hur gör man sallad "höstig"?
Ett litet tips:
1. Baka riktigt god typ foccacia kvällen innan (eller annat bröd med örter, paprika, oliver och dyl. i) och ställ fram en härlig stark grevéost plus smör.
2. Gör några stora bunkar tzatsiki på riktig grekisk yoghurt, ha örtsalt och olivolja i så blir de som godast. (Kan göras 2 dagar innan)
3. Kör ett par lammstekar i ugnen dagen innan (ingnidna i vitlök, örter, kinesisk soja ger fin färg) skiva upp och värm i ugn lätt innan servering.
4. Gör någon av salladerna som föreslagits ovan :)
5. Potatisklyftor med vitlök i ugn, kan föreberedas/marineras i vitlök, salt och olja dagen innan..bara att köra in i ugnen.
Lätt som en plätt men ändå varm mat för många :)
Annars är ju en riktig höstgryta med ett gott bröd och ost till alltid uppskattat på höstkanten. Svamp kan man ju köpa rel. billigt på torget och "nötrulle" eller annat kött är ju också billigt, så lägger man till lite fjällskav bara. Skrik till om du behöver recept.