Inlägg från: astalacasta |Visa alla inlägg
  • astalacasta

    Ostsås! vad för ost??

    Nej, hushållsost hör definitivt inte hemma i sås, inte någon annanstans heller om du frågar mig...

    Det ska vara helfet ost, 28% eller mer, och gärna lagrad. Vilken ost du tar beror på vilken smak du föredrar. Min favorit är också prästost. Cheddar, herrgårdsost och svecia funkar också bra.

  • astalacasta

    grön banan skrev 2009-07-27 23:27:43 följande:


    Finns riven ost i affären som har 17 procents fett. Beror på sorten mer än fetthalten.
    Bara för att det finns så betyder det ju inte att det smakar bra...
  • astalacasta

    grön banan skrev 2009-07-27 23:30:07 följande:


    Nej, men ts problem var inte smaken vad jag förstår.
    Frågan var väl "vilken sorts ost använder jag bäst till ostsås"? Ursäkta mig om jag inbillar mig att "bäst" i matlagningssammanhang innebär att det ska smaka så bra som möjligt...
  • astalacasta
    bellanbus skrev 2009-07-28 12:31:16 följande:
    Jag brukar köra riven Gouda...det är såååå gott!!!
    Gouda är en ost som jag aldrig har förstått poängen med. Den smakar ju inget, eller?
Svar på tråden Ostsås! vad för ost??