Inlägg från: storkpatrullen |Visa alla inlägg
  • storkpatrullen

    funkar heminsemination?

    Jag blev lite skärrad häromdagen, då jag pratade med en bög som hade försökt länge att heminseminera med sin tjejkompis. Det lyckades inte och till slut fick de försöka med ivf i stället. Det som skärrade mig var att han sa att hans läkare hade berättat att det var lönlöst med heminseminering, att det är ungefär en procents chans att det ska lyckas för att det "händer något i samlaget som inte händer vid insemination".

    Jag vet redan att det han sa låter långsökt och underligt, men detta är en man som man i allmänhet har anledning att lita på. Så jag undrar inte om ni tycker att det låter konstigt, för det tycker redan jag, men jag skulle vilja ha lite faktisk verklighet. Har ni lyckats, eller känner ni folk som lyckats, med heminseminering? Eller håller jag på och försöker helt i onödan?

  • Svar på tråden funkar heminsemination?
  • storkpatrullen

    Familjen Mu skrev 2009-09-29 09:52:00 följande:


    Tycker att det låter väldigt konstigt det där som läkaren sa. Om jag inte minns fel så kan det vara lättare att bli gravid vid en heminsemination än vid klinik.Flertalet spermier dör vid upptiningen (klinik) och vid en heminsemination använder man ju färsk sperma. Sedan gäller det att "pricka rätt" dag osv och man ska "matcha" varandra (donator+kvinna)Vi sätter igång med syskonförsök själva snart så kan återkomma Lycka till!
    Jag tycker också att det verkar konstigt, fattar till exempel inte vad som skulle "hända vid samlag men inte vid insemination"... Självklart måste man pricka rätt dag osv, men enligt honom spelar det ingen roll vad man gör, just för att man inte har samlag. Jag lutar åt att hans läkare kanske sa att detta gällde just honom och den kvinna han försökte med, eftersom hon var över 40 och det är svårare då, men han vidhåller att det för alla är näst intill omöjligt att bli gravid med heminsemination. Det är därför jag undrar om någon/några faktiskt har lyckats, så att jag kan avfärda hans påstående en gång för alla.
  • storkpatrullen
    Gaytjej skrev 2009-09-30 15:23:00 följande:
    LÄkare må veta mkt och har en gedigen utbildning i bagaget, men även bland dem så finns det felaktig fakta. Din kompis kan ju även ha uppfattat läkaren fel.Heminsemination kan mkt väl fungera och kommer troligen också göra det för de allra flesta.
    Vet du detta för att du har hört det, för att du har pratat med läkare om det eller för att du känner till folk som helt säkert har blivit gravida med heminsemination?

    För den som undrar har jag själv gjort ett försök hittills, med en annan bögkompis som kommit hem till mig och levererat. Det funkade inte den gången, och jag hoppas att jag ska kunna motbevisa informationen jag skrivit om i den här tråden nästa gång vi inseminerar, om ungefär en och en halv vecka.
  • storkpatrullen

    Tack för alla svar! Jag hade själv svårt att tro på vad han sa till mig, men eftersom han är en pålitlig och respektabel man i övrigt ville jag inte bara vifta bort det.

    Lycka till emmisss och Familjen Mu! Jag är på't igen om en vecka, vi får hålla tummarna för varandra!

  • storkpatrullen

    Familjen Mu skrev 2009-10-08 15:33:59 följande:


    Fick ÄL - stegring idag, insemination imorgon! Håll gärna tummen nu!
    Då inseminerade vi nästan samma dag, jag inseminerade i torsdags! Håller tummarna för oss båda... (men tänker att jag kanske inte har optimerat chanserna eftersom det bara blev en enda insemination den här gången)
  • storkpatrullen

    För mig blev det inget den här månaden, mensen kom igår... *suck* Hoppas det gick bättre för er andra!

  • storkpatrullen

    Ja, jag kommer att försöka den här månaden också. Första blev igår, nästa imorgon.

  • storkpatrullen

    Tack, och detsamma! Har investerat i lite längre sprutor och striktare förhållningsorder till donatorn, inte för att jag vet om det hjälper men det är lika bra att maximera chanserna. :)

  • storkpatrullen

    Nix, inget plus. Jag hade ingen ägglossning förra månaden, så det var inte mycket att hoppas på och för några dagar sedan kom mensen. Hoppas att ett riktigt grandiost ägg har vuxit till sig till nästa försök om någon vecka.

  • storkpatrullen

    Familjen Mu skrev 2009-11-22 21:11:04 följande:


    Okey Men hur kan man veta att man inte haft äl?Lycka till nästa gång!
    Jag hade inget utslag på ägglossningsstickorna.
  • storkpatrullen

    Familjen Mu skrev 2009-11-23 14:08:01 följande:


    Okey, men utslag får man oavsett om man har äl eller inte. Så kanske fel på stickorna?
    Får man? Det har jag inte läst någonstans, var har du hittat den informationen? Jag är rätt säker på att jag inte hade någon ägglossning i alla fall. Stickorna visade ingenting, och jag testade för säkerhets skull två gånger om dagen när det borde ha hänt. Jag kände heller inte av något (brukar känna åtminstone lite grann), hade inget ägglossningssekret och mensen var lite annorlunda också.

    Lycka till den här månaden!
  • storkpatrullen

    Min mens kom igår, om det är någon som fortfarande undrar... Det är fjärde gången det inte blev något, när är det lagom att börja misströsta?

Svar på tråden funkar heminsemination?