• JEMAR

    Funderingar kring namn

    Ni som fått barn som är mellan 2-3år hur har ni gjort med er barns namn? Har ni bytt till ett namn ni har valt och haft kvar barnets första namn i andra namn? Hur gick det att byta namn i såfall?? Hur gjorde ni? Bytte bara och sa barnets nya namn med en gång?
    Ojoj va mycket funderingar man har nu.

  • Svar på tråden Funderingar kring namn
  • Smulan1973

    Vi har fått en dotter som idag är 3½. Hon kommer precis hinna fylla 4 när vi åker för att hämta hem henne.
    Vi kommer att behålla hennes nuvarande namn som andranamn och sen ge henne ett nytt tilltalsnamn som vi har valt.
    Vi har också pratat om hur man ska göra när man byter namn på ett så stort barn och vi kommer nog göra så att vi kommer under en övergångsperiod kalla henne för båda namnen tills det mer och mer blir bara det namn vi valt till slut.

  • Ane63

    Vår son var 4½ år när vi fick honom och hans lillasyster 1½. Vi gjorde så att vi kallade honom vid dubbelnamn den första tiden. Vi frågade honom dock innan om han tycket det var okej att han fick ett nytt namn vilket han ville. Han hade det nog svårare med att kalla lillasyster vi sitt nya namn. Det dröjde ganska länge innan han gjorde det. Idag när de båda är vuxna är de glada för att de fick svenska namn, då speciellt sonen hade ett namn som inte var så gångbart här i Sverige.

  • Kluran

    Vi kommer att behålla vår sons tilltalsnamn och även lägga till ett svenskt tilltalsnamn. Vi kommer liksom Smulan73 och Simamen att kalla honom vid hans båda tilltalsnamn i början. Sen är tanken att vi försiktigt, succesivt övergår till att enbart kalla honom vid hans svenska tilltalsnamn. Vår son är lite drygt 3,5 år.

  • Helle68

    Våra barn är drygt tre och de har fått behålla sina ursprungliga tilltalsnamn, som förövrigt är väldigt internationellt gångbara och helt vanliga namn även här i Sverige. Sedan kommer vi att lägga till var sitt andra namn som är de vi skulle ha valt om vi hade fått "välja själva".
    De får vårt gemensamma efternamn (jag har dubbelnamn så de får enbart min mans efternamn).

  • Jola

    Vår dotter var två år när vi hämtade henne och vi valde att behålla både hennes tilltalsnamn och mellannamn. Vi tyckte inte det känndes bra att byta namn på henne plus att hennes namn även finns med i den svenska almanackan. Hade hon däremot haft ett namn som varit svårt att uttala osv hade vi nog bytt eller försökt hitta något liknande.

  • Gnista

    Vår son var två år när vi hämtade honom. Vi har behållit hans tilltalsnamn och lagt till två av "våra" namn som mellannamn. Sonen har ett jättefint men ovanligt namn som kan vålla lite bryderier, men det är lätt att få till ett svenskklingande smeknamn om det skulle bli svårigheter längre fram.

  • mammamys06

    Tror det är bra att kalla barnen vid båda namnen, ursprungsnamn och det nya men var inställda på att det kan vara så att barnet faktiskt inte vill bli kallat något annat än sitt ursprungsnamn! Särskilt om de är så pass stora att de är medvetna som man är runt 3-4 årsåldern. Vår son var endast 13 månader när han kom och lystrade till sitt ursprungsnamn men inte mer än så. Vi kallade honom för ursprungsnamnet under vistelsen i Vietnam men väl hemma började vi kalla honom för "vårt" namn och han accepterade direkt utan bekymmer. Men när han blir stor kommer han att få välja vad han vill heta


    Victor född september -06, lillasyster bf annandag jul 2009
Svar på tråden Funderingar kring namn