Inlägg från: elvinaOstefan |Visa alla inlägg
  • elvinaOstefan

    lergryta

    Porterstek, sjömansbiff, kycklinggryta och köttgryta är några favoriter vi tillagar i lergryta. Jag brukar alltid blötlägga grytan några timmar innan (ibland dagen innan) så att inte all vätska dunstar. Då häller jag i vatten ca 3-4cm upp. I ex. kycklinggrytan brukar jag ha i vatten med en kycklingbuljong ca 2cm upp och lägger i kyckling och div. grönsaker. Är alltid vätska kvar, perfekt att tillaga sås på :)

  • elvinaOstefan
    mamman64 skrev 2009-09-26 20:25:27 följande:
    jag hade lagt den i blöt men kanske inte tillräckligt länge iom att den användes första ggr?det stod att man skulle ta av locket så att maten fick färg, kanske därför den blev snustorr?inte blev det gott iaf
    Ta av locket ska man inte göra! det ska ju bli mört och saftigt pga ångorna. Tar man av locket är det ju som att laga i en vanlig ungsform :)
Svar på tråden lergryta