Inlägg från: Cachou |Visa alla inlägg
  • Cachou

    Svininfluensan - FAKTA - frågor och svar - VACCIN

    happydiamond skrev 2009-10-09 18:39:18 följande:
    Var finns FAKTAN att varat immunförsvar inte har blivit sämre? att all vaccinering inte har ställt till med problem för människokroppen (tex nya sjukdomar mm mm).
    Det man gör med vaccinering är att stimulera det egna immunförsvaret till att producera antikroppar mot infektionen i frâga. Hur kan det dâ försvaga immunsystemet?
  • Cachou
    happydiamond skrev 2009-10-09 22:33:55 följande:
    tanken med vaccin är helt rätt men som vaccinen ser ut sa är det inte samma sak som att fa den i sin naturliga form och da bilda antikroppar. är inte heller säkert att vaccinet skyddar.
    Nej, tack och lov för det, dâ skulle vi ju bli sjuka av vaccinet.

    Man har bara tagit vara pâ det som kroppen kan bilda antikroppar mot (antigenet) och förstört resten av viruset/bakterien.

    Nej, eftersom kroppen reagerar pâ mga olika antigen som finns pâ patogenen sâ kan vi inte använda alla i ett vaccin. Oftast sâ fâr man dock fram ett bra immunsvar efter en vaccination.
  • Cachou
    happydiamond skrev 2009-10-09 22:37:38 följande:
    autoimmuna sjukdomar är en av de jag menar pa när jag skrev att :
    Hur menar du dâ?
  • Cachou

    Vackert väder: Innan man tror pâ ngt som sägs pâ Fox News, kolla upp personen ifrâga som de pratar med. Kent Holtrof är, enligt mig, lite skum... Jag kunde inte hitta nâgonstans att han var specialist pâ infektionssjukdomar. Han jobbar med fibromyalgi.

    Bara för att han är doktor sâ behöver inte det betyda att han känner till det som händer i kroppen pâ molekylär nivâ, tvärtom.

    Sedan förstâr jag inte var du menar med :"Men också för att vi står bättre rustade för eventuella andra varianter av detta virus".

  • Cachou

    Vackert väder: Förlât ! Det var inte menat till dig, det var menat till stsiri. Var lite trött igâr...

    Sâ stsiri ta ât dig av mina kommentarer och svara gärna.

  • Cachou

    Oj, oj, oj!

    När denna Leif Arnold börjar prata om âterupplivning av spanska sjukan viruset sâ slutade jag läsa.

    Det viruset försvann nâgongâng pâ 50-talet, men kom sedan tillbaka pâ 70-talet och har sedan dess cirkulerat tillsammans med andra influensa-virus. Sâ ingen har släppt det löst, det har funnits runt oss hela tiden.

  • Cachou
    Sencha skrev 2009-10-11 17:39:19 följande:
    Jag fascineras djupt av att han först anger sig ha BEVIS för saker, t.ex. att viruset är labb-skapat, men sedan bara visar sig ha en herrans massa spekulationer åt olika håll och kanter - och flera av dem motsäger varandra. Plus att det känns som att både han och hans källor egentligen har för lite kunskap för att uttala sig... ?
    Ja, det var precis min tanke ocksâ, han talar ju emot sig själv, upprepade gânger.
  • Cachou
    Mamma Tes skrev 2009-10-19 13:49:37 följande:
    Ja jag mår då fortfarande bra så borde ju inte ha verkat negativt på något sätt.
    Vanligtvis sâ säger man att om man har lâg-gradig feber, infektioner i övre luftvägarna eller diarré sâ är det inga problem att ta ett vaccin.

    Hur det är med influensa vaccinet vet jag inte, men de bygger ju liksom pâ samma principer, vacciner som vacciner liksom. Sâ det ska nog inte vara ngra problem.
  • Cachou

    Fâgelinfluensan smittade bara mellan djur och människa, ej mellan människa och människa.

    Svininfluensan smittar mellan människor.

  • Cachou
    Moulin Rouge skrev 2009-10-19 22:26:57 följande:
    Läs min länk i inl. #378
    Den information som jag har fâtt angâende fâgelinfluensan kommer direkt frân Maria Brytting pâ SMI nu i höst.

    De trodde att kanske det har varit ngra fâ fall dâ det varit smitta mellan människor, men de var inte säkra alls pâ det. Och om det var sâ hade de varit mkt nära den sjuka personens kroppsvätskor. Sâ ingen risk fanns att man skulle bli smittad om man befann sig i samma rum som en H5N1 person. Därför sâger de att det inte smittar fran människa till människa.

    De var dock mkt oroliga för att viruset skulle muteras och bli mer smittsamt, för dâ hade vi legat mkt illa till.
  • Cachou
    stsiri skrev 2009-12-15 10:52:42 följande:
    Är det någon som har motsvarande länk för andra länder? Jättebra att det är så lätt att hitta info på SMIs hemsida.
    Du kan hitta länkar till andra länder pâ SMIs hemsida.
  • Cachou

    Barn har ju inte ett speciellt bra immunsystem, och dâ svarar deras kroppar inte sâ bra pâ vaccinet. De fâr ju ett immunsvar första gângen, men det är inte sâ starkt, därför fâr de en till spruta för att boosta det immunsvaret.

  • Cachou
    Flickan och kråkan skrev 2009-12-19 03:12:21 följande:
    Är det jag som är lite trög? Jag förstår inte varför tiden spelar roll, alltså varför en dos skulle räcka så att säga kortare tid just för barn. Att skyddet är lägre procentmässigt förstår jag - läkemedelsverket har sagt 70% (generellt) - efter enbart en dos. För vuxna tar ju skyddet "slut" pga att viruset förändras (skyddet finns ju kvar för det exakta viruset), då borde väl samma sak gälla barn.....eller?
    Skyddet tar slut även för barnen, dâ det handlar, som du säger, om samma virus. Det hela beror pâ att ett barns immunsystem är sämre än en vuxens. Vi vuxna har byggt upp ett bra immunsystem, medan barns fortfarande är under konstruktion, sâ att säga. (Det är även därför som vaccinet ger ett lägre skydd för barn ocksâ).

    Dâ barn har ett sämre immunsystam än vuxna sâ blir inte svaret mot viruset speciellt starkt. Därför behöver barn en till dos för att förstärka det immunsvar som redan skett i barnets kropp.

    Om vi tar ett exempel med andra vaccin, det vaccin som ni ger era barn mot meningokocker tex. har tvâ delar i sig, den ena delen är en del av bakterien, den andra delen är ett ämne som aktiverar immunsystemet(konjugatdel). Om en vuxen skulle ta samma vaccin sâ behövs inte den aktiverande delen, vi fixar det iaf.

    Ett annat exempel är tetanus vaccinet, det mâste vi ju ta om ett par gânger för att fâ fullgott försvar mot det. Och sedan helst ta det med 10 ârs mellanrum. Man mâste "boosta" immunsvaret.
  • Cachou
    Flickan och kråkan skrev 2009-12-19 19:12:15 följande:
    Jag förstår fortfarande inte. Skyddet tar inte "slut" efter en viss tidpunkt för vuxna heller, skyddet minskar för att viruset som alla influensavirus förändrar sig snabbt. Borde väl även gälla barn? Ja visst har barn omoget immunförsvar och bildar inte antikroppar lika effektivt som vuxna därför lägre procentuellt skydd efter enbart en dos......men det är ju en helt annan sak.....svaret mot viruset blir som sagt inte lika starkt, 70% säger läkemedelsverket vad gäller barn efter en dos, men det borde väl kvarstå precis som för vuxna,
    Ja, det kvarstâr om barnet har kvar antikropparna i blodet, precis som för vuxna.
Svar på tråden Svininfluensan - FAKTA - frågor och svar - VACCIN