• linamamman

    hemutredning för barn nr 2

    Är snart på gång med barn nr 2. Hur var er andra hemutredning? Lika omfattande som den första(nästan?). Vilka frågor ställdes? Hade varit skönt att få lite info...

  • Svar på tråden hemutredning för barn nr 2
  • Gnista

    Vi gjorde vår andra utredning samtidigt som vi träffades för att göra uppföljningsrapporterna (3 st ) för sonen. Det var enklare än första utredningen, socialen har ju redan hela historien fram tills vi blev en familj. Vi kompletterade men en berättelse om livet som familj (ca 2 sidor skriftligt) och träffades tre gånger med samtal om hur vi uppfattade familjelivet, vilka nya utmaningar som uppkommit för oss som par, vad vi hade för tankar om framtiden mm.

  • MammaSusan81

    Vi hade vår 3,dje utredare när vi gjorde vår 2,a utredning i jan-april i år (då de andra 2 slutat/bytt avdelning) & denna utredning var mer omfattande än vår första & fick till & med gå igenom hela vår bakrund m.m från 1,a utredningen trots att den info fanns, även varsitt enskilt samtal förutom 2 hembesök.
    Mycket fokus på vår dotter, varför vi vill ha syskon, hur länge vi kan vara hemma m.m.


    ♥ Astrid-06 ♥ Väntar 2,an BB inom 6v!
  • Mula69

    Vi träffade vår hemutredare (samma som tidigare) en gång, skrev nya referentbrev, nytt läkarintyg och godkände vår utredning. Klart!

Svar på tråden hemutredning för barn nr 2