• Bling1975

    Utredning hos Alan E. Beer

    Jag har istället valt att vända mig till Dr Gorgy i London (eller rättare sagt jag ska senare i höst). Han arbetade tillsammans med Dr Beer i många år och använder samma prover och protokoll. Det är så svårt att hitta bra läkare i Sverige som är villiga att ta alla prover och jag vill ha en läkare som jag kan träffa och prata med öga mot öga då jag inte är så bekväm med telefonen, speciellt inte på engelska. Till London åker jag billigt och han skriver även ut alla eventuella mediciner jag behöver. Dock får jag ju betala fullpris för dem om inte en svensk läkare vill hjälpa till med svenska recept.

    Jag räknar med en total kostnad om ca 20.000:- inkl. två besök i London för en komplett utredning.

    Jag vet att det finns en tjej på SIS forumet som har vänt sig till ReproMed nyligen. Tidgare så var det många som fick hjälp den vägen men de är inte så aktiva längre, de flesta sitter ju med sina guldklimpar idag.

  • Bling1975

    Nu glömde jag ju min fråga, var/hur översatte du dina journaler och vad kostade det? Jag skulle vilja översätta framförallt mina provsvar så jag slipper betala för tester jag redan har tagit om det inte är nödvändigt.

  • Bling1975

    Det stämmer att Beer inte längre har någon klinik i London. Men det finns tre stycken kliniker där som alla har läkare som arbetade med honom och därför följer hans protokoll. Men det är bara Dr Gorgy som utreder och behandlar om man inte också är IVF patient hos dem. Vi har embryon kvar i frysen här hemma så vi vill bara utredas i nuläget. Han arbetade tidigare på en av de andra klinikerna men har nu öppnat eget.

    Det är 20 000 kronor som jag har räknat lite löst med för utredningen, proverna samt flygresor. Jag tror att själva proverna ligger på ca £1100-1350 beroende på vilka man behöver sedan tillkommer läkarbesök för ca £100 styck. Flygresor till London är ju superbilliga om man bokar i tid och man kan tom flyga ner på morgonen och hem på kvällen. Men vi passar nog på att ta en minisemester för jag älskar London.

    Det som blir dyrt sedan är väl eventuella behandlingar, men den dagen den sorgen. Och det är ju lika illa oavsett var man gör utredningen.

    Jag ska ta och sätta mig med mina journaler nån dag, om det är ok med dig kanske jag återkommer med några frågor då.

    Jag gillar det här forumet, de har en hel avdelning för immunologiska tester och behandlingar. Kan ju vara bra om du behöver något som inte finns här i Sverige. www.fertilityfriends.co.uk/forum/

    Din IVF läkare verkade positiv, var går du någonstans?

  • Bling1975

    Snyggt jobbat, jag blir så imponerad av din ork och kraft. Det var hela den baletten som knäckte mig, att böna och be olika läkare om prover hit och dit och att sedan ta blodprover och biopsi och skicka själv. Men din IVF läkare verkar jättebra som stöttar dig i detta.

    Lycka till med allt nu och håll oss uppdaterade!

  • Bling1975

    Åååå nej. Vilken katastrof, jag förstår att du bröt ihop. Klart du ska ha alla pengar tillbaka och lite till. Vilka klåpare. Att hitta den där serviceinriktade läkaren som kan ta proverna är ju bland det svåraste.

    Kan du få hjälp att styra din cykel lite bättre från IVF kliniken? Eller ställer det till det för proverna tro.

    Tänker på dig och hoppas att du hittar en lösning. Kram

  • Bling1975

    Lattemaja, ska verkligen hålla tummarna för att allt klaffar den här gången! Jag är jättenyfiken på din lista med prover som du har tagit/ska ta och analycera här i sverige. om du vill dela med dig av den så vore jag väldigt tacksam.

    Lycka till på tisdag!

  • Bling1975

    Jag håller tummarna att FedEx gör sitt den här gången. Så spännande med alla prover. Jag hoppas verkligen på att ni får ett svar, men att det ändå är ett bra svar (dvs enkelt att åtgärda) så ni kan fortsätta på den mödosamma resan mot ett barn.

  • Bling1975

    Oj, beklagar verkligen att du fick ma, jag som verkligen höll tummarna för dig nu. Det känns så orättvist när man drabbas dubbelt. Tänker på dig och din man.

    Men man gör som vanligt, bryter ihop och går vidare. Nu kanske du får användning av dina provsvar så att du slipper gå igenom det här en gång till. Har du fått någon diagnos ännu?

  • Bling1975

    Vilken tur att de hörde av sig nu. Jag tror att praktiska steg är ett sätt att lättare hantera sorgen över missfall och minus för då gör man något för att förhindra det i framtiden.

    Jag hoppas verkligen att det är heparin, trombyl och kortison på sin höjd som behövs för dig eftersom de finns att få här hemma. Ivig, LIT och Humira är ju så mycket dyrare och krångligare att få tag på. För några år sedan fanns ju Dr C i Danmark när han hade en privatklinik. Nu måste man ha remiss vad jag förstår vilket som vanligt ställer till det.

    När det gäller samtalet så tror jag att det är bra att skriva upp allt ni inte riktigt förstår. Be även att de mejlar eller faxar alla provresultat, diagnosen samt behandlingsplanen så ni lätt kan gå tillbaka till den senare. På engelska forumet är de superduktiga på provsvar och behandlingar och delar gärna med sig. Deras läkare kör ju dessutom samma protokoll som din läkare och skickar sina prover till samma labb.

    Jag tycker att SIS känns lite konstigt, som om folk håller på sin information när det väl blir mer konkret, eller hänvisar till en mejladress som går till några som ska starta ett företag kring rådgivning om detta. Det tycker jag inte riktigt hör hemma på ett forum. Mycket information gäller ju inte längre heller då Lucina är nedlagt och Dr C inte kör privat heller.

  • Bling1975

    Oj vilken jobbig situation med VUL och piller. Hoppas det känns lite bättre snart. men de där pillrena är ju ren tortyr.

    Härligt med en bra läkare som tog sig tid och bra med ett svar. Det kan nog vara väldigt svårt att få en läkare i Sverige att göra LIT, det är ju inte ens tillåtet i USA utan de åker själva till Mexico. Allt som har med blodprodukter att göra verkar vara väldigt känsligt att få igenom. Med tanke på att det inte finns några direkta vetenskapliga studier om LIT så blir det nog tvärnit. Men uppdatera gärna om du hittar något för det är ju toppen om det skulle gå och du verkar ju vara väldigt driftig.

    Långsemster i grekland kanske inte är så dumt dock, ni kanske kan hyra en lägenhet eller ett hus?

    Jag både längtar och fasar för att få vår dom i vår. Jag vill ju ha en diagnos, men jag hoppas slippa någon av de krångliga behandlingarna som just LIT då det både krävs mycket planering och innebär stora kostnader.

    Vad har ni för tidsplaner nu?

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer