• sasssyy

    LCHF en sekt?

    Jag håller med TS... jag har själv överviktsproblem och jag är LESS på att man startar trådar för att peppa varandra att gå ner i vikt, eller skriver i sin blogg om det och så kommer det LCHF:are in... om man då skriver "tack men nejtack"..s å krävs man genast på en förklaring till varför man inte är intelligent nog att förstå att just deras metod inte fungerar på just mig.. Hela mitt liv blir helt annorlunda om jag bara börjar att tillbedja Dr Fett och helga maten de äter

    MEN om jag sen förklarar att jag inte vill få gallstaser så får jag förklaringen att "lite ont i gallan kan man få i början men man vänjer sig och kroppen ställer in sig på fettintaget".

    Att jag sen ätit i stort sett enl deras bibel hela livet och min galla fettat igen sig helt av grus så pass att jag idag inte har en galla... respekteras inte.

    Man får tydligen BARA starta trådar om man vill ha input av LCHF:are... jag har startat trådar där jag i starten skrivit att jag inte kommer att bemöta LCHF-argument, jag ska inte ens behöva motivera till varför jag INTE är intresserad av den dieten, det är MITT val... men då får jag mail i inboxen där jag blir totalt idiotförklarad av folk som är frälsta av "religionen".

    Det lustigaste i det hela är att de flesta som skriver och berättar hur bra dieten är väger själva mer än vad jag gör i mitt ugångsläge.. så det ser ju lovande ut.... NOT

    JAG har sagt flera gånger att jag tror visst LCHF kan funka... på en del... på andra inte. Kroppen är inte en o samma hos alla och allt funkar inte på alla. Det bevisar ju medicinsk vetenskap om och om igen...

    Ni som gillar LCHF kan ju hålla er på er kant och tillbedja dr Fett. Det är helt okej med mig.. bara ni slutar att försöka "frälsa" mig och de som inte är intresserade...

  • sasssyy
    bakeacake skrev 2009-10-01 13:03:41 följande:
    Amen sister! *höjer händerna mot himlen*
    *S*

    Vad det hela går ut på är ju inte hur bra dieten är eller ej.. utan vår fria vilja att välja att INTE följa dieten.. Som TS sagt.. före LCHF fick sina framsteg så gick det bra att gå ned i vikt, detta är bara en av många metoder på marknaden men de punkter som TS radar upp i starten är skrämmande och det stämmer faktiskt på LCHF-rörelsen..d et stämmer INTE på viktväktare, pulverbantare, eller andra viktrörelser..

    Denna aggression om man säger att man inte är intresserad, om man säger att man inte gillar maten eller inte KAn äta den och att det ALLTID vänds till att jag ska sitta och försvara och rada upp hela mitt livs medicinska historia för er för att ni ska backa och släppa argumenten..... det stör mig.. säger jag bara att jag "kan inte" pga vissa orsaker... jag VILL inte heller.. tycker maten är skitäcklig som LCHF kör med.. gillar inte grädde, har svårt för smör och det finns ingen idiot i världen som kan få mig att tro att jag blir fet av potatis...
    Låt mig äta det jag gör.. visst har ni rätt i EN sak.. att man blir fet av socker också, att det lagrar energi. men måtta i allt är nog ändå det bästa..
  • sasssyy
    Maddisen80 skrev 2009-10-01 13:11:05 följande:
    sassy och ts hur gamla är ni egentligen ?`4 år eller ? ni bete er som det
    det var ju en konkret kommentar.. jag är 36 och jag beter mig inte alls illa. Jag bemöter de människor som försöker frälsa mig och världen med en diet jag inte är intresserad av.

    Här inne får man helt klart inte kritisera LCHF för då får man dylika kommentarer som du skrev här. Det bevisar ju bara att vi har rätt i våra antaganden att det är en starkt sammansvetsad grupp som agerar med taggarna utåt så fort man angriper eller kritiserar.

    Varför får LCHF:are sitta och se ner och kritisera hur vi väljer att försöka gå ned i vikt men vi får inte ifrågasätta eller kritisera något kring LCHF?
  • sasssyy
    bakeacake skrev 2009-10-01 13:16:34 följande:
    så gammal att ja inser vad som är bra för MIG och inte.... :) men på de du skrivit så ser man ju att du är en LCHF frälsare..
    Det var min tanke också.....
  • sasssyy

    Lady Dahmer skrev 2009-10-01 13:23:20 följande:


    skillnaden är antagligen att ni inte provat lchf och vi har provat de gamla vanliga sätten. (nu generaliserar jag givetvis)??? De flesta som kommer med en massa kritik gentemot lchf har ingen kunskap i ryggen. De har inte tagit reda på vad dieten egentligen handlar om, de forskningsresultat som stödjer den och de bristande resultat som stödjer livsmedelverkets rekommendationer. Många av oss som är lchf'are har däremot ägnat massvis med tid till att efterforska och läsa på om hur kroppen funkar och framförallt hur lchf funkar.
    Jag har läst fysiologi, näringslära och biokemi.. anser ändå att LCHF är att dansa på gränsen till vad som är hälsosamt leverne... och återigen.. skit samma varför men jag förstår inte varför jag ska behöva dra upp hela mitt livs historia för att få (vissa) LCHFare att begripa att jag ALDRIG kommer att leva efter den metoden igen... jag åt nämligen ganska exakt efter LCHF under de första 15 åren i mitt liv och jag VET vad det kan bli för skador.. men det lyckas LCHFare alltid vifta bort med en massa rapporter som inte är godkända och publicerade och som inte är statistiskt säkerställda...

    SÅ här är det... ni som vill leva efter LCHF gör det... blir vi intresserade så hör vi av oss och frågar... men hela "hallelulja-grejen" kring det skrämmer faktiskt mig, såg det på nära håll på bokmässan dessutom...

    OM det nu vore så himla sensationellt så kan man ju undra varför det har dröjt till år 2009 innan man upptäckte det (eller 2007 el när det nu var det hittades på)

    Det spelar liksom ingen roll hur väl pålästa ni är.. det är Jehovas också när de plingar på här men jag tror inte på samma sak som dem iaf..... Fattar ni?

    Jag har massor med vänner och bekanta som kör eller har kört LCHF och så länge de håller sig från forum på nätet och Annika Dahlqvists blogg så är de helt okej att umngås med.. men sen knäpper något till när de börjar ägna sig åt frälsningsturné

    Jag tror inte på LCHF som sådant varför jag (eller någon annan) ska behöva motivera det är för mig respektlöst och därmed bemöter jag tillbaka med samma respektöshet. Jag har inte lust att sitta och berätta om dödsfall pga denna dieten, akutresor till sjukhus pga denna diet för alla.. jag vill inte...och respekteras inte det i de ev trådar JAG startar ang viktminskning... då hugger jag. Sen vad ni gör och vad ni vräker i er och hur det är upp till er.
  • sasssyy

    Tyvärr kunde jag inte kopiera bättre men det är från ett undervisningsmaterial om just "modedieter" som en dietist _Sussi Gustavsson _ gjort

    Metabola effekter av svält
    (eller kolhydratbrist)
    Muskel- och leverglykogen tar slut efter 24
    timmar
    Muskler förbränner fett
    Ketonkroppsbildning ökar kraftigt
    Katabolism av muskelprotein (eller protein
    från kosten) för glukoneogenes
    CNS ökar användning av ketonkroppar ?
    behovet av glukoneogenes minskar
    Muskler och annan vävnad förbränner i ökad
    utsträckning ketonkroppar
    Är ketos farligt?
    Möjliga negativa effekter:
    - minskat mineral-(kalcium) innehåll i skelettet
    - förhöjda kolesterolvärden
    - njursten
    - utveckling och funktion i hjärnan
    - minskat välbefinnandet
    - sämre avgiftningsförmåga pga glykogenbrist i
    levern
    - risk för hypoglykemi
    - sämre muskelfunktion (akuta snabba rörelser)

  • sasssyy

    Nu vet jag ju vad den allmänna uppfattningen om Livsmedelsverket är hos LCHF:are men
    www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/Studier-om-kolhydrater-GI-och-risk-for-hjart--och-karlsjukdomar/

    diabetolognytt.se/detta_nummer01-2005/artikel17.html

    Den var även intressant och den pekar ju på det här med euforin som folk känner när de börjat med LCHF och det visar också på att TS inte alls har fel i sitt sektantagande eftersom det finns biologiska bevis på att man faktiskt i o med ketosen hamnar i ett "lyckorus" som dövar hungerkänslorna och gör en avtrubbad... låter det fortfarande som en bra diet??
    Nää i mina öron låter det fortfarande lika korkat.. men som sagt. ni äter vad ni vill, bara ni låter mig äta vad jag vill.

  • sasssyy
    hilah skrev 2009-10-01 14:02:01 följande:
    Det är bara att titta i alla LCHF trådar så ser du vad som händer när hjärnan inte får tillräckligt med kolhydrater Nej, jag skämtar bara. Men i länken jag gav dig fanns information om vilka institutioner som utförde studierna. Kan ge dig fler länkar om dessa inte räcker.


    En killkompis till mig sa att "det är inte så konstigt att alla modeller är så korkade.. de lever väl efter LCHF alllihopa och har brist på näring till hjärnan"

    Den var lite OT och lite .. hmm... förolämpande.. men lite rolig faktiskt *fniss*
  • sasssyy

    Lady Dahmer skrev 2009-10-01 14:10:05 följande:


    varför det? berättar du aldrig för folk om saker du tycker om eller tycker är bra?
    Jodå.. men om någon säger till mig att "du det där är jag inte intresserad utav.. jag har testat och det kändes inte bra"

    då backar iaf JAG och säger.. "ok to bad" och så pratar jag om någon annat.
  • sasssyy
    linjes skrev 2009-10-01 14:11:46 följande:
    Lchf är inte en sekt,den som tror det kanske ska ta och läsa en bok eller två
    se där... då kom det igen.. jag HAR läst 5-6 böcker om LCHF och har fortfarande den känslan att det är sektstämning och så fort man säger något negativt så får man en sån kommentar som du skrev här....
Svar på tråden LCHF en sekt?