Inlägg från: levandecharader |Visa alla inlägg
  • levandecharader

    Fransyska

    Snälla hjälp mig nu, genom att skriva ner era godaste recept/tips
    på vad man kan göra med fransyska?!

  • Svar på tråden Fransyska
  • levandecharader
    lövet2 skrev 2009-08-19 16:39:21 följande:
    Fransyska är något som behöver koka länge för att bli mört. Min favorit:Smält en klick margarin i en gryta, och lägg i hackad lök (på låg temperatur). Då kokas den mjuk.Skär köttet i tärningar, ca 1x1 cm. Bryn i omgångar om du gör på mycket kött, och häll över i grytan. Krydda köttet med salt, vit- och svartpeppar. Häll lite vatten i stekpannan och skrapa ur den, och häll det sedan i grytan efter varje stekomgång. När allt kött är stekt, så stänk på lite soja (äkta kinesisk). Vräk i ketchup, på 7-8 hg kött brukar jag ta ett halvkilo ketchup ungefär. Häll i mer vatten om köttsåsen verkar bli för tjock. Koka i ca 2 timmar under lock. Kan smaksättas med ett lagerblad före serveringen, men personligen avstår jag från det.Spagetti till, och en sallad som passar till är apelsinsallad: Apelsinbitar och isbergssallad - ingen salladskrydda eller annan smaksättning.
    Tack, det lät intressant
  • levandecharader

    Tack allihop för alla smaskiga förslag

    Ang porterstek, är det outspädd svartvinbärssaft som gäller?

Svar på tråden Fransyska