• Gaytjej

    funkar heminsemination?

    Pumanprinsen skrev 2009-09-30 13:01:07 följande:
    Hej!Är det så att man kan få spermia skickat från tex storkliniken till Sverige?Måste man isåfall innan har varit där hos dom för journal samtal?Måste man överhuvudtaget åka till Danmark?
    I Sverige är inte tillåtet med spermaimport!
    Spermabankerna skickar dessutom bara till kliniker (dels till klinikerna i Danmark samt klinikerna i de länder som tillåter spermaimport).
  • Gaytjej
    Kip skrev 2009-09-29 00:08:11 följande:
    Jag blev lite skärrad häromdagen, då jag pratade med en bög som hade försökt länge att heminseminera med sin tjejkompis. Det lyckades inte och till slut fick de försöka med ivf i stället. Det som skärrade mig var att han sa att hans läkare hade berättat att det var lönlöst med heminseminering, att det är ungefär en procents chans att det ska lyckas för att det "händer något i samlaget som inte händer vid insemination". Jag vet redan att det han sa låter långsökt och underligt, men detta är en man som man i allmänhet har anledning att lita på. Så jag undrar inte om ni tycker att det låter konstigt, för det tycker redan jag, men jag skulle vilja ha lite faktisk verklighet. Har ni lyckats, eller känner ni folk som lyckats, med heminseminering? Eller håller jag på och försöker helt i onödan?
    LÄkare må veta mkt och har en gedigen utbildning i bagaget, men även bland dem så finns det felaktig fakta. Din kompis kan ju även ha uppfattat läkaren fel.
    Heminsemination kan mkt väl fungera och kommer troligen också göra det för de allra flesta. Har man dock gjort väldigt många misslyckade inseminationer (antingen på klinik eller hemma) så är det ju dags att gå vidare med hjälp och ev IVF. LÄkare brukar rekommendera att man går över till IVF efter ca 6 (+-2) klinikgjorda inseminationer då chanserna att lyckas efter detta sjunker.
  • Gaytjej
    Kip skrev 2009-09-30 22:56:53 följande:
    Vet du detta för att du har hört det, för att du har pratat med läkare om det eller för att du känner till folk som helt säkert har blivit gravida med heminsemination?
    Jag känner till många som har blivit gravida mha privat donator = heminsemination.
  • Gaytjej
    Familjen Mu skrev 2009-10-26 11:38:31 följande:
     Hoppar även över att göra äl-tester denna gången, tror nämligen att genom att lyssna på kroppen istället så har man mer chans att då även slappna av på ett annat sätt.
    Du gör förstås som du vill :) men jag vill ändå säga att jag inte håller med om det du skrev där! ÄL-test är ett hjälpmedel, inte ett stjälpmedel och stress i den bemärkelsen du syftar på påverkar inte fertiliteten har undersökningar visat.

    Däremot så kan man ju säkert vara mer eller mindre fruktsam i förhållande till LH-stegring och ÄL än vad genomsnittspersonen är, så att titta på sekret och lyssna på kroppen och 'fylla på' flera ggr är förstås bra.
  • Gaytjej

    Det enda säkra kortet är nog att ta ett blodprov för att mäta progesteronhalten 1 v efter den förmodade ägglossningen. Även om man får utslag på ÄL-stickan så behöver det inte betyda att en ägglossning sker, har iaf jag fått lära mig.


    Även den med normal cykel hoppar över sin ÄL då och då (2 ggr om året ca).

  • Gaytjej

    och en eller möjligen två grejer till: 1) Man kan inte lägga in otvättad sperma direkt i livmodern för då krampar den! 2) Man kan inte ösa in hur stor volym som helst och då är det ju bra ju fler spermier/volymenhet det kan bli.

    Har heller inte hört om att själva vätskan skulle vara spermiedödande? Det låter både logiskt och ologiskt på samma gång. Förvisso behöver ju de oanvända spermierna dö fort då att produktionen är så hög, men spermierna tycks ju inte ha så särskilt lång livslängd oavsett var man lägger dem (förutom frysen).

  • Gaytjej
    Familjen Mu skrev 2009-12-06 10:51:15 följande:
    2.a advent och allt...BIM -3 för oss och vi plussade idag!Så visst fungerar heminsemination Åååh är så glad!
    Nejmen hoppsanhejsan! =D Grattis!!!!!!!!!!! =D
  • Gaytjej
    Kip skrev 2009-12-22 17:00:39 följande:
    Min mens kom igår, om det är någon som fortfarande undrar... Det är fjärde gången det inte blev något, när är det lagom att börja misströsta?
    Nej så tråkigt att höra =(
    När det är lagom att börja misströsta? Vid klinikgjorda inseminationer så efter 6-8 försök med 'dokumenterat god sperma', statistiskt sett. Du kan nog lägga till några försök ifall de är gjorda hemma. 80% tror jag det är blir gravida inom ett år. Av resterande del så behöver några helt enkelt bara mer tid (vilket ju kan vara nog så drygt) medan andra behöver hjälp via utredningar och ev IVF/ISCI osv osv.
    Men misströsta inte än, tycker jag!
    Önskar er lycka till med nästa försök!
Svar på tråden funkar heminsemination?