• Novia

    Vi som väger tresiffrigt, försöker gå ner i vikt OCH vill bli gravida! #2

    Hihi, jag blev först!

  • Novia

    Idag har jag klippt gräset i flera timmar, lite förbränner man väl då va? Vi har aaaalldeles för mycket gräs!

    Flädersaft: Oj, spännande att du har gått över nu, det kanske blir en marsbebis för dig också?

  • Novia

    Ur matsynpunkt har denna dag varit sådär.. ingen orkade laga mat så det blev färdigmat.. bläh.

    Men en massa trädgårdsarbete plus en promenad, så motionen har jag åtminstone skött!

  • Novia

    Godmorgon tjejer, hur står det till idag?

    Stora My: De där kilona tar du igen snart ska du se. Jag ställde mig på vågen idag och har inte gått upp något, och det känns bra. Samtidigt har jag gått upp nästan tre kilon sen jag plussade och det känns sådär. Men men. Nästa vecka ska jag till MVC för hälsosamtal, jag hoppas jag får ut något av det och blir lite klokare.

    Linneaviola: Kul att du har hittat nåt som funkar för dig, jag tycker att GI fungerar fint det också, bara man sköter sig. Har du ökat motionen också?

    Flädersaft: Äsch vad trist. Förstår att det känns sådär...

    Jag mår sådär för tillfället. Illamåendet kommer mer och mer och jag är så himla trött. JÄMT. Känns som om jag bara vill ligga i sängen och sova hela dagarna...

  • Novia

    Här har det promenerats idag också. Men jag känner mig sååå seg varenda promenad. Försöker att vara nöjd med att jag har kommit ut åtminstone.

    Igår syndade jag. Jag har lovat mig själv att jag ska få smaka marabous sommarchoklad och igår råkade jag snubbla över den. Den var smaskig men jag är inte SÅ imponerad som tur är.

    Stora My: Visst är det lätt att fall ur sina nya vanor, men jag håller med att man känner direkt att man mår sämre av att fuska. Synd att det är så svååårt att stå emot!

    Flädersaft: Så länge mensen inte har dykt upp så finns det hopp. Brukar du vara regelbunden?

    PennyLane: Tackar!

    Vet ni, igår köpte jag en Gravid-tidning. Det kändes ju lite häftigt. Måste se till att gömma undan den om vi får besök bara.

  • Novia
    Fläder skrev 2009-07-19 12:41:06 följande:
    ååååh, har gått en så härlig promenad nu. Blev över en timme ute och i ganska rask takt också. Så nu sitter jag och slappar och funderar över vad man ska göra för middag och lunch idag. Har någon något tips?
    Vi ska göra limemarinerade kycklingspett till middag idag. Har inte testat det tidigare men hittade det i nån gammal veckotidnings-bantningsbok. Det är riktigt bra recept där, bland annat en lax man gör i ugn med fetaoströra på (blandar fetaost och creme fraiche i mixer till en röra). Det är riktigt mumsigt med en ordentlig sallad till!
  • Novia
    gemigsinnesro skrev 2009-07-19 21:55:41 följande:
    Hej på er!Hoppas jag får vara med här. Jag började vägen ner i vikt i början av året och vägde då 117 kg! Blev gravid i våras och beslöt då bara att försöka hålla vikten någorlunda genom graviditeten. Tyvärr fick jag missfall i v5+6 den 14/6 och efter lite tröstätande där ett tag beslöt jag att fortsätta försöka gå ner igen med förhoppning att snart bli gravid igen :). Idag väger jag 99.8 kg så det är ju inte tresiffrigt längre och det känns så himla skönt. Varje tappat kilo innebär ju bättre förutsättningar att bli gravid och må bra genom graviditeten. Nu har jag även PCOS så jag behöver nog lite pergotime hjälp med men kroppen mår ju bara bra av att tappa vikt också så jag kör på en dag i taget i väntan på + :)
    Välkommen och bra jobbat med vikten! Beklagar missfallet, hoppas det tar sig snart igen.

    Hur har du gjort för att gå ner i vikt?
  • Novia
    anli00 skrev 2009-07-21 05:46:37 följande:
    hej hej, en till som försöker få barn, med tyvärr en vikt som heter duga.Jobbar på´t och har sen maj gått ner 12 kg.precis haft ÄL, men är det nån som vet hur länge man har positivt utslag med tester?? eller är det olika från person till person??Fjärde dagen det är riktigt starkt nu....
    Hej och välkommen!

    Bra jobbat med 12 kg, och angående testerna så vet jag inte, men se till att sexa loss så länge de visar starkt.

    Inatt har jag drömt om sushi och friterade räkor precis HELA natten. Jag har gått på restaurang och ätit det, jag har öppnat egen restaurang och sålt det, jag har varit på marknad och beställt JÄTTESTORA friterade räkor (jag lovar, de var större än tallriken) och som sagt, heeela natten har det varit denna sushi och dessa friterade räkor. Håller jag på att bli helt galen tror ni?

    Annars mår jag ovanligt bra denna morgon, jag hoppas det håller i sig!
  • Novia

    Stora My skrev 2009-07-22 07:45:51 följande:


    Novianova: Gillar du sushi och räkor? Tänkte om du omedvetet längtar efter att äta det. Lustig dröm, men drömmar kan ju vara väldigt lustiga. =) Förresten, vilken vecka är du nu i?
    Jodå, jag gillar både och, och var dösugen på det dagen innan, men att drömma precis HELA natten om det. Men men.. friterade räkor är ju inte det allra bästa jag kan stoppa i mig direkt. Lite sushi kan jag tillåta mig dock... nångång...

    Jag är i v.7 nu, tiden går faktiskt rätt snabbt! Det går nog snabbare andra gången, man har mer att tänka på.

    Ikea vågar jag mig knappt in på under sommaren, jag passar på när det är lite mer lågsäsong, och gärna på udda tider så man har varuhuset nästan för sig själv.
  • Novia
    Päron1986 skrev 2009-07-22 11:10:51 följande:
    Hej! Nu har jag hittat hit igen.. har varit väldigt dålig på att sitta vid datorn ett tag, men tro inte att jag varit nyttig och upptagen för det! Jag har helt enkelt legat sjuk i sängen i 8dagar :(idag är de superfint väder men jag är fortf. hemma från jobbet i två dar till för å inte "ta ut mig" för jag har haft en illa virusinfektion.. tråkigt.. så min motion har gått åt h-e.. maten med, för vem orkar vara duktig då.. jag skäms.. Minns ni att jag skrev att jag slutat med chips iaf? fr.o.m idag ska jag inte dricka coca cola en enda gång innan jul har jag lovat mig!små steg i taget, chipsen saknar jag inte ens längre :)
    Åhh, stackare som varit så sjuk. Men bra gjort att sluta med chips och cola!

    Idag ska jag till BM på hälsosamtal ang min övervikt. Bad ju att få komma speciellt pga den så det ska bli lite spännande. Jag hoppas verkligen jag får ut något av det, ska försöka vara lite besvärlig annars så att jag får komma till en dietist och verkligen sätta upp någonslags plan. Förra graviditeten vägde jag lika mycket och INGEN påpekade min vikt, jag gick upp 20kg... Det vill jag inte göra igen.

    Promenaden för idag är avklarad, nu ska jag hoppa in i duschen!
Svar på tråden Vi som väger tresiffrigt, försöker gå ner i vikt OCH vill bli gravida! #2