• Mysen

    zonterapi mot barnlöshet?

    Är det någon som har provat zonterapi mot barnlöshet? Är det någon som kan tipsa om en bra zonterpeut i Stockholm?

  • Svar på tråden zonterapi mot barnlöshet?
  • ohmydarling

    Jag har provat det, en behandling på ca 5-6 gånger över 2 cykler. Det gav inget resultat för mig tyvärr.

    Lycka till!

  • sajsoj

    Jag har också provat! Efter 2 års förök (ett missfall efter ca ett halvår). Så provade jag zonterapi, fick behandling en gång i veckan i en månad. Blev gravid månaden efter!!! :) Har sen fått två barn till och båda gångerna på första försöket , helt otroligt!
    Kan tillägga att den gjorde svinont med zonterapin och hon som gjorde den sa flera gånger att det verkade som att jag hade någon blockering i livmodern, hon frågade även om jag hade spiral flera gånger. Vilket jag inte hade då.....

    Slutsats!!!! Kör hårt med zonterapin! Tack vare den har jag tre underbara barn :)

  • Mysen

    Då ska jag prova det! Om inte annat är det väl ganska avslappnande och det är ju alltid bra.. Hos vem gick du? Var det i stockholmstrakten?

  • Cat79

    Min mamma har en bok om zonterapi och är självlärd så nu gör hon det 1 gång/vecka, lite billigare o bra att kunna göra det när det passar. Jag har läst att vissa par gör det på varandra med hjälp av böcker. Det är givetvis bättre att gå hos någon proffessionell men jag hoppas mamma hjälper mig. Tror man på zonterapi eller akupunktur så tror jag att det funkar förr eller senare.

  • Jennie1987

    Jag tänkte dela med mig lite här, jag tycker absolut att du ska ge zonterapi en chans!
    Jag har gått på fyra behandlingar, och känner verkligen att kroppen reagerar/t!
    Hon som jag går hos blandar dessutom in Cranio sakral terapi i zonterapin, som tydligen ska vara bra för att "få igång kroppen". Jag har bara positivt att säga om detta, jag längtar alltid till nästa behandling! Men ge inte upp efter första gången, utan ge det lite tid.
    Och som någon annan skrev så kan det göra lite ont när hon kommer åt vissa punkter, men det känns samtidigt skönt att "hitta problemen" så hon kan massera bort blockeringarna.
    Jag har inte testat graviditetstest ännu, tänkte vänta ut det lite till...

    Hoppas du hittar någon i ditt närområde som kan hjälpa dig med detta!
    Lycka till!

  • Mysen

    Tack för era svar! Jag har hittat en zonterpeut som verkar bra och var där första gången igår! Det gjorde verkligen jätteont på de ställen som har med fertiliteten att göra!! Andra ställen kändes knappt alls... Så tror benhårt på det här, ska gå regelbundet en gång i veckan framöver. Var väldigt avslappnade också trots att det gjorde ont..

    Jenni1987, vad är Cranio sakral terapi?

  • Jennie1987

    Vad roligt att du hittat någon som kan hjälpa dig med zonterapi!

    Oj, cranio sakral är ungefär detta:
    Ryggmärgsvätskan som finns i hjärnan och ner i ryggraden osv har en "puls" som vibbrerar med hjälp av energier i huvudet.
    Det kan bli blockeringar i flödet, och det kan yttra sig i smärta och/eller hormonrubbningar. Så då kan den som utför behandlingen känna på olika ställen på kroppen om det finns blockeringar, och om hon hittar någon så kan hon "hjälpa" kroppen att rätta till det. Det känns riktigt konstigt, och efter första behandlingen mådde jag fruktansvärt!!! Men det har bara blivit bättre och bättre.
    Så hon som jag går hos ger mig en blandning mellan zonterapi och cranio sakral, för det ska tydligen vara bra. Och cranio sakral hjälper typ kroppen att "självläka".
    Så jag tror stenhårt på detta, jag tror inte att jag hade haft så häftiga reaktioner i kroppen om inget händer?
    Jag har även blivit rekommenderad att dricka kamomillte, som lugnar och är bra (i mitt fall) mot mensrubbningar.
    För hur som helst så tror jag att man spänner sig och funderar mycket undermedvetet också om barnagörandet.
    Förlåt om det blir luddigt detta, men jag tror verkligen på detta :)
    Lycka till med zonterapin, och kom ihåg att ge det flera chanser, så att du inte slutar efter två gånger, kroppen måste få en chans att hinna med och fatta vad som händer.
    Vi får hålla tummarna för varandra genom alternativ vården djungel, för det är verkligen en hel värld som man inte vetat om!
    Kram

  • Mysen

    Tack för din förklaring Jennie1987 om cranio sakral. Det låter spännande!! Jag frågade zonterpeuten om det och hon visste vad det är men inget hon gör tyvärr... Jag har också börjat med att dricka kamomillte..

  • Jennie1987
    Mysen skrev 2009-11-09 20:53:52 följande:
    Tack för din förklaring Jennie1987 om cranio sakral. Det låter spännande!! Jag frågade zonterpeuten om det och hon visste vad det är men inget hon gör tyvärr... Jag har också börjat med att dricka kamomillte..
    Ja, det är riktigt spännande!
    Jag ska alldeles strax gå på behandling, zontrapi/cranio sakral.
    Förra veckan kände hon inga blockeringar, så nu "kör vi på", och hoppas att det ska gå vägen!
    Ja, kamomillte ska tydligen vara jättebra! Tur att det är gott också :)
    Stort lycka till! :)
Svar på tråden zonterapi mot barnlöshet?