• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • Tezzan1981

    Lady Dahmer skrev 2009-12-02 08:38:22 följande:


    en liten rolig fotnot: när jag var hos barnmorskan förra veckan så visade mitt urin utslag på ketoner. Jag vet inte egentligen vad det betyder. Men hon sa att det berodde på lågkolhydratskosten. och då hade jag ändå, samma dag tryckt i mig mer kollisar än vanligt (pga illamående) --- dock inte lika mycket som innan lchf, men ändock lite för mycket.
    du kan vara i ketos även kring 100 gr om dagen så....
  • MamiAmanda

    Mayasmamma och Tezzan1981

    Tack för era svar... Jo ivrig är jag allt! Och jag kanske borde vara nöjd med två kilo på två veckor. Att det bara är vatten i början, känns ju som ett slag i magen. :( Men säkert sant. Vill ju verkligen bränna fett i snabb takt, och det NU!

  • MamiAmanda

    Får jag fråga om någon har erfarenhet av detta: Om jag skulle fortsätta skippa potatis, ris, bröd, och vanligt socker/sötningsmedel. Minska på fettet (Kanske äta 50-100 gram om dagen) och äta mig mätt på både frukt, grönsaker och fett. Men äta max två frukter per dag. Vad tror ni händer då?

  • Muminski

    Tezzan, jaaa jag är förvånad själv Jag dricker en hel del vatten och kaffe under dagen och känner inte mig hungrig förrän vid 17 tiden. Men dagar jag är hemma och pluggar är jag mer hungrig än dagar i skolan... kanske beror på att kylskåpet finns inom räckhåll och att man inte är upptagen hela tiden?

    I dag hade jag inga ägg så det fick bli kycklinggryta till frukost vid 10 snåret. Ja det funkade det med.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Hägris
    Tezzan1981 skrev 2009-12-01 23:14:27 följande:
    anna apelsin skrev 2009-12-01 22:32:25 följande: största problemet skulle jag säga är nog inte att du går upp...utan snarare hur fruktansvärt dåligt du mår när du går ur ketosen. känns som bakfylla typ, illamående och dålig mage. de få gånger jag fuskar så kan jag bara äta en viss mängd vet sedan att jag kommer att må dåligt hela nästa dag. kan tex äta max en rad marabouchoklad.....sedan är det kört. så om du fuskar fredag kan det ta hela helgen innan du är på banan igen....och dagarna efter så kommer du dessutom att ha ett ökat sug innan du kommer in i ketos igen...
    Jag håller med, jag börjar oxkså må fruktansvärt dåligt och känner mig jättebakis när jag fuskat.
    Nåt kul, fyndigt och smart!
  • The Kittycats
    Lady Dahmer skrev 2009-12-02 08:38:22 följande:
    en liten rolig fotnot:när jag var hos barnmorskan förra veckan så visade mitt urin utslag på ketoner. Jag vet inte egentligen vad det betyder. Men hon sa att det berodde på lågkolhydratskosten. och då hade jag ändå, samma dag tryckt i mig mer kollisar än vanligt (pga illamående) --- dock inte lika mycket som innan lchf, men ändock lite för mycket.
    För mig med när jag var hos läkaren i fredags, men jag orkade inte förklara om min kost då. Men sedan sa de inget mer om mina ketoner så...

    Varför kollar man efter ketoner, alltså vad kan det påvisa om man skulle ha det men inte äter LCHF?
  • L J K

    Hallå på er! Hur går det för alla? Här går det bra . Idag ville gubben ha pizza, är det ok för mig att äta en kebabsallad?

  • L J K

    Läste nu i en "lchf" blogg jag följer att kebab kött innehåller mjöl så det va ju inget alternativ för mig då . Men en västkustsallad kanske? Men räkor musslor och krabba funkar väl bra?

  • L J K
    yuzz skrev 2009-12-01 23:08:11 följande:
    L J K skrev 2009-12-01 22:19:20 följande:
    Det är lätt, du tar 25-50 gr smör i en bunke och slår på 2 1/2 dl kokande vatten medans du vispar med en stavmixer, kläcker i två ägg medans du fortfarande vispar sen så tar du i den smaksättningen du vill ha kakao eller kaffe pulver tex. Men tycker du om starkt kaffe kan du hälla på nybryggt varmt kaffe istället för vattnet.Lätt som en plätt och som sagt väldigt mättande. Bra även till frukost om man inte orkar göra ordning något annat. Förresten jag tar 50 gr smör
    Gjorde ägg mjölk igår, va helt ok men smakade bätre idag när det ståt i kylen över naten. Hade till kaffet imorse . Tog ett glas igår kväll men då smakade det mest smör. Blandade i lite kanel.....
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.