• Angelica 3 barn

    Aspergers tråden nr 2

    Eftersom den gamla tråden är avstängd startar jag en ny tråd där vi kan fortsätta diskutera o ventilera oss.


    Gamla o nya medlemmar är välkomna!
  • Svar på tråden Aspergers tråden nr 2
  • andromeda

    Hej alla! Det händer mycket i våra liv nu. Vi kämpar mot kommunen för att få flytta vår 7 åring till AS klass. Lång och slitsam är vår strid. På tisdag har de möte och då får vi se vad det kommer fram till.

    Vår son är två olika personer. En kille som är lugn, snäll och ganske välfungerande hemma. Han har kompisar och kan leka med dem hela helgen om han får. Kan laga mat med mig, klä på sig, sköta sin hygien, glad och skämtsam med glimten i ögat. Men så kommer den andra killen som de ser i skolan. Han har tydligen visat finger till läraren, blir ofta arg som ett bi, ibland dum mot barnen i parallellklassen. Ingenting fungerar i skolan alls. Nu går han där 3 timmar om dagen och är hemma resten av tiden för det blir bara för mycket för honom. Han vägrar göra det som lärarna säger åt honom.

    Hur kan det bli så här? Hur kan en lugn, helsnäll kille bli helt knäpp i skolan? Känner någon ingen detta?

  • snusmumrik531

    Andromeda: Jag känner igen det väl. Min son är också ganska fungerande hemma. Han har kompisar på gården, men visst ser jag att han leker med dem en i taget.

    I skolan fungerar det inte alls. Efter ca: en lektion med alla barn med ljud, stoj och stim blir det fullständig kaos för honom och sedan blir det inte nå mer den dagen.

    Han har nu börjat att arbeta ensam med en lärare utan klasskamrater mellan 9 -13 på dagarna. Han har rast tillsammans med sina klasskamrater men äter lunch själv med läraren.
    Jag var ju väldigt orolig för detta innan, hur han skulle ta detta osv, men faktum är att sonen är väldigt nöjd än så länge.

  • Angelica 3 barn

    Snusmumrik


    Vad skönt att sonen tar det bra, kanske lugnt o skönt för honom.
    Hur länge ska han ha det så?
    andromeda
    Min son kan vända i humör både i skola o hemma o det är riktigt jobbigt när man inte känner igen den goa glada killen som han är emellanåt.
    Hoppas ni får med er skolan på o byta till As klass.
  • snusmumrik531

    Angelica: Ansökan till AS klass är gjord men mest troligt finns ingen plats förrän nästa höst... Däremot så har jag hört att inskolning kan börja ske under våren.
    Det är tänkt att sonen skall ha det så här fram till dess.

  • andromeda

    Snusmumrik: vad spännande att höra att han trivs att sitta själv! Jag kan tänka mig att det skulle fungera för sonen också. Men allt är så rörigt just nu. Hoppas att kommunen kommer fram till en bra lösning i veckan, man känner sig så himla maktlös. På BUP säger de att det är oerhört positivt att veta att han kan fungera så bra som han gör hemma, det borde kunna gå att överföra i skolan också. Bara hålla tummarna och hoppas hoppas.

    Igårkväll lagade han middag åt oss andra och var stolt som en tupp (korv stroganoff som är hans nya kardinalrätt).

    Ha en god söndag alla kämpande mammor och pappor där ute!

  • Angelica 3 barn

    andromeda


    Va kul att han vill laga lite mat själv !
    A har börjat gilla det mer nu när han går på hemkunskap. 
    Kommer hem med små påsar med bullar o kakor som han bakat o är väldigt stolt över vad han gjort.
    Snusmumrik
    Så var det för oss också, vi fick inte heller börja AS klassen  förrän det var dax för höst start, kändes lite surt att stå ut det sista halvåret man hade absolut inge lust att gå kvar i gamla skolan men var bara att bita ihop trots att sonen vantrivdes så mycket och man såg hur dåligt han mådde.
    I veckan fick A inbjudan till partaj hemma hos enda tjejen i klassen på lördag o när jag frågade om han ville gå så tänk..... Han ville var inte ens en tvekan, tänk vad glad jag kände mig. 
    I morgon ska jag till skolan på lite fika o få kika på lite bilder som barnen skulle få vara med o välja.
    Kram på er alla!
  • snusmumrik531

    Idag försvann nog det sista av allt förtroende som jag haft för min sons skola....

    Jag har gråtit och gråtit samt "ältat" sedan jag fick samtal från skolans rektor idag....
    Rektorn samt en spec pedagog har suttit och pratat om min sons psykiska hälsa och insåg till sin förskräckelse att min son är depriemerad... Dem pratar med skolläkaren utan mitt tillstånd om sonens psykiska hälsa och får bekräftat utav den läkaren att min son är deprimerad. (som inte träffat sonen)
    Rektorn ringer mig idag på jobbet och talar om att jag snarast måste ta med mig sonen till psyk för att han har en djup depression och skall ställas in på "lyckopiller".

  • Loon

    snusmunrik: Men alltså man blir ju helt stum! Och ledsen! Hur kan de bara "bestämma" att han är deprimerad och måste ta piller - o bara ringer hem till dig och säger det -som om det vore en axelryckning?! Usch, förstår att du är ledsen!

    Vad har de gjort innan för att han ska må bra i skolan? Är deras första steg att "tvinga" din son till psyk? Så sorgligt alltihopa! Många styrkekramar till dig och sonen!

    Angelika: Men va mysigt med visat intresse för matlagning o bak! Det är ju välkommet när man själv kan ha nytta av det, hihi Och perfekt när han kan klara nått så bra o få bättre självförtroende! Hur var träffen på skolan?

    Här har vår lilla tjej fått utspel i skolan Skrivit på tavlan att en klasskompis är en bög-jä-el. Så trist! Och att hon ens kunde sånna ord!? Det visste vi inte ens om. Hon är hos sin mamma nu, och hon skulle förstås att tag i detta ordentligt. Synd om vår lilla tjej, men så är ju tok-förbjudet att göra! Ibalnd känns det snarare som att det blir värre o värre än bättre o bättre

    Har en vän som arbetar som lärare i en AS-klass i stan. Hon säger att de har det så bra där och att föräldrarna förundras över hur väl deras barn fungerar när de får gå i en klass där de får mer förståelse både från andra klasskompisar o från lärare som kan deras problematik. Kanske vore det nått som skulle passa L...

  • Angelica 3 barn

    Snusmumrik


    Hur tusan kan det få gå till så?? Hur kan en läkare som inte ens träffat sonen göra diagnos?? Om han nu är deprimerad så kanske de skulle rådfråga med dig först o låta dig ta kontakten själv med läkare osv, verkar inte klokt i mina öron. Vet att psykologen från hab kollat A om han var deprimerad men vi var medvetna om det o även i nya skolan tog de upp att de misstänkte det o ville gå vidare om det inte blev bättre men av erfarenhet vet jag att A behöver tid på sig med nya kontakter o kan då bli väldigt avvaktande o tvär o sur i sitt tal o beteende, när han sen känner sig tryggare öppnar han sig mer o börjar han prata o skoja men som sagt han kräver tid. Nya skolan har nu ingen oro längre om att han skulle vara deprimerad eftersom han börjar känna sig trygg i skolan o öppnat sig. det jag ville komma till är att jag alltid vetat om vad som händer o att jag alltid fått veta om de velat göra några tester osv, verkar inte klokt att gå bakom ryggen o sen bara ringa o tala om över telefon.... grrrrrr så sur man blir.
    Kramar om
    Loon
    M, fick höra liknande ord från min son här om dagen, jag blev stum men insåg att han nog får lära sig lite av de andra i skolan. 
    Hörde en i går när jag kom till skolan som svor rätt bra.
    Tror inte ens A vet vad bög är heller.
    Ang byta till AS klass så är det det bästa som hänt A, han kommer hem med ett leende o han våndas inte på kvällarna längre, han kan påminna mig om saker som ska ske i skolan, vara med o packa väskan osv. Inga läxor har de heller för de hinner de med i skolan, det är son stor skillnad o slippa detta eviga gnatande om läxor.
    Fikat i skolan igår gick bra, så skönt träffa andra som är i samma sits.
    Man slappnar av på anat sätt. 
    Men...... A skulle ju på party i dag, varit glad o pigg över det.
    För ca en tim sen började han slå o banka i saker, slängde igen dörren in till sitt rum så det blev orkan vind i hallen. Jag försökte få ur honom vad det var.
    Stick fick jag till svar.
    Nej, sa jag då, jag ger mig inte, du får tala om vad som är fel, jag är din mamma o vill veta.....
    Tyst länge sen ett slag i väggen.
    Jag höjer rösten o säger lägg av nu, jag ger mig ändå inte. ( första gången jag kände att hu, jag kanske åker på en rak höger nu ).
    Tillslut kom det...
    Jag vill inte åka på partyt...
    Nä he.... nu har vi avböjt lill tjejens inbjudan till kalas för att han skulle få åka, jag hade förberett middagen hemma för jag skulle skjutsa honom o det är några mil från stan o mitt i middagstid, luften gick ur mig. 
    Bara ringa nu o säga tyvärr, han kommer inte. Suck!
  • andromeda

    Angelica: usch, jag förstår precis hur du kände..... kram till er båda. Stackars lilla kille, inte lätt

Svar på tråden Aspergers tråden nr 2