• Mollly

    Friterad schnitzel

    Hur gör man friterad schnitzel hemma om man inte har en fritös? jag vet att en gamal kompis till mig gjorde i vanligt stekpanna. men minns inte hur. någon som har något tips?

  • Svar på tråden Friterad schnitzel
  • versan

    Hejja! Är det dom färdig frysta snitschlarna som du vill steka/fritera.

    Så här gör vi med dom.
    Stekpanna med ca 3mastkedar Olja i & en klick smör i sen steker vi snitchlarna i olje/smörblandningen tills dom får en gyllenbrun yta som är knaprig.
    Lägg i snitchlarna först när allt smör har smält och det är ordentligt varmt i stekpannan.
    beroende på hur många snitchlar du lägger i så kan det häna att man måste fylla på med olja eller smör.
    Vi saltar & pepprar med lite citronpeppar eller vanlig pepppar på under stekningens sista fas.
    Låt sedan rinna av lite på ett papper innan servering.
     

  • versan
    versan skrev 2009-08-27 12:06:55 följande:
    Hejja! Är det dom färdig frysta snitschlarna som du vill steka/fritera.Så här gör vi med dom.Stekpanna med ca 3mastkedar Olja i & en klick smör i sen steker vi snitchlarna i olje/smörblandningen tills dom får en gyllenbrun yta som är knaprig.Lägg i snitchlarna först när allt smör har smält och det är ordentligt varmt i stekpannan.beroende på hur många snitchlar du lägger i så kan det häna att man måste fylla på med olja eller smör.Vi saltar & pepprar med lite citronpeppar eller vanlig pepppar på under stekningens sista fas. Låt sedan rinna av lite på ett papper innan servering. 
    haha... slirade på tangenterna Matskedar ska det stå.
  • Mollly

    Nej det är inte dom färdiga. Någon speciell olja?


    versan skrev 2009-08-27 12:06:55 följande:
    Hejja! Är det dom färdig frysta snitschlarna som du vill steka/fritera.Så här gör vi med dom.Stekpanna med ca 3mastkedar Olja i & en klick smör i sen steker vi snitchlarna i olje/smörblandningen tills dom får en gyllenbrun yta som är knaprig.Lägg i snitchlarna först när allt smör har smält och det är ordentligt varmt i stekpannan.beroende på hur många snitchlar du lägger i så kan det häna att man måste fylla på med olja eller smör.Vi saltar & pepprar med lite citronpeppar eller vanlig pepppar på under stekningens sista fas. Låt sedan rinna av lite på ett papper innan servering. 
  • silverhjärta

    När vi gör schnitzel tar vi kalvschnitzel och doppar i ägg sedan mjöl och sist ströbröd. Fyller stekpannan till hälften eller så mycket man vågar med olja. Vilken olja är jag inte säker på men det ska väl gå bra med vilken som. Se till att det är riktigt, riktigt varmt innan du lägger dit köttet. Låt fritera tills det ser bra ut. Går ganska snabbt innan det blir lite för mörk yta.


    Don´t drink and derive!
  • versan
    silverhjärta skrev 2009-08-27 12:10:40 följande:
    När vi gör schnitzel tar vi kalvschnitzel och doppar i ägg sedan mjöl och sist ströbröd. Fyller stekpannan till hälften eller så mycket man vågar med olja. Vilken olja är jag inte säker på men det ska väl gå bra med vilken som. Se till att det är riktigt, riktigt varmt innan du lägger dit köttet. Låt fritera tills det ser bra ut. Går ganska snabbt innan det blir lite för mörk yta.
    Vi gör likadant med färska snitchlar.
    Men vi kryddar efteråt.
    serveras gärna med aromsmör till. :-P

    OBS! Fyller du mycket olja i stekpannan så kan det skvätta och fräsa.
    Glöm ej att ha ett lock till pannan om du skulle behöva.

    ps)
    Torka snitchlarna innan så dom är torra innan du pannerar dom.
    så skvätter det mindre.
  • versan
    Mollly skrev 2009-08-27 12:10:17 följande:
    Nej det är inte dom färdiga. Någon speciell olja?
    Vi använder Olivolja eller rapsolja all olja går nog bra.
    ska du fritera på riktigt så tillsätt inge smör.
  • Mollly

    ok. hoppas jag lyckas. men det verkar ju inte så svårt tack för tipsen

Svar på tråden Friterad schnitzel