• Lattem­aja
    Äldre 21 Sep 22:23
    14555 visningar
    90 svar
    90
    14555

    Utredning hos Alan E. Beer

    Är det någon här som har gjort en utredning vid Alan E. Beer institutet i USA? De har specialiserat sig på att utreda och behandla immunologiska orsaker till sk. oförklarlig barnlöshet (huvudsakligen tar de emot par som har misslyckats med ivf).

    Jag håller just nu på att starta upp en utredning hos dem. Jag har samlat in och översatt alla mina läkerjournaler till engelska och inväntar nu bara svaret på ett blodprov för att bestämma blodgrupp, sedan ska jag skicka iväg alla papper till USA och därefter ska läkaren där gå igenom allt och lägga upp en plan för utredningen.

    Det vore skönt att få kontakt med någon annan som har genomgått en sådan utredning. Jag har så många frågor. Allt ifrån hur dyrt det i slutändan blir till vilka prover som kan analyseras i Sverige och vilka som måste skickas till USA, ska man själv leta upp privata kliniker i Sverige för analys av prover etc. Självklart så funderar jag också på om kliniken i USA är seriös, eller om det bara är ett sätt för dem att tjäna pengar på desperata par runt om i världen.

    Någon som kan hjälpa mig?????

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer
  • Äldre 2 Oct 18:34
    #1

    Har hört talas om det men jag vågade aldrig sätta min tro till dem. Men jag följer gärna din väg! Lycka till

  • Äldre 2 Oct 20:19
    #2

    Låter intressant! Kan tyvärr inte heller hjälpa dig men följer också gärna din väg.

  • Äldre 3 Oct 10:17
    #3

    Har själv funderat på att vända mig dit för utredning. Håler nu på med mitt 4:e IVF-försök men om det misslyckas också så kanske jag också vänder mig dit. Det verkar dock väldigt besvärligt och tidskrävande med dessa översättningar av journaler och provtagningar. Men även sen om man nu får en diagnos så verkar det väldigt svårt att få nån behandling i Sverige och ska man göra allt utomlands blir det ju väldigt dyrt. Men jag följer gärna din resa så länge och kanske kommer jag efter. Lycka till

  • Lattem­aja
    Äldre 5 Oct 11:32
    #4

    Tack för er respons. Ska man vända sig till kliniken i USA så är det nog viktigt att ha ett samarbete med en läkare i Sverige (gärna den IVF-läkare man har anlitat tidigare), så att man kan ta alla prover i Sverige och bara skicka dem för analys till USA. Då kan också den svenska läkaren skriva ut medicinen enligt ordination från den amerikanska läkaren. Det är i alla fall så jag tror att det kommer att gå till.

    Jag har nu skickat alla journaler översatta till engelska till kliniken och väntar på att de ska kontakta mig.

  • Äldre 5 Oct 19:05
    #5

    Lattemaja: Det vore ju såklart toppen om man har en sån läkare som är villig att samarbeta med Alan Beer-kliniken. Tror ingen av de läkare jag varit i kontakt med skulle gå med på det då de bara viftar bort mina frågor om immunitet och provtagningar jag vill göra. Så svårigheten är ju att hitta en villig hemmaläkare. Har du hittat nån sån?

  • Lattem­aja
    Äldre 5 Oct 22:01
    #6

    Min ivf-läkare har också viftat bort alla mina frågor om immunitet och provtagningar (det enda han har gett med sig om är att skriva ut Trombyl till mig). Jag uppfattar det dock mest som ett försvar till varför de inte tar in immunologiska frågor i sin standardbehandling (alltså den vetenskapliga kunskapen saknas, den blir för komplicerat och omständligt mm).

    När jag mer konkret sa att jag skulle vända mig till kliniken i USA så var min läkare dock mycket mer positivt inställd. Han verkar till och med tycka att det är lite intressant (även om han varnar mig för att jag kan "slänga pengarna i sjön").

  • Äldre 5 Oct 22:08
    #7

    Lattemaj: Det låter ju positivt att din läkare ändå verkar tycka att det låter intresant och ser det som att han kanske kan lära sig nåt av det också. Min läkare kommer med all sannolikhet inte att se det så. hon pratar ofta om rättvisan mellan oss patienter och att jag inte ska särbehandlas bara för att jag läst på och hittat andra behandlingar/undersökningar jag vill göra Så det blir nog att leta rätt på nån annan ifall det blir aktuellt.

  • Lattem­aja
    Äldre 5 Oct 23:05
    #8

    Nu har jag just blivit uppringd från kliniken i USA. De har fått mina läkarjournaler och vill ha betalt 75 dollar för att gå igenom dem och ge ett förslag på vilka prover jag ska ta. De kommer att maila mig om 2-3 dagar med resultatet. Spännande!!!

  • Äldre 5 Oct 23:08
    #9

    Lattemaja: Åhh vad spännande 75 dollar var ju inte dyrt? Har du betalat nåt inan med? Berätta gärna när du får veta nåt mer. du är min idol

  • Lattem­aja
    Äldre 5 Oct 23:15
    #10

    Jag har än så länge inte betalat något mer. Men det blir nog dyrt innan det är klart. Det dyra tror jag blir när de ska analysera alla tester och ställa diagnos utifrån provsvaren. Jag uppdaterar med nya inlägg så fort jag hör något från kliniken igen.

    Om någon annan har använt sig av kliniken får ni jättegärna dela med er av era erfarenheter. Jag kan inte tänka mig att jag är den första svensk som gör detta...

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer