Inlägg från: vackert väder |Visa alla inlägg
  • vackert väder

    Svininfluensan - FAKTA - frågor och svar - VACCIN

    Det är skillnad på vaccin och vaccin... Jag är för vaccinering mot t ex stelkramp, då det är ett väl beprövad vaccin, som inte verkar lika riskfyllt som Pandemrix...

    Pandemrix är inte så väl beprövat ännu, det är så nytt. Och till skillnad från t ex stelkrampsvaccin och vaccin mot "årliga influensan" innehåller Pandemrix både kvicksilver (tiomersal) och ännu värre: skvalen. Jag arbetar inom vården och det känns som propaganda för vaccinering utan ifrågasättande... Jag vågar inte vaccinera mig med Pandemrix, även om jag inte är vaccinationsmotståndare i allmänhet. Är inte så rädd för kortsiktiga biverkningar av Pandemrix, utan mer för ev långsiktiga biverkningar och skador i form av autoimmuna sjukdomar eller nervsjukdomar som ev kan visa sig efter många många år efter vaccinering (pga att -som jag tolkar det jag läst - skvalen-ingrediensen som ska stimulera antikroppsbildning mot vaccinet även kan göra att kroppen bildar antikroppar mot sitt eget skvalen som finns naturligt i nervsystemet och fyller en viktig funktion där). Sök på internet på "skvalen" och avgör sedan om du har lust att vaccinera dig med Pandemrix...

    Citat från
    www.epochtimes.se/articles/2009/09/08/17769.html

    "Björn Hammarskjöld, biokemist och barnläkare, skrev att vi bör äta rätt sorts mat för att hjälpa kroppen att hantera sjukdomar, i en artikel på internetsajten Newsmill den 31 augusti.

    Han tittade på vaccinets innehållsförteckning och såg att vaccinet innehåller kvicksilver, (tiomersal) som är ett giftigt ämne som används som konserveringsmedel i vaccinet. Det som fick honom att reagera var dock att även skvalen (squalen på engelska; ett ämne som tas från hajleverolja) ingår. Skvalen är en så kallad adjuvant som förstärker vaccinets effekt genom att öka kroppens antikroppsproduktion mot vaccinet och därmed skydda bättre.

    Skvalen är ett kolväte och antioxidant som finns i människans hjärna och nervsystem där den fyller viktiga funktioner. Skvalen som finns i bland annat oliver och hajlever anses även vara ett bra antioxidantionsmedel ? om vi äter det.

    Om vi däremot injicerar skvalen bildas antikroppar mot ämnet och, skriver Björn Hammarskjöld, ?Det innebär att vi får ett immunförsvar som vill förstöra skvalen som finns normalt i våra cellmembraner. Det kan vara skadligt om vi har antikroppar mot våra egna cellmembraner.?

    Hammarskjöld avslutar sin artikel med att han nu förstår varför läkemedelsbolagen fått en friskrivning från alla eventuella biverkningar och skador orsakade av svininfluensans vaccin. "

  • vackert väder
    Serendipity skrev 2009-10-09 22:36:10 följande:
    [citat]
    GSK är inte friskrivna.
  • vackert väder

    Allt jag skrev försvann.
    Men vem ska man våga tro på när de båda sidorna med experter och läkare talar emot varandra? Hur vet man VEM som har rätt när båda sidor anser sig ha bevis för sina teorier? Det verkar vara just teorier från båda sidor. För ingen VET ännu, då vaccinet är så nytt. Hur kan man veta att just förespråkarna av Pandemrix har rätt? Om det så finns en risk på bara 1 % att Pandemrix-förespråkarna har FEL, så vågar jag inte ta den risken. Man lär ju inte få veta förrän om ca 10 år vilken sida som hade rätt. En läkare skrev nyligen i en tidning att han inte skulle våga vaccinera sina barn med Pandemrix i nuläget.
    Jag vill inte heller känna mig som en försökskanin.
    Var och en får göra som den tror är rätt - för ingen kan veta vilket som är rätt ännu - vi har inte facit i hand än.

  • vackert väder

    vackert väder skrev 2009-10-09 22:56:19 följande:


    [citat]GSK är inte friskrivna.
    Konstigt då att jag läst på internet på jättemånga ställen att så är fallet...
  • vackert väder
    Cachou skrev 2009-10-09 23:51:23 följande:
    Vackert väder: Innan man tror pâ ngt som sägs pâ Fox News, kolla upp personen ifrâga som de pratar med. Kent Holtrof är, enligt mig, lite skum... Jag kunde inte hitta nâgonstans att han var specialist pâ infektionssjukdomar. Han jobbar med fibromyalgi. Bara för att han är doktor sâ behöver inte det betyda att han känner till det som händer i kroppen pâ molekylär nivâ, tvärtom.Sedan förstâr jag inte var du menar med :"Men också för att vi står bättre rustade för eventuella andra varianter av detta virus".
    Vad menar du?? Jag har inte citerat någon "Kent Holtrof".

    Jag har bara citerat:
    Barnläkare Håkan Westerlund
    Medicinjournalist Bo Zachrisson
    Björn Hammarsköld, biokemiskt och barnläkare

    Jag hittar inte att jag skulle ha skrivit som du citerar heller...
  • vackert väder

    Jag har inte skrivit som du citerar, men visst ger genomgången influensa att bredare skydd inför framtiden än ett vaccin som skyddar i ca 1 år... Vaccinerar man sig nu måste man fortsätta vaccinera sig varje år om man vill undvika influensan. Har man haft influensan är man bättre skyddad för många år framöver när nya liknande varianter av influensan kommer varje år.

  • vackert väder

    Jag hade influensa i ca 3-4 dagar för 2 år sedan och även om febern var mellan 39 och 40 grader så upplever jag det jobbigare att vara förkyld än den influensan, eftersom man är snuvigare vid vanlig förkylning än vid influensa. Eftersom svininfluensan för det mesta inte verkar vara värre än vanlig influensa, skrämmer vaccinet mig mer än influensan.

Svar på tråden Svininfluensan - FAKTA - frågor och svar - VACCIN