Inlägg från: Hattifnatt |Visa alla inlägg
  • Hattifnatt

    Hey Jude 15

    Nej men Tili, så fruktansvärt!

    Den judiska seden med shiva är så mycket bättre än det mer svenska hålla-sig-borta-och-inte-störa många gånger, tycker jag. Just att finnas, att fixa mat, ta med barnen ut, att låta den förlamande sorgen få ha sin tid i visshet om att andra bär de praktiska delarna.

    Det finns f ö en bok, "En stor och en liten är borta", som handlar om en lekterapi med en treårig pojke vars mor och lillebror omkommit i en bilolycka, och som just berör hur små barn hanterar sorg och hur de bearbetar den gradvis och på ett annat sätt än vuxna.

  • Hattifnatt

    Jisses vad det blåser här idag, trodde aldrig jag skulle ta mig fram med cykel till jobbet i morse!
    Men fina lår kommer jag att få om det fortsätter - beach 2010 here I come! .-D

    Elinors mamma, någon som vet hur hon har det nuförtiden?

    Tili: tänkte så mycket på dig och dina vänner i går, så fruktansvärt det är för alla inblandade! Och just för små barn att mista en förälder så...jag har aldrig varit rädd för att dö innan jag fick egna barn, men nu kan jag få ångest vid tanken på att inte alltid finnas här för dem.

  • Hattifnatt

    Just hemma från MeandI-party hos Fajga - kunde ju börjat bättre, jag hade tagit fel på tiden .....men vi hann ändå och dottern fick shoppat den hett eftertraktade ljusblå tröjan med hjärtan
    Och så har hon bestämt sig för att 1) hennes mamma måste lär sig baka kladdkaka som är lika god som Fajgas och 2) vi skall ha en likadan katt som Fajga har

    Och så harvi varit i stallet och dottern stolt erövrat " vita-hästen-märket" och sonen påbörjar märkestagning för bronsmärket.

  • Hattifnatt

    Så skönt att hantverkarna snart är klara Chaia, hoppas det blev riktigt bra och att ni är nöjda ( både med arbete och med slutpriset!)
    Flyttar ni tillbaka i dag hela familjen?

  • Hattifnatt

    Elims: ha ha , jag höjde allt på ögonbrynet där när jag såg att du efterlyste recept med bacon
    Jag har inte använt Hälsans köks vegebacon så mycket, mer än till någon omelett. Tycker ni den är bra?

    Vad skall ni äta på Rosh Hashana ( nyåret)? Någon som provat kycklingen med aprikosmarmelad i den svenska judiska kokboken?

    Och strössel är alltid succé! Dottern lagade en kladdkaka som vi fått recept till av Fajga i fredags eftermiddag, och det var drivor med strössel i olika färger och en mycket belåten dotter!

    Hur gör man f ö med matlagning när det är en yom tov ( helgdag) i två dagar som inkluderar sabbaten, får man laga mat dag två eller gäller fortfarande sabbatsvilan?

    Nu jobba lite till

  • Hattifnatt

    Elims: då kör jag på kyckligen, en lät god på receptet
    Gör du din gefiltefish själv eller köper du den färdig?

    Tack också för svaret på frågan - lagar du all mat i förväg? Det blir ju mer av en helgkänsla om man kan vara helt ledig från köksbestyr.

    Här är det också märkligt sommarväder, jag och sonen var bortbjudna på plastparty i går em ( inte min grej egentligen, barnkläder är mycket roligare ) men och promenerade hem klockan sex på kvällen i t-shirt/utan jacka.

    Tutim: hur gick det med din tentamen, blev du gk till slut, dvs var det en felskrivning? Och hur går det för dina vänner och för er alla efter den fruktanvärda olyckan?

  • Hattifnatt

    Fajga

    Får allt ge mig på gefilte, helt enkelt Vad använder ni för fisk, brax eller gädda hör inte riktigt till det jag brukar ha tillgång till så där dagligdags.

    Hur kan kycklingbuljong vara parve?

    Tili: jo visst menade jag dig Så surt att de har så begränsade öppettider, kan du inte maila dem och fråga?

  • Hattifnatt

    Nej Elims fortsätt gärna
    Hur var det med parve kycklingbuljöng? *fantasilös Hattifnatt undrar vidare*

    Morotssalladen åter kanongod! Var köper du torkade tranbär?

Svar på tråden Hey Jude 15