• sasssyy

    LCHF en sekt?

    Lady Dahmer skrev 2009-10-01 14:14:44 följande:


    tja. deras utbildningsstandard är ju lägre än vår, hur många proffesorer kommer från dessa folkslag??? *S*

    Rent genrellt så har också dessa folkslag mycket lägre medellivslängd än vad vi som äter mer varierat har.. men det är ju också ett vanligt angreppssätt att ta till. Eskimåerna nämns ju som förnämligt exempel i mycket av den litteratur som LCHF-rörelsen ger ut... visste du att en eskimå har en medellivslängd på 48 år och över 50% av den vuxna befolkningen har alkoholproblem?? Vill du fortfarande leva som dem.. är inte en rättvis jämförelse på något vis men det var du som drog den.

    Hel konkret bara... ni har hittat ett sätt att leva.. thats fine with me... men varför klarar ni inte av att man ifrågasätter??

    Man ska alltid vara kritisk, man ska alltid ifrågasätta ni behöver inte hugga vilt åt höger o vänster så fort man säger att man inte gillar det ni följer. Acceptera och backa bara..
  • sasssyy
    bakeacake skrev 2009-10-01 14:18:29 följande:
    kolhydrater skulle de stå.. slank lite på tangenterna..
    ät en sockerbit så darrar du inte så *S*
  • sasssyy
    linjes skrev 2009-10-01 14:19:37 följande:
    Du har den erfarenheten att det inte fungerar på dig,jag har provat massa dieter som inte funkar för mig och jag sitter inte påstår att dom dieterna är sekter för det.. O för övrigt så var inte kommentaren menat åt dig personligen men tog du åt dig är det inte mycket jag kan göra åt saken Jag mår bra av lchf,jag går ner i vikt jag blir piggare, allert...Jag dikterar inte åt andra att börja med lchf jag gör detta för min skull efter mycket tänkande, läsande så bestämde jag mig för att pröva och jag är medveten om att det inte fungerar för alla...
    JO men det är det jag menar.. det funkar för en del och det kanske till och med är JÄTTEBRA för en del.
    De flesta av oss har testat "det mesta" och jag säger inte att ALLA LCHF:are är med i "sekten" men det är en otrolig rusch och hype kring det och faktiskt så är det många som stämmer in på de punkter som TS radar upp i sin start... och DET är skrämmande.. tycker jag. det handlar ju för fan bara om mat...

    Att du blir piggare och mer allert beror på medicinska orsaker som nämns i de länkar jag skrev in ovan... men det är okej om du inte vill läsa och ta till dig. du lever ditt liv på ditt vis .
  • sasssyy
    bakeacake skrev 2009-10-01 14:21:37 följande:
    har precis ätit 3 stycken äpplen från mitt träd.. så mer socker behövs nog inte.. :)
    åååh vad avis jag blir.. längtar så tills mina träd bär frukt.. blir nog inte än på ett tag, planterade dem nu i höst...
  • sasssyy
    Gurkan skrev 2009-10-01 14:25:36 följande:
    Jag skulle vilja lägga till en punkt... - Bli missionär och fräls världen! De allra flesta på dieten ska för eller senare försöka övertyga sin omvärld varför just LCHF är det absolut bästa. De flesta vägrar att se att det finns människor som mår sämre av att äta mycket animaliskt protein och mycket fett. Och det är det jag fullkomligt hatar. Jag struntar fullkomligt i om du går på banandieten eller LCHF, det är ditt eget val men försök inte omvända mig eller din omgivning som inte är intresserade det kommer bara öka på vårt motstånd mot alla som äter LCHF.
    EXAKT!

    De verkar INTE acceptera att man faktiskt kan må lika dåligt och SÄMRE av deras diet än vad man gör av att äta kolhydrater...Visar man läkarintyg på det så kanske det backas något. men tyvärr har jag trots läkarintyg på att jag inte böra äta sådan kost fått höra att jag "inte vill gå ner tillräckligt mycket utan vill ligga kvar i kolhydratberoende"..
  • sasssyy

    M C skrev 2009-10-01 14:31:20 följande:


    Men serru vännen, nu har du gått på en dundernit! Samma nit som typ hela sveriges befolkning hade gått på. *pekar finger på av spannmålsindustrin köpta forskare* Hur gjorde vi i de 40 miljoner år vi INTE åt kolhydrater? Vi har odlat i 9000 år, på den tiden utvecklas man inte alls i evolutionens ögon. Hjärnan lever på fett med, bevisligen eftersom vi är MÅNGA som inte äter kolisar överhuvudtaget och ändå upplever att vi blir piggare och jämnare i humöret. Vi är så finurligt byggda att kroppen använder fettet till energi - särskilt i hjärnan - det är även därför vi lagrar fett när det finns snabba kolisar att tillgå. Fett är en SUPERBRA energikälla. Låååååångsam, mättande och god.(för oss, inte möss )
    Vi dog tidigt i diverse bristsjukdomar vilket utgrävningar och undersökningar av gamla skelett visat på.

    Dessutom det argumentet har jag för mig att tre kostproffesorer strimlade i ett tv-program för inte så länge sedan, för det är ju inte enbart i spannmål vi finner kolhydrater. bär och frukt har alltid funnits..

    men men.... jag får väl lägga mig ner och dö då eftersom jag inte kan äta den kost ni förespråkar.
  • sasssyy

    men det är ju också så att INGEN av de rörelser som klassas som sekter skulle själva ställa sig upp och säga "Jo men visst är vi en sekt".... sååå...

    Ang vad vi levde på... fisk, bär, frukt, och kött. Och dog före 30 års ålder TJOOHOO

  • sasssyy

    M C skrev 2009-10-01 14:42:41 följande:


    Rössner Paulun och vem mer? Du vet väl att de har egna vinstintressen?
    Paulun står ju på er sida.. och om ni tror att Annika Dahlqvist inte har ett vinstintresse i detta så är ni ju naiva.. jag såg henne på bokmässan.. hon hade dollartecken i ögonen för varje bok hon signerade..
  • sasssyy

    Och det finns ju vissa som har svårt att skilja på sak och person också... och då menar jag INTE TS..

    Men som sagt eftersom jag inte har gallblåsa och inte vill gå omkring med ständiga gallstaser så är det väl bara för mig att lägga mig ner och dö... eftersom jag inte kan, vill eller får följa LCHF..

  • sasssyy
    Gurkan skrev 2009-10-01 14:46:32 följande:
    M C skrev 2009-10-01 14:41:56 följande: Eftersom jakt och fiske inte var den mest pålitliga källan av mat levde man även på nötter, frön, rötter, bär, frukt och så vidare. Som innehåller en hel del kolhydrater. Många av våra vilda djur var och är dessutom ganska fettsnåla.
    Om man inte räknar vildsvinen uppe vid Sisjön som blivit matade med winerbröd och frallor... men...de levde ju inte på den kosten då.. på stenåldern liksom
Svar på tråden LCHF en sekt?