Inlägg från: Inkalinka |Visa alla inlägg
  • Inkalinka

    Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3

    Pinkmoe: Tänkte skriva amning, men läste lite nogrannare att du nämt det.
    Här fick vi berätta tankar och annat för BM som skrev in det i journalen. Så behöver inget brev med mig.

    Har varit på föräldrarutbildning angående föräldrarpenningen hos FK idag. För mig var det inget nytt, utan har läst om det på nätet. Men för sambon var det nästan helt nytt. Så nu blir det att sätta sig ikväll och planera ledigheten.
    Här blir det att jag kommer att vara hemma till slutet av nov nästa år+ jul, sambon början av dec (är ändå ledig jul) och nästan hela januari för att skola in på dagis.
    Hur ser ni andra på detta?? Hur länge har ni tänkt vara hemma?? Dela??

  • Inkalinka

    Var på besök hos läkaren idag. Trodde det var för mina uvi innan graviditet, men det var för att jag har en förhöjd risk för att få blodpropp. Så jag kommer att få blodförtunnande direkt efter förlossning + några dagar till. Han tittade även på bebben, så vi fick ett efterlängtat UL. Gick visserligen rätt snabbt, men såg huvud, hjärta, mage och lår. {#lang_emotions_sunny}
    Jag såg inte så jättebra, men sambon kunde följa allt på skärmen.
    Han tog lite mått för att se så allt såg bra ut och det gjorde det.

    På tal om detta med manliga gynekologer....själv var jag jättenervös första gången en manlig gynekolog skulle kolla på mig. Men allt gick jättebra och som ni skriver innan, han var väldigt varsam. Har sen haft flera olika manliga och har bara gott intryck.

    Vi köpte en Emmaljung begagnad på blocket när jag var i ca v.23. Har stått i vardagsrummet sen dess.

    Packade BB-väskan eller väskorna igår...blev två. En till mig och en till bebben.
    Har säng och skötbord kvar att köpa. Tänkte börja lite smått snart att bädda säng och vagn och göra iordning skötbordet om några veckor. Först hade jag tänkt ha det klart till typ v.35, men skjuter det hela tiden framåt. Kanske lite rädslor idethela...{#lang_emotions_undecided}

  • Inkalinka

    Smulan80: Kanon chef!! Skönt för dig!!

    En fråga....Hur kan allt vara normalt när man är gravid???
    Har nu i 4 dagar haft yrsel, speciellt på morgonen och kvällen. Ringde BM idag och hon sa att det är vanligt när man är så långt gången som jag. Bebben trycker på olika nerver....har inte lågt Blodtryck.
    Visst jag kan förstå detta, men det är jobbigt att hela tiden få den kommentaren.....Det är helt normalt!
    Fick komma på extra kontroll imon.....

  • Inkalinka

    Thez: Har haft samma problem i några veckor tills nu i helgen. Magen har sjunkt ner och det är både lättare att äta och andas.

    Var hos BM idag och fick min dom...{#lang_emotions_undecided}
    Mitt blodtryck har ökat så BM var lite orolig + att min vikt har gått upp. Samlar vätska som bara den. 3.5 kg på 3 veckor.
    Ska nu in på koll 2 ggr i veckan. Hon uttryckte även att det vore väldigt bra för mig om bebben ville komma ut....{#lang_emotions_laughing}
    Vilket jag inte kan neka till vore skönt.
    Har fortfarande yrsel, men tol inget i urinen....så ingen havandeskapsförgiftning iaf.

  • Inkalinka

    Hej!!

    Nu var det gjort....har precis tagit vaccinet.
    Har velat framochtillbaka ända från början.....

  • Inkalinka

    Glömde...
    Tjejen som gav mig sprutan skulle nu i veckan börja sin praktik på förlossningen och BB, dit vi ska när det är dags.
    Mysig tjej....

  • Inkalinka

    Går nu hos BM två ggr i veckan för att kolla mitt blodtryck. Stiger sakta sakta uppåt, men de gör inget. Hon bara sa att det vore väldigt bra för mig om bebben ville komma ut. Men känner nästan ingenting....har lite sd när jag ansträngt mig, men inget mer. {#lang_emotions_undecided}

    Har börjat få dessa samtal nu....från de närmaste som undrar hur det går. Vissa tycker jag är helt ok, men vissa kan man bli lite irriterade på....Har ju lovat att höra av mig så snart det är över....hmmm

    Fast många gånger kommer jag på mig själv med att "glömma" att det snart är dags. V 38+2. Tror att nervositeten har kommit in i bilden.

  • Inkalinka

    Thez: Känner oxå igen det där. Men min punkt sitter lite längre ner och lite åt höger. Får ont där när jag ansträngt mig och har alltid gått över när jag vilar.

  • Inkalinka

    Lycka05: Grattis!!! Hoppas allt är bra med er båda....berätta mer när du orkar och kan!!! Kramar!!

  • Inkalinka

    Det mesta klart här oxå. Har tvättat nästan allt. Fick en present idag i form av en pyjamaspåse, som inte är tvättad. Skötbordet är ihopsatt, med kläderna ilagda. Vagnen klar och bäddad. Sängen står fortfarande i kartongen, känner mig inte riktigt redo att sätta ihop den. Får nog sambon göra när vi kommer hem från BB.
    Känner ingenting förrutom lite sammandragningar och nån förvärk. Har nu bara 6 dagar kvar till BF, men det kommer garanterat gå över 2 veckor.

    Lycka05: Grattis igen och hoppas att det funkar för er där hemma....

Svar på tråden Tjattråden för oss som plussade runt den 19 Mars del 3