta MER ,nu äter han istället MINDRE...
    Läkaren sa att om han går ner i vikt så får han sluta med medicinen,men det borde ju gå att lösa ?
    Att tvinga honom att äta går ju inte men man borde kunna få träffa en dietist och göra upp en "plan" för vad han ska äta osv....? Någon som har erfarenhet ?
    EVK imorgon,gruvar mig redan men det ska nog gå .....Har ingen aning om vad det kommer att handla om,har haft mejl kontakt med en ur personalen på skolan och hon skrev bara " Vi ses imorgon i "det andra ärendet"!??! Hon kan inte ens SKRIVA vad det gäller......Bad att de skulle ringa upp mig men ingen har ringt.Nåja,det går ju knappast bättre för att jag oroar mig,bara att bita ihop och gå dit...

  • Trollet Ludenben

    leeena: min son äter med concerta, han har gjort det sen januari 2008.
    Det är ett ständigt jagande med vikten. Vi måste äta regelbundna tider, mycket fett i maten osv. Min son var med smal sen innan.
    Vi fick dessa råden då aptitförlusten var stor:

    - äta mindre måltider men oftare.

    - extra fett i maten. Köp den där flytande "smör & rapsolja". Den har vi på princip allt och den är lätt att dosera ut tillskillnad från tex smör el. bregott.

    -feta produkter. Röd mjölk, gärna grädde där det är möjligt. Bregott på smörgåsen och liknande.

    - Ge upp det med att barnet ska äta vad som serveras. Vi skippade det helt en period. Han fick välja vad han ville äta för bättre att han åt vad han ville än att han inte åt alls. Han åt massor med våfflor och pannkakor ett tag. Gröt tycker han om så det var ofta.

    -gör maten till nåt kul, belöna efteråt. Vi belönade med glass till efterätt och försökte inte att göra en konflikt om maten utan lockade med glass eller göra nåt kul. Han köpte det...

    Vi hade dessa problem med aptitförlust i ca 1/2 år sen var det som innan igen. Men fortfarande är vikten ett problem. Concerta ökar kroppens förbränning och det är svårt att få honom upp i vikt. Så fortfarande är det extra fett i maten som gäller trots att han äter numer stora portioner. Men jag tycker att det är värt det. Han mår så mycket bättre av den att jag hellre kämpar med hans vikt än hans humör.


    Älskade ungar Frodo 021001 och Elias 090224
  • Trollet Ludenben

    Jag är så jävla ledsen. Frodo stack ute nu igen. Vi var på gården och skulle gå till affären. Då sticker han och springer mot bussen som står på hållplatsen och han ska smita på den. Jag jagar efter honom och skriker allt vad jag kan på honom flera gånger. Tillslut stannar han vid bussdörrarna helt vansinnig och jag kan ta tag i honom. Tänk om han smitit på. Han blir bara värre och värre med sina rymningar, vågar mer och mer. Man kan inte ha honom någonstans längre, inte ens under uppsikt på gården Så chockad och ledsen efter denna eftermiddagen... sist han rymde upp på bussen var det i riktning hem. Nu var det i riktning bort... han kunde ju åkt vart som helst.


    Älskade ungar Frodo 021001 och Elias 090224
  • pcalma

    Ludenben: Fy vad otäckt:( Svårt med att hjälpa dig med lösning på problemet! Inte lätt att ha sele på ett så stort barn:(
    Kramar till dig!!!!!!!!

  • Trollet Ludenben

    pcalma: tack för kramarna, det behövs verkligen. Nä, det är ju inte lätt att ha sele på stort barn. Ett flexi rullkoppel (som vi har till katten) skulle vara alldeles utmärkt. Men det har man ju liksom inte på barnet... de selar som är avsedda för barn är ju för små barn så trött på denna situationen... brukar känna mig ganska stark annars och finna mig i situationen som mamma till ett barn med funktionshinder. Men idag känns inte det alls roligt... önskar att vår familj var som alla andra


    Älskade ungar Frodo 021001 och Elias 090224
  • yrrol2

    Trollet Ludenben skrev 2009-10-07 18:03:47 följande:


    Jag är så jävla ledsen. Frodo stack ute nu igen. Vi var på gården och skulle gå till affären. Då sticker han och springer mot bussen som står på hållplatsen och han ska smita på den. Jag jagar efter honom och skriker allt vad jag kan på honom flera gånger. Tillslut stannar han vid bussdörrarna helt vansinnig och jag kan ta tag i honom. Tänk om han smitit på. Han blir bara värre och värre med sina rymningar, vågar mer och mer. Man kan inte ha honom någonstans längre, inte ens under uppsikt på gården Så chockad och ledsen efter denna eftermiddagen... sist han rymde upp på bussen var det i riktning hem. Nu var det i riktning bort... han kunde ju åkt vart som helst.
    va tråkigt att han försöker sticka hela tiden,

    idag har vi "roat" oss med att besöka tandläkaren, inte kul men nödvändigt ont efter att försökt få han att sitta still i stolen så att dom kunde knäppa kort på tänderna så gav hon upp med att försöka gå därifrån medans dom röntgade tänderna så hon sa till den andra tandläkaren när jag säger till så knäpper du bilderna, medans hon höll honom still på ett lekfullt sätt, sen kastade han sig ur stolen och rusade fram till knappen som dom tar bilder medoch tryckte på den så den blev dom tvungna att stänga av, det är ju inte bra med strålningen.

    sen vägrade han öppna munnen så dom kunde ta ut plastbiten, så det blev en liten dragkamp sen hittade han alla instrumeneten så han sprutade ner tandläkaren ideligen med vatten så dom fick säga till när dom behövde nya instrument för dom var tvungna att flytta bort allihopa, han stack ur stolen flera ggr så det blev jakt. pillade och frågade om allt. men till slut kom vi tack och lov därifrån.
  • yrrol2
    leeena skrev 2009-10-07 16:26:35 följande:
    W har nu börjat med Concerta,och jag jublar för mig själv när jag tycker mig märka att den faktiskt hjälper!! han är "lugnare" här hemma,alltså inte som en zombie som jag såg framför mig innan vi börjat utan lugnare till humöret och inte lika "uppjagad" som förut...Det är lättare att prata med honom och man får inte ett ilsket svar så fort man säger något som inte riktigt passar.Från skolan har jag ännu inte hört något,men han har själv berättat att killen i klassen som han bråkat med förut har gett sig på honom MEN han har INTE gjort något tillbaka och INTE fått något jättestort raseriutbrott som följd....Det är bara så skönt att höra!Dessutom,så har han slutat bita på sina kläder! Han har under flera års tid tuggat sönder vartenda plagg han haft på sig ,och idag var det han själv som sa att " har du märkt att jag inte biter på kläderna längre?Det hade jag inte tänkt på men det stämmer ju, hoppas bara att det håller i sig då jag är så less på att ständigt slänga trasiga tshirts...Enda nackdelen är att han äter ännu mindre än förut,och han är ju redan smal och behöver äta MER ,nu äter han istället MINDRE...Läkaren sa att om han går ner i vikt så får han sluta med medicinen,men det borde ju gå att lösa ? Att tvinga honom att äta går ju inte men man borde kunna få träffa en dietist och göra upp en "plan" för vad han ska äta osv....? Någon som har erfarenhet ?EVK imorgon,gruvar mig redan men det ska nog gå .....Har ingen aning om vad det kommer att handla om,har haft mejl kontakt med en ur personalen på skolan och hon skrev bara " Vi ses imorgon i "det andra ärendet"!??! Hon kan inte ens SKRIVA vad det gäller......Bad att de skulle ringa upp mig men ingen har ringt.Nåja,det går ju knappast bättre för att jag oroar mig,bara att bita ihop och gå dit...
    va bra att ni märker någon skillnad, jag köper hem nötter till pojken för det tycker han om och ger ju en hel del med fett och energi.
    sen kan man göra smothies med glass bär och grädde
    sen finns det näringsdrycker att köpa på apoteket med en massa olika smaker.

    min pojk har stått still i vikten bra länge nu han väger 25 kg till sina 137 cm han växer lite på längden i alla fall
  • pcalma

    Trollet Ludenben skrev 2009-10-07 19:00:23 följande:


    pcalma: tack för kramarna, det behövs verkligen. Nä, det är ju inte lätt att ha sele på stort barn. Ett flexi rullkoppel (som vi har till katten) skulle vara alldeles utmärkt. Men det har man ju liksom inte på barnet... de selar som är avsedda för barn är ju för små barn så trött på denna situationen... brukar känna mig ganska stark annars och finna mig i situationen som mamma till ett barn med funktionshinder. Men idag känns inte det alls roligt... önskar att vår familj var som alla andra
    ja rullkoppel hade ju varit perfekt men då är ju risken att folk tror att du är galen o spärrar in dig:-O Det e jobbigt vad folk tänker.. iaf i sådana lägen. När det blir tokbrott så bryr jag mig inte längre om vad folk tycker o tror men med koppel...
  • yrrol2
    pcalma skrev 2009-10-07 19:30:38 följande:
    Trollet Ludenben skrev 2009-10-07 19:00:23 följande:
    ja rullkoppel hade ju varit perfekt men då är ju risken att folk tror att du är galen o spärrar in dig:-O Det e jobbigt vad folk tänker.. iaf i sådana lägen. När det blir tokbrott så bryr jag mig inte längre om vad folk tycker o tror men med koppel...
    där jag bor så har dom en kille som är 17 år i ett band runt handleden, för han är autistisk och bara sticker får panik om någon tar i honom eller råkar komma åt honom så behöver man ha det så förstår folk och gör dom inte det så är det upp till dom
  • Unicorn73

    Trollet Ludenben skrev 2009-10-07 18:03:47 följande:


    Jag är så jävla ledsen. Frodo stack ute nu igen. Vi var på gården och skulle gå till affären. Då sticker han och springer mot bussen som står på hållplatsen och han ska smita på den. Jag jagar efter honom och skriker allt vad jag kan på honom flera gånger. Tillslut stannar han vid bussdörrarna helt vansinnig och jag kan ta tag i honom. Tänk om han smitit på. Han blir bara värre och värre med sina rymningar, vågar mer och mer. Man kan inte ha honom någonstans längre, inte ens under uppsikt på gården Så chockad och ledsen efter denna eftermiddagen... sist han rymde upp på bussen var det i riktning hem. Nu var det i riktning bort... han kunde ju åkt vart som helst.
    Usch, vad jobbigt . Inte alls bra när de börjar våga mera när de rymmer .
    Min son har ju alltid varit en liten rymmare & han kan fortfarande få för sig att försvinna från en. Mitt hjärta hamnar utanpå kroppen varje gång han försvinner.
    Skickar massa kramar!!!
Svar på tråden Tråden för oss som har barn med bla. ADHD (10)