lillvilda skrev 2009-07-26 17:06:27 följande:
tack för tipset då ska jag prova på de. jag googlar men återkommer om jag inte hittar receptet. Åh det låter så attans gott med alla cupcakes Jag visste väll att jag skulle få hjälp här
FL ! tack tack
Lemon youghurt cupcakes
12 stycken
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2.3 dl socker
1.1 dl smält smör (det ska vara avsvalnat)
1 ägg
1.1 dl vanilj yoghurt
2 tsk citronskal (jag hade inte de)
3 msk färskpressad citronjuice
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Mixa socker, smör och ägg i en annan tills smeten är jämn och fin.
Tillsätt youghurt, citronskal och juicen, vispa tills det är jämt och fint.
Tillsätt mjölblandningen , vispa till en jämn smet.
Häll i cc formarna,
In i ugnen i ca 22-25 minuter
Fluffy white frosting
1 cup strösocker (ca 2,3 dl)
1/3 cup vatten (ca 0,8 dl eller 5,3 msk)
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
1. Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen.
2. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna (var extremt noga med att inga gulor kommit med) och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
3. Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång). Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, ca 10 min.